9 Aralık 2016 Cuma

Mesele Orhan Atik değil, hatta en kolay olan da bu ayrılıktı


Riekerink ve ekibi başarısız, bu bir gerçek. Ayrılık yaşanması gerektiğini her seferinde yazıyorum, bu konuda fikrim değişmez. Ama Galatasaray'ın sevmediğim bir geleneği var, sondan başlarız. En zayıf halka olarak görülen isim Orhan Atik, devamında Ayhan Akman gelir, sonrasında Riekerink. Ayrılıklar kaçınılmaz, uzun vadede de değil üstelik, yakın zamanda diye bekliyorum. Ama yöntem yanlış işte, ayrılığın yöntemi bu değil.

Riekerink'e operasyon şeklinde nitelendirmiyorum bu durumu, istenilse bugün gönderilir. Tazminat ve bağlayıcı bir sözleşme yok, gittiğinde de altyapıdaki görevinden de olacak bu arada. Orhan Atik konusuna dönersek, sürekli futbolcularla bazı sorunları görüyoruz. Herkes atar, gider peşinde ve genellikle de yardımcılarla kavgalılar. Selçuk İnan özelinden oluşan bir gündem olmuştu, Ayhan Akman ve Orhan Atik'e tepkiliydi ki haklıydı da. Çok fazla üzerinde durulacak bir ayrılık değil ama yöntemi sevmediğim için yazma gereği duyuyorum.

İdman için tesislere geldiğinde öğreniyor bunu ve içeri alınmıyor. Skibbe'nin yardımcıları için de yapılmıştı bu, Fatih Terim'e kadar da uzatırız listeyi. İsimler önemli değil, bu tarz ayrılık yöntemini sevmiyorum. Bu görevi kaldıramadıkları açıktı, başarılı değiller, Galatasaray tarihinin en disiplinsiz dönemlerinden birini yaşıyor ve Riekerink kadar ekibi de başarısız. Ayhan Akman'ı başa yarız hatta, bu nedenle göreve gelmişti ama daha da büyük kaos yaratıyorlar. 

Herkes ayrılmalı, Orhan Atik'le de yolları ayırmak en kolay olandı. 2010 yılından bu yana Galatasaray bünyesinin içerisinde olan bir antrenör, altyapıda çeşitli görevleri oluyordu, en sonda da Riekerink'in yardımcısı oldu. Riekerink'e bir eksi daha çizelim, kendi isteğiyle yardımcısı olarak kalmıştı Orhan Atik ama ayrılığı karşısında yine sessiz. Galatasaray teknik direktörlüğü bir daha ömrü hayatında bulamayacağı bir makam ama makam sevdası maalesef duruş, karakter gibi unsurları arka planda bırakmamalı. Riekerink bunu kaybetti, onu kılan tüm iyi özellikleri çöp oldu ve gittiğinde o da tüm görevlerinden olacak..

3 yorum:

  1. Bugun Riekerink de gönderilse ben bu vizyonsuz yönetimin yerine doğru bır teknık ekip getirebileceklerine inanmıyorum. İçerde bir şeyler olduğu kesin medyadan ve taraftardan habersiz çok sular akıyor saman altından. Er yada geç kokusu çıkar. Riki ye gelince sezon başında kendısıne verdığımm destekden dolayı çok pişmanım sadece Linnese yaptıkları için. Ne oynatırsa oynatsın onlarıda geçtim ama Linnes gibi adamı harcadı resmen ve adamı sol bek alternatifi düşünüyormuş yazık gerçekten yazık sokaktan birini getirip takımın başına koysan sabrinin bu takımın oyuncusu olmadıgını görür bilir Linnesin tek maçta kesip atılamayacagını anlar koskoca Galatasaray böyle vizyonsuzların eline kalmış. bence taraftar olarak yonetımı istifa ettırmekten baska care yok tum taraftarlar bırlık olup istifaya davet etmelıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da diğer nokta, çok haklısın..

      Sil
    2. Suan hersey Gurban Bardyev icin hazir aslinda. Su ekonamik sikintilar icerisinde bu tarz teknik adamlara yonelmeliyiz. az butceyle cok is yapan teknik adamlar. isin uzucu tarafi birak yonetimi kulubu temsil ettigini sanan spor yazarlarinin bile akillarina gelmiyor boyle hocalar. Su ekonamik sıkıntı icerisinde guardiola gelse ne yazar. bizim ülkemizde vizyon kimsenin umrumda degil hersey netice.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir