21 Aralık 2016 Çarşamba

Egemen Korkmaz & Galatasaray, peşin hüküm yorum yapılmasını istemem


Sizlere enteresan gelebilir hatta "hayır" söylemlerini de duyar gibiyim ama benim aklıma yatan bir durum olurdu. Serdar Aziz'in sakatlığı bazı planları bozdu, burası açık. Serdar Aziz'in sakatlığına rağmen Chedjou'nun ayrılacağını düşünüyorum bu arada ve zaten bir stoper takviyesi yapılacaktı. Serdar Aziz'in sakatlığının ardından ise bir stoper daha gerekli diye düşünüyorum. Koray Günter ne şekilde döner muamma, bilmiyoruz. Bu da Galatasaray'ı kısa vadeli bir adıma itmelidir, aklıma da başka bir isim gelmiyor.

Mutlaka iyi bir stoper almak zorundayız, orası açık. Lider özellikli, mümkünse bir sol stoper arıyorduk. Sol stoperi bir kenara bırakıyorum, o lider stoperi yine almalıyız. Serdar Aziz'in sakatlığı sonrasında o tarz bir stoper de gelebilir, özellikle de havadan kötü olduğumuzu düşünürsek uzun bir isim. Ranocchia en yakın görünen isim gibi, bekleyelim görelim. İlk etapta karşı duruyordum ama Serdar Aziz sonrasında ihtiyaç olduğu kesin, şartlar değişti.

Egemen Korkmaz konusuna gelirsek, stoperde oluşan sayısal eksikliği gidermek adına bu hamle düşünülebilir. İyi bir yerli stoper, hatta ülkenin de en iyi yerli stoperlerinden biriydi ama İsviçre 2. Ligi'ne gitmiş olması benim adıma sürprizdi. Fenerbahçe'nin ondan vazgeçmesi de hataydı, kendisini transfer etmeyen takımların da hatalı olduğunu söylemek lazım. Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi kariyerleri var, şu takımın evladıdır diyebileceğim bir isim değil. Fazlasıyla profesyonel bir isim, oynar yani, formanın hakkını da verir.

1.5 yıl geçti tabii, İsviçre'de ne durumda bilinmez ama Ocak ayında ayrılma durumu olacak. 34 yaşına geldi, yıllar ilerledi ama tecrübesine kefil olabilirim, kısa vadede düşünülünce de sayısal eksikliği tamamlamak adına önemli diye düşünüyorum. O da sol ayaklı, sol stoper. Hakan Balta'ya da çok güvenemiyorum, onun da sakatlık tehlikesi var, geçmişte yaşadık. Bu şartlarda da bir stoper için daha büyük bir yatırım yapmak imkansız, böyle adımlarla en azından sezon sonuna kadar o boşluğu dindirmenin mümkün.

2005-2006 sezonunu hatırlarsınız, Song'un Afrika Kupası'na gitmesi sonrasında bir stoper açığı doğmuştu ve neredeyse 1 yıl forma giyemeyen Emre Aşık ile anlaşılmıştı. O da aynı yaşlardaydı ve uzun zamandır oynamıyordu ama böyle isimler çalışkan, bir şekilde geri dönüyorlar. O şampiyonluk sezonunda da Song'un yokluğunda 3-4 maç önemli katkı vermişti. Egemen Korkmaz hamlesini de biraz böyle düşünmek istiyorum, peşin hüküm yorum yapılmasını istemem..

4 yorum:

  1. Egemen(Freede)
    Forren(sozlesmesi bitmis)
    Rannochia(kiralik)
    3 stoper adayi bunlar

    Vargas,Ibarbo sag kanat icin alternatifler.

    Bitane Umar gibi Delarge gibi
    Uçak alsak belcika,norvec,danimarkadan.

    YanıtlaSil
  2. bence yarım sezon için ideal. sıkıntı olmaz. Denemeye alınan sidiku ve sinan yeşil de kadroya katılsın masraf yok. özellikle sinan yeşil bence mutlaka alınmalı. son osmanlı maçında yedekte forvet yoktu. erene bişey olsa oyuna sokacak adamımız yok. rannocciha olur ama son dk ya bırakmamak lazım bu transferleri. sözleşmesi bitmiş rusya norveç danimarkadan stoper de alınabilir. hem linnese yoldaş olur hem oranın topçuları sakatlık hariç hiçbir problem yaşatmazlar. iyi bir hoca da varsa şimdiden bakılabilir.

    YanıtlaSil
  3. Yapmayın, 2 kuruşluk çıkar için takımın seviyesini, onurunu bu kadar ayaklar altına almayın. Hala bu adamların isimlerinin Galatasaray ile anılması nasıl mantığın ürünüdür anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı düşünün biraz, ben öyle baktım. Kısa vadeli..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir