26 Aralık 2016 Pazartesi

Konuşulması gereken isimlerden biri de Nigel De Jong


Konuşulması gereken isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Tolga Ciğerci sonrası bir sıkıntı bekleniyordu çünkü, Tolga Ciğerci sezona müthiş girmiş ve takımın da en iyi isimlerinden biri olmuştu. Nigel De Jong'la da farklı tarzlar, Tolga Ciğerci olmadığında ne olur derken, hatta Nigel De Jong doğru transfer miydi noktasına yaklaşmışken Nigel De Jong'un kendi kalitesini ve farkını yansıtması beni çok mutlu etti.

Beklentim var çünkü, iddialı bir isim. Eski De Jong değil, yıllar ilerliyor ama tecrübesi ve kalitesi sabit, özellikle de ülkemiz şartlarında. ABD'e gidişi bir düşüş gibi görünebilir ama dönüşü de hala hayatta olduğunun göstergesiydi. Melo sonrasında da bir agresiflik sorunu vardı, o boşluk dolmadı ve farklı bir tarza yöneldik. Gerekliydi böyle bir adım, Nigel De Jong hamlesi bu noktada da transferin son günleri açısından iyi iş. Bonservis ödemedik çünkü, o günlerde daha iyisini bulabilmenin de güç olduğunu düşünüyorum.

Tolga Ciğerci ve Nigel De Jong farklı tarzlar. 4-3-3 içerisinde bu ikili iyi bir tamamlayıcı ama 4-2-3-1 içerisinde bu ikili bir arada olmaz, Tolga Ciğerci'den bir 8 numara doğmaz. Selçuk İnan'a muhtacız ki ona bir alternatif yaratmak gerekiyordu, onu da gerçekleştirmek zor duruyor. Bu yüzden de elimizde olan bu iki ismi de Selçuk İnan eksenli değerlendirmek gerekecek.

Tolga Ciğerci tempo yaratan bir futbolcu, Nigel De Jong ise agresiflik noktasında önemli bir isim. Tolga Ciğerci uzun süredir sakat, Nigel De Jong'un varlığında da Tolga Ciğerci'yi o kadar aramadık. Selçuk İnan daha fazla sorumluluk alır oldu, kendisini öne attı. Felsefe devam ediyor, pas yapıyoruz ve topa sahibiz, bu noktada da Nigel De Jong sırıtmadı, sistem devam ediyor. Tolga Ciğerci'nin pas yüzdesi de çok öne çıkardı ama Nigel De Jong asla bir tahta bacak değil, onunla da bu oyun gayet iyi oynanabiliyor.

Sneijder'in de yükselmesinde onun sahada olmasının farkı var bence, mutlaka etki etti. Rakip yarı sahaya daha çok yaklaştı ve kendi farkını burada yaratıyor. Geriden top çıkarma noktasında Nigel De Jong yine iyi bir isim, Sneijder de rahatladı bu noktada. Ayrıca çok daha sert ve agresifiz, rakibin orta sahada elini kolunu sallaması biraz daha zorlaştı ki savunma anlamında iyi noktada olmamamıza rağmen. Nigel De Jong en azından elinden geleni yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir