5 Kasım 2016 Cumartesi

Mehmet Batdal & Eren Derdiyok, Pivot Santraforla Nasıl Oynanır?


İkisinin de ortak noktası şu, Galatasaray'ın eski isimleri. Bizde olmadı bu isimler, hayal kırıklığı dahi diyemem, çünkü varlık gösteremediler. Sonrasında ise inişler, çıkışlar dedik ve bu futbolcular 28-29'lu yaşlarını gördüklerinde tabir-i caizse futbolcu oldular. Yalçın Ayhan'ın Kasımpaşa'da başlattığı bir çıkış vardı, bugün Başakşehir formasıyla da ligin en iyi stoperlerinden biri. Mehmet Batdal ise bu takım bir alt ligdeyken takımının 3. forvetiydi, Abdullah Avcı sonrası geldiği nokta. Tek örnekte onlar değil, daha bunun Uğur Uçar'ı falan derken birçok isim sayarım ve sırf bu yüzden bile Abdullah Avcı çok büyük bir teknik direktördür, daha doğrusu futbol adamı.

Mehmet Batdal'a gelelim, Galatasaray karşısında 11 tane ikili mücadele kazanmış ve Carole, Sabri Sarıoğlu, Podolski, Bruma ve Sneijder'in toplam kazandığı ikili mücadele sayısından fazla bu. Bugün bir açıklaması vardı Mehmet Batdal'ın, forvetim ama asıl işim gol atmak değil gibisinden. Galatasaray karşısında golünü de attı ama maç öncesinde de neler olacağını az çok okuyorduk, yine şaşırtmadı. Semih Kaya & Hakan Balta ikilisini havadan ezdi, hızıyla da Visca vurdu bu ikiliyi mesela. Chedjou oynasaydı da durum değişmeyecekti, Serdar Aziz ise Mehmet Batdal'a havadan zorluk çıkarırdı, sertlik katardı ama gelin görün ki Semih Kaya'yı onun önünde görüyor hocamız.

Bu sezon 10 gol dolaylarında gezecektir Mehmet Batdal ama başarılı işte, bu sistemin en önemli parçalarından biri. Pivot santraforla böyle oynanır işte, Başakşehir bunu gösteriyor. Galatasaray'ın da elinde çok daha iyisi olan Eren Derdiyok var mesela, kendisini kullanabiliyor muyuz? Sadece payı onu besleyemeyen isimlere de çıkarmayayım, Eren Derdiyok'un oyun içi katkısı da kalmadı. Ön alanda hiç basmıyor, rakibi bozmuyor. Oysa Mehmet Batdal nefes aldırmıyor mesela, servis yapıyor, duvar oluyor. Maç içinde de yazdım, böyle oynayacaksa Podolski forvet oynasın. En azından gol anında bitirir, 45+'da o pozisyonu gol yapardı. Oyun içi katkısı olmasın, defansı bozmasın o da. 

Sigthorsson bu yüzden önemliydi, bu görüntüde Eren Derdiyok kendisini olmazsa olmaz görüyor. Alternatif yaratmak önemliydi, bu da yaratıldı ama 4 Kasım itibariyle Sigthorsson yeni yeni çalışmaya başlıyor. Sakatlığından kaynaklı kendisini suçlamayacağım ama durum da bu, müthiş bir başlangıç yapmıştı Eren Derdiyok, bugün ise tanınmaz durumda. Maalesef oyun içi katkısı da kalmadı, beslenememesi, onun gerekliliğine uyarak oynamamamız ayrı nokta ama o da bu noktada bir gayret göstermiyor..

1 yorum:

  1. Bunu uzun zamandır söylüyorum Hakan balta artık bu takımın oyunucu değil. Semih yine savunmada mücadele etti bana göre takımın en iyisiydi o kadar boy farkına ragmen bır kac pozisyonda batdal`dan kafa topu da aldı. Fakat artık Semih Serdar ikilisi oynamalı. Linnes kazanılmalı. Jor`u anlamıyorum tek maçtan bir adamı yemek hiç yakışmıyor açık ara takımda ki oyun bilgisi en yüksek bek oyunucusu Linnes. De jong Selcuk Sneıjder bunlar 32 yaşı devırmış adamlar haliyle bunlarla tempo yapamıyorsun hiç biri dikine gidemiyor Sneijder ve Selcuk hava topu dahi alamıyor sadece top ayaklarına geldıgınde oynuyorlar. Boyle bir orta sahadan ne beklıyor JOr anlamıyorum. Kendine yazık ediyor. Ben Ereni suclamıyorum Pres yapsa arkadan bir destek yok Koca 90 dakikada bir tane orta yapmadılar Erene. Kendi sahanda bunları yapamıyorsan büyük eksiklik. Açıkcası Jor`un gidişatı iyi görmüyorum takımda hiç atraksyon yoktu dün gece herkez bitkin, küskün kimse sorumluluk almıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir