10 Kasım 2016 Perşembe

Mancini'nin Galatasaray'ı misali, Hollanda'nın Sneijder'i


"Eskiden sahaya çıktığımızda kazanacağımızı bilirdik. Sadece farkın kaç olacağını merak ederdik. O günler bitti. O hissi özlüyorum"

Sneijder bu sözleri Hollanda Milli Takım'ı için söyledi. 2014 Dünya Kupası'nda 3. olduklarından bu yana hayal kırıklığı durumundalar. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bizim grubumuzda bulunuyorlardı, grubu 4. bitirdiler mesela. İsim isim baktığımızda hala iddialılar ama eski havalarının da fazlasıyla uzaklarında. Sneijder de bu yeni Hollanda'nın lideri durumunda, Hedefi 130 maçı bulunan Van Der Sar'ı geçmek ve Hollanda Milli Takım'ının formasını en çok giyen futbolcusu olmak. Allah bir sakatlık vermediği sürece de bunu başaracaktır, kendisi açısından da büyük bir gurur olmalı.


Konu başka, Sneijder'in Hollanda'da nasıl Galatasaray'da nasıl oynatıldığına yönelik. Galatasaray'da 4-2-3-1'in forvet arkasına sabitlenmiş durumda ama sol iç orta saha gibi oynuyor. Hatta defansın derinliklerine kadar inip top almaya çalışıyor ve bu da verimini neredeyse sıfır indiriyor. Sola kaymaları da cabası.

Hollanda'da ise 4-3-3'ün sol tarafında, bir anlamda Mancini'nin Galatasaray'ı misali. Mancini de Sneijder'i böyle kullanıyordu ve Sneijder'in Galatasaray formasıyla en iyi sezonuydu mesela. Gol ve asist anlamında ciddi sayılara ulaşmıştı, büyük katkı sağladık. Mevcut kadroya baktığımda da Sneijder'den verim almanın yolu sanki bu. De Jong, Selçuk İnan ve Tolga Ciğerci orta sahasının sol tarafında Sneijder. Bruma'yı da mecburen sağ kanada kaydırmak durumundayız ama bu da Bruma'nın performansında biraz dalgalanma yaratır. Yine de tek yol olduğunu düşünüyorum, Sneijder'i kullanabilmek anlamında. Tabii Mancini'nin orta sahasında Melo faktörü, daha genç bir Selçuk İnan gibi durumlar vardı, bu orta saha hattı mutlaka transfer istiyor.

Muslera
Linnes Serdar Balta Carole
Jong Ciğerci Selçuk
Bruma Derdiyok Sneijder

Fenerbahçe maçı için böyle bir 11'i görmek mümkün, Riekerink'in de planı büyük ihtimalle bu olur ve doğru da olan bu aslında. Sadece Fenerbahçe maçı için de düşünmemek lazım, biraz daha genele yaymak lazım. Şu yapıda Lens misali iyi bir sağ kanat, orta sahada da oyunun iki yönünü oynayacak, tempolu bir isim daha görmek isterdim..

1 yorum:

  1. Sneijder 4-3-3ün solunda oynadığında Kafasını kaldirdiginda araya koşan beki görmeli.
    Mancinin Galatasarayında bunu Telles yapıyordu.
    Hollandada Blind yapıyor olmalı.
    (Normalde daha sprinter bekler vardı,Hollandada). Velhasılı kelam
    Ya Carole daha fazla bindirme yapmalı yada hücumcu bir solbek almalıyız.
    Solbek alacagimizi sanmiyorum. İs antrenmanda bitiyor. Carole direktif olarak daha fazla hucuma cikmasi soylenirse mactan maca gelisecektir. Carole ofansif yetenegi olan bir oyuncu. Birebirlerde,hizinda,hucuma cikarken topu kullanisinda bunu gorebiliriz. Bence kariyerinde genellikle savunmaci yada dusuk profil takimlarda oynadifi icin aliskin degil cikmaya.
    Yoksa ciktigi zaman 3-4 kisiyi gecebiliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir