2 Aralık 2016 Cuma

Bruma tamam da, Carole ve Sinan Gümüş için neden ücret arttırımlı yeni sözleşme?


Lionel Carole'nin sözleşmesi 2019'da bitiyor, 700 bin avro da yıllık ücreti var. Yaş ise 25'e geldi, 1.5 milyon avro'luk bonservisiyle de güzel bir scout işiydi. Galatasaray'da öyle yıllık ücretler var ki Carole'nin aldığı şu ücret doğru sınırlar içerisindeydi, her anlamda başarılı bir iş.

Katkı da aldık, kimse almadık diyemez. Farklı anlamlar yükledik ama, beklentiyi yüksek tuttuk. Bu da Carole'nin yükselişiyle alakalıydı ama bir noktada tıkandı işte. İyi bir alternatif, o dönem Telles'in arkasına çok daha güzel bir işti ama Telles'in gidişi sonrası tek kaldı, bu sezon da başka bir alternatifi yok, Linnes oynuyor işte. Aşırı yüklendik belki de, performansı geçen sezonun gerisine düştü.

Profesyonel kariyerinde ilk golünü Elazığspor maçında attı mesela (resmi maçlarda). Asist yönü de iyi bir isim değil, Galatasaray formasıyla 46 maçta 2 asisti var, hücum yönü iyi bir isim hiç olmadı. Daha güvenli oynayan, savunma özelliğiyle ön plana çıkan bir futbolcuydu ama bu sezon o özelliği de geriledi derken aslında bir sağ bek olan Linnes'in de sol bekte arkasına düştü diye düşünüyorum.

Yine de iyidir Carole, takımda kalmalıdır, doğru alternatiftir. Bir sol bek ihtiyacı açık, umarım Ocak ayında bu konuda adım atılır ve doğru rotasyon altında da Carole'nin daha verimli olabileceğini düşünüyorum. Evrilir belki de, stoper de oynayabilir, enerjisiyle orta sahada oynayabilir gibi. Hamza Hamzaoğlu hazırlık kampında bu yönde deniyordu mesela, sonra üzerine gidilmedi.

Takıldığım nokta var ama, Carole'nin sözleşmesinin uzatılması düşünülüyormuş ve 700 bin avro'luk ücretin 1 milyon avro dolaylarına çekilmesi planlanıyor. Talibi mi var bilmiyorum ama böyle bir hareketin gerekliliği nedir onu da tartışmak lazım. Bruma'nın sözleşmesini uzatın, ücretini de arttırın, nedenlerini yazdık çünkü. Carole için mantık bulamıyorum, maalesef kötü yönetiliyoruz. Saha içini konuşuyoruz ama saha dışında daha büyük bir kaos var..

Sinan Gümüş için de aynısı geçerli, onun da sözleşmesinin uzatılması düşünülüyor ve aldığı ücret arttırılacak. Neden, hangi performansa dayanılarak bu karar alındı? Performans anlamında çok düştü, aşırı kötüledi ve ısrar da edilmesine rağmen iyiye yönelmiyor. Hal hareketleri ortada, Elazığspor maçı malumunuz. Bilemiyorum..

1 yorum:

  1. İtinayla kriz yaratılır. Carole ve Sinan'a zam yaparsanız FFP'yi geçtim sezonun en istikrarlı isimlerinde olan ve zam sözü almasına rağmen zammı verilmeyen, sürekli bu konuda mızıldanan Yasin Öztekin'i nasıl dizginleyeceksiniz ! Liseci sırtlanların yönetici diye önümüze sürdüğü kişiler nedense hep bi haltı beremeyen, ahmaklar sürüsü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir