20 Ekim 2016 Perşembe

Seyreyle Maziyi #13; Mustafa Denizli'nin Sahte 9'u "Sabri Sarıoğlu"


Mustafa Denizli'nin Beşiktaş döneminde de Şampiyonlar Ligi'nde buna benzer kadroları oluyordu. Sol açık İsmail Köybaşı, sağ açık Ekrem Dağ, forvet arkası Tello misali. Lazio maçlarını hatırladım ben de, enteresan bir dizilim;


Kağıt üzerinde böyleydi ama asıl değil. Podolski sağ tarafta, Sabri Sarıoğlu ise sahte 9. 1-0'da öne geçmiştik Sabri Sarıoğlu'nun golüyle ama her iki maçta oluşan genel görüntü felaket ötesiydi. 11'e bakıyoruz, 8 tane savunmacı (Selçuk İnan'ı da dahil ederek). Chedjou ligin ilk yarısında da yokluktan ön libero oynuyordu mesela, o pozisyonda eksiklik nedeniyle Donk alındı ama Donk'a rağmen Chedjou yine orta sahada mesela. Sağ bek Denayer, Koray Günter stoperde ki bu da bir sürpriz. Sneijder solda Allah'a emanet, aynı şekilde Podolski sağda. Herhangi bir hücum opsiyonundan bahsetmek imkansız, 1-0 kazanmaya bakıyorsun ama 1-1 kaldığın maçta dahi kalende sayısız gol pozisyonu var. Rövanşında ise afları olmadı zaten.

Prandelli ile atomu parçalama rehberi demiştim, onun da bir 3-5-2'si vardı. Melo stoper, Sneijder ön libero gibi ama o dönem bolluk dönemiydi, daha geniş ve rotasyona yatkın bir kadro. Mustafa Denizli dönemini varlık dönemi sayamam, Burak Yılmaz son dakika gitti ve forvet alamadık mesela. Donk ve Linnes sonrası transferi dondurduk, ütopya misali kurulan o plan doğal olarak uygulanamadı (Benitez için 8 milyon avro'ların gözden çıktığı, değişim planlandığı Ocak ayı). Ama elde olan isimlerden en iyisini çıkarırsınız, atomu parçalamayı denemezsiniz. Bu 11'ler de atomu parçalamak oldu, Lazio karşısında her iki maçta da varlık gösteremedik ve Lazio'nun da kötü dönemiydi. Tek başarıları bizi elemek belki de.


Rövanşın kadrosu bu da. İlk yarısını 0-0 bitirmek şanstı, Lazio'nun tek kale oynadığı bir ilk yarı ama 59'a kadar 0-0'da dayandık, 2 dakikada 2 gol yedik. 68'de 2-1'i Yasin Öztekin'le gördük, 72'de yine 3-1 geriye düştük. Sonrasında 4'de 5'de gelebilirdi, çok fazla varlık gösteremedik. Hücum hamlesi Umut Bulut oldu, kadronun durumu da buydu ama enteresan kadrolardı. Sahte 9 Sabri Sarıoğlu'nu hiç unutmayacağım. İlk maçı geçtim, ikinci maçta da aynı plan vardı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir