22 Kasım 2016 Salı

Carole'nin sırtına çok mu yük bindirdik?


Galatasaray'da en sevdiğim futbolcuların başında Lionel Carole gelir. Benim gözümde görev adamı, bu tarz isimleri de çok severim. 20 maç oynamasa ve 21. maçta sahaya çıksa sanki o 20 maçta oynamış gibi katkı verebilecek isimlerden ama sıkıntı da buradan başlıyor. Acaba bizler Carole'nin sırtına çok mu yük bindirdik ya da kendisine çok mu anlam yükledik?

Telles & Carole rotasyonu yapılan en doğru hamlelerden biriydi ama Telles'i Inter'e kiralık olarak göndermek ise bir o kadar büyük bir hata. Telles'in Porto'ya satılmasına ise bir şey diyemem, gitmek istedi. Şu günlerde de Porto'da harika işler yapmakta, potansiyelinin sınırı yok yani. Ama Carole'yi tek bırakıp, onun için bir alternatif yaratmamış olmak büyük bir hatadır ve maalesef ki Carole'yi bugün etkisiz kılan en önemli şey de bu.

Riekerink'in geçen sezonunda üç ismi ön plana çıkarırdım. Carole, Denayer ve Emre Çolak. İki isim gitti, Carole kaldı ve Carole'yi geçen sezonuyla kıyasladığımda da yaşadığı düşüş büyük. Biz onu daha çok savunma özelliğiyle biliriz mesela, savunmada sert ve sağlam dururdu. Hücuma ise nadir çıkar ama tempolu bir futbolcuydu. Bugün ise temposunu kaybetmeye başladı, hücumu zaten yok ama en kötüsü de savunma özelliğini yitiriyor, bireysel hataların sayısı öyle yükseldi ki.

Fenerbahçe karşısında Alper Potuk'un önünde duramadı işte, düşünün bir de Lens'e karşı oynasaydı neler olabilirdi. Alper Potuk'u bir kere kaçırdı sarı kart gördü, sonra o sarı kartın etkisiyle müdahale dahi yapamadı, sadece ilk yarıda bu şekilde 5 tane pozisyon izledim. Sadece Fenerbahçe maçı üzerinden de gitmiyorum, sezonun genelinde görüntü bu. Geçen sezonun gerisinde maalesef.

Hakkı da var, tek başına ayakta durmaya çalışıyor ve tek alternatifi yok. Bursaspor maçında cezalı, yüksek ihtimalle de yerine sağ bek Linnes oynayacak mesela. Sol bek için durum bu, Carole'ye aşırı yükleniyoruz ve o da düşmeye başladı, bu baskıyı kaldıramıyor sanki. Oysa iyi bir alternatif kendisi, önünde bir sol bek olsa ve onunla rotasyon halinde harika işler yapabilirdi. Telles & Carole bu anlamda içimde hep bir ukte kalacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir