2 Kasım 2016 Çarşamba

Melo'dan Bu Yana İhtiyaç, Takımı Ateşlemek Noktasında Pis İşleri de Yapan Biri


Nigel De Jong'un basın toplantısından aldığım güzel detaylar var ki daha çok iki nokta ilgimi çekti. Bu basın toplantıları önemli ayrıca, direkt, ilk ağızdan bilgi almak anlamında. Yasin Öztekin'le ilgili durumu öğrendik mesela. Nigel De Jong'a gelirsek, transfer olduğu gün bir basın toplantısı yapıldı ama takıma katıldıktan sonra kendisini ilk kez dinleme şansımız oldu. Doğru dürüst izleyemedik bile, Dersimspor maçında gösterdiği performansa heyecanlanmak durumunda kaldık. 

Beklentimiz onun oynamasıydı ama Tolga Ciğerci beklentileri öylesine aştı ki o rotasyonu uygulamak kolay olmadı. Selçuk İnan burada soru işareti ama Riekerink kararını istikrardan yana verdi. Başakşehir karşısında da Nigel De Jong!u yüzden ihtimalle ilk kez 11'de izleyeceğiz (Tolga Ciğerci cezalı). Umarım onun adına iyi bir başlangıç olur.

"Dikine oynamayı, dikine paslar atmayı seviyorum. Genel olarak topla oynamayı seviyorum."

Dersimspor maçında da bu konu üzerinden gittik daha çok. 30-40 metreye öyle rahat paslar attı ki onun için "tahta bacak" diyenler olmuştu. Bir defansif orta sahaya göre pas özelliği gayet iyi, özellikle de ülke şartlarını düşününce. Ayrıca her pası dikineydi, asla geriye oynamadı, sürekli dikine zorladı ve kilit pas noktasında da Nigel De Jong ismini gördük. Böyle futbolcuların özlemi büyük benim için, en son dikine oynayan orta sahamız kimdi?

"Her takımda pis işleri yapan oyunculara ihtiyaç vardır. Ben Galatasaray'da oynadığım sürece yüzde yüzümü vereceğim"

Bu özelliği de Melo'dan bu yana göremiyoruz. Dersimspor gibi bir maçta bile, topu ısıran bir Nigel De Jong vardı, çok hırslı. Pis işler anlamında da gerçekten böyle bir isme ihtiyaç var. Takımı ateşlemek, hırslandırmak noktasında, oyuna katacağı sertlik anlamında ve rakibin sinirini bozmak içi böyle futbolcular ararsınız. Siz çok seversiniz ama rakipleriniz nefret eder, kabul etmek lazım, ihtiyaç var. Nigel De Jong'un da bu boşluğu doldurmasını umut ediyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir