14 Aralık 2016 Çarşamba

Bu şartlarda futbol konuşmak zor, 24 Erzincanspor 1-1 Galatasaray


Sürpriz bekliyordum açıkçası, şartlar sürprize oldukça açıktı. Aşırı soğuk, buzlu bir zemin (korner direğinin yanında dahi çukur var) derken bu şartlarda kazanmak gerçekten zor. Bu deplasmanın kazasız bitmiş olması sevindiğim nokta, futbol üzerine çok konuşacak şey yok. Galatasaray bu gruptan bir şekilde çıkacaktır, odaklanılması gereken nokta lig, hazır potaya girmişken.

Riekerink özelinden çok büyük eleştiriler getiremem yani ama hatalı noktalar var, zorlu şartlardan bağımsız olmak üzere. Hamit Altıntop değil konu, bu zeminde sakatlanma olasılığı ile normal bir zeminde sakatlanma olasılığı arasında bence fark yok, oynaması hata değil ama bazı tercihlerine çok takıldım. Elinde tek sol bek olan Carole ile başlaması gibi, ya da Gökay Güney'i hiç alakası olmayan bir pozisyon olan sol açıkta 45 dakika kullanması.

Hocanın ortası yok, ya as oyuncularla devam ediyor ya da birbiri ile alakası olmayan tüm isimleri sahaya sürüyor. Berk İsmail Ünsal 2 aylık sakatlıktan döndü mesela, bu şartlar altındaki görüntüsünü eleştiremem. Yeterince beslemediğimizi de düşünüyorum ama golün asisti ondan geldi. Gökay Güney ise forvetin arkasında veya 8 numara oynaması lazım, sol açık hiç alakasının olmadığı bir pozisyon. Josue'yi açıkta kullanarak onu 10 numarada oynatabilirdi, bu da bir hata. 


İyi futbol beklemek zaten hata, bu zeminde bol bol ceza sahasına orta ve şut deneyeceksiniz. Pas yaparak hücum organizasyonu zor, topu kontrol etmekte zorlanıyorsunuz ki ayakta kalmak dahi zor. Hamit Altıntop'u anlamadım hata, ne yapmaya çalıştığını çözemedim. Yaptırdığı penaltı büyük bir amatörlük, maç içerisinde de tecrübesini kullanmasını beklerdim ama aşırı sayıda hata yaptı. Buna rağmen Birhan Vatansever belki de Galatasaray adına maçın adamı, müdahaleleri çok etkiliydi ve bu rotasyona neden dahil olmuş değil anlamıyorum.

O kadar garip ortamdı ki Cavanda maçın adamlarından biri olabiliyor. Dediğim gibi, şartlar oldukça zorluydu, iyi futbol ise hayalcilik. Sürprize çok açıktı, maçın 1-1 bitmiş olması da aslında beklediğim bir durum. Buna rağmen kazanılabilirdi tabii, Gaziantepspor maçının tamamlayıcısı Yasin Öztekin'in bugün boş kaleye kaçırdığını gördük, var böyle pozisyonlar. Tuzlaspor 6 puan yaptı, biz 2 puandayız, önümüzdeki rakip Tuzlaspor olacak. Riekerink'in bu sefer as oyunculara döndüğünü görür gibiyim ama bu hareketi de hata olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir