9 Kasım 2016 Çarşamba

Ocak ayında Donk'un da Galatasaray'a dönüşü sürpriz olmayacaktır


Geçenlerde Ontivero'yu yazdım, Ocak ayında Galatasaray'a geri döneceği üzerinden. Herhangi bir şansının olmadığını söylemekle birlikte yine de beklemek lazım, gelsin ve görelim. Bir tehlike daha var ama, ufukta bir ismin daha geri dönüşü söz konusu. O da Ryan Donk, şu tabloda Real Betis'in Donk'dan vazgeçme ihtimali yüksek ve kiralık sözleşmesi fesih edilebilir.

Bu da sürpriz olmayacaktır, bu sezon sadece 2 maçta şans buldu, toplamda 75 dakikası var. Oysa kiralık sözleşmesi ne diyordu, "oyuncu 2016 - 2017 futbol sezonunda 20 resmi maçta minimum 45 dakika görev aldığı takdirde Real Betis'in oyuncuyu 1.538.750 Euro bonservis bedeli karşılığında satın alma yükümlülüğü bulunmaktadır".

Donk neden alındı kısmına girmeyeceğim, olan oldu. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış bir isme 2.5 milyon avro bonservis verilmesi, futbolcunun yaşının transfer edildiğinde 29 olması (bugün 30) gibi. Konuştuk, Galatasaray performansı da dahil olmak üzere. Bugün üzerinden bir yorum yapmak gerekiyor, Donk'u bu şartlarda Real Betis'e kiralamak bence başarılı bir hareketti, en azından bir umut ışığı yarattık (opsiyonu kullanılabilse şahane olacaktı, zorunlu satın alma opsiyonu çünkü) ama o şartların da oluşması imkansız. 2 maçta sadece 75 dakika var ve o şartı da sadece 1 maçta oluşturdu. Kaldı geriye 19 maç ama Real Betis o şartları oluşturmaz.

Tablo bu, Donk'un geri dönüşü de asla sürpriz olmayacak. Ocak ayında döndüğünde bir şans daha bulabilir mi dersiniz? Kızacaksınız belki ama üçlü orta sahada bir şansı olabilir, Donk üzerinden 6 numara gibi yorumlar yapıldı ama bence direkt 8 numara bu adam. Topla dikine çıkabilen, pas özelliği iyi, orta sahada fizik avantajı olan bir futbolcu ama büyük gamsız. Bu gamsızlığı onu stoperde istikrarsız kıldı, Kasımpaşa'da sorumluluk aldığında orta sahada fark yarattı ama Galatasaray'ın ikili orta sahasında da olmadı. Üçlü orta saha bir imkan, en azından alternatif. Benim bu yaptığım sinekten yağ çıkarmak tabii, imkan varsa yeni transferler istiyorum elbette..

1 yorum:

  1. Denk'un geçen sene Denizli zamanında, Kasımpaşa'da iken deplasmandaki maçımızda çok iyi oynadığını hatırlıyorum. Dediğiniz gibi 8 numara oynamıştı o maçta. Sanırım Galatasaray'da o performansına aldandı.Eren'de yine çok iyi oynamıştı o maçta.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir