11 Kasım 2016 Cuma

Diebler'ı hakkıyla kullandık, Dentmon'u kazandık.. Bu galibiyete öyle ihtiyaç vardı ki


Olympiacos gibi bir takım karşısında alınacak böyle bir galibiyete öyle ihtiyaç vardı ki. Felaket başladı bu Euroleague sezonu, kalabalık görünen ama büyük eksikleri bulunan rotasyonun içerisinde de kaybolup gitmiştik. Euroleague sertliğinin çok uzaklarında, 97 sayı ortalamayla yiyorduk, bu da durumun ciddiyetini zaten ortaya koyuyordu. Sezon başından bu yana aynı eleştirileri yaptık zaten, yine aynı eleştiriler üzerinden bugün yürümeyeceğiz ama.

Kötü 5'le başladık, yine sezon başından bu yana olmadığını gördüğümüz isimler. Tyus haricinde geçen sezondan kalan isimlerdi, istikrar iyidir ama bu kadar transferin arasında da mecburen o isimleri bir arada kullanmaya çalışmak facia durumdu. 6-20'ydi skor, kendi kendimize handikap yarattık bir anlamda ama bu sefer ayağa kalkabildik, doğru 5'i yakaladık, doğru rotasyonu uyguladık. Sonrası da muhteşem bir seri, belki rakip yine geri döndü, oyunu hiç kopartamadık ama bir daha geriye de düşmedik, hep önde kaldık. Son 1 dakikada yine sendeledik ama kırılma noktasında bu sefer kendimizi felakete sürüklemedik.

Euroleague ayarında savunduk mesela, bu sezon Galatasaray adına bir ilk bu. Daha da önemlisi, direnç ve karakter koyduk, tribünlerin hakkını vererek oynadık. Bu tribünler önünde imkansız yok, bunu de en iyi Ergin Ataman biliyor ama unutmuştu sanki, umarım o da ateşlenmiştir.

Eleştirdiğimiz diğer nokta, Diebler gibi bir şutör var ama onun üzerinden çizili setler yok diyorduk. Bugün Diebler'ı da hakkıyla kullandık, özellikle de Sinan Güler üzerinden. Onun da 12 asisti var bugün, galiba kendisi adına Euroleague rekoru da oldu bu. Diebler gibi bir şutör böyle kullanılır, o havayı yakaladığında da durdurulması güç, bunu görmek belki de günün Galatasaray adına en önemli olaylarından biri.

Doğru 5'den bahsediyordum, 1. çeyreğin sonlarında Dentmon'un James Harden'a bağlaması bizi maçta tuttu, sonrasında da Dentmon, Sinan Güler, Diebler, Daye ve Thompson 5'iyle de savunmada müthiş bir baskı geldi, bu da hücuma büyük hava kattı. Rotasyona zorunlu kaldığımız anlarda bu durum sendeledi tabii ama Micov ve Tyus'un da yine büyük karakter koyduğunu düşünüyorum, özellikle de 2. yarıda Tyus'un savunması bir anlamda bel kemiği noktamızdı.

Diebler gibi Dentmon'u da yazmak lazım, onu da kazanmaya başladığımızı düşünüyorum. Guard sıkıntısı malum, Russ Smith üzerinden de devam etmekte ama Dentmon'dan erken vazgeçmemek ve onu kazanabilmek sezonun selameti anlamında kıymetli. Daye de mühim, onun sahada olması çok büyük bir hücum kozu anlamına geliyor. 87 sayı yedik, bu mu iyi savunma diyenler var ama savunma daha çok ne kadar yediğin değil, nasıl oynadığın ve oynadığın oyun üzerinden yediğin. Bugün iyi savunduk, karakter gösterdik ve Euroleague için bitmedi mesajını verdik. Çok kıymetli bir galibiyetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir