28 Aralık 2016 Çarşamba

Podolski'siz Galatasaray'ın mümkün olduğunu düşünüyorum


Podolski için Çin'den teklif bekleniyor, bu çok net. Başkan'ın da söylemlerinden bu çıkıyor, Muslera veya Sneijder değil konu, tamamen Podolski üzerine yoğunlaşılmış durumda. Çin'de yabancı kontenjanı düşürülmüştü ama etrafa deli gibi saldırmaya devam ediyorlar, hatta son olarak Fernandao için anlaşmaya yaklaştıkları söylenmişti. Fernandao'ya ilgi gösteren Çin kulüplerinden de Podolski için hamle beklemek doğal. Gerçekleşebilir de, olası görüyorum. Podolski de ister bunu.

Burak Yılmaz transferi zamansız ama önemliydi. O şartlarda iyi bir rakam kazanıldı (komisyon ve Trabzonspor'a ödenen bedele rağmen). Önemli bir pazar, bu pazara daha yoğun ilgi gösterilmek zorunda ve bu tarz transferler de piyango niteliğinde. Tabii bu parayı ne ölçüde doğru kullandığınız önemli, mevcut Galatasaray yönetimiyle birlikte iyimser olmak pek mümkün olmuyor.

Ocak ayı transferine geliyoruz ister istemez. 3 milyonluk bir maaş boşluğu var diye biliyorum, bonservis konusunda ise yaz döneminde iyi kazanmamıza rağmen iyi de harcadık, atımlık kurşun olduğunu pek sanmıyorum. Düşünülen isimler de genellikle maliyetsiz ya da bonservisi elinde olan isimler oluyor. Aslında hiç düşünmüyoruz ama en doğru yöntem bence "kiralık". Ocak ayı adına da en ideal olanı.

Ocak ayında çok fazla transfer yapmak iyi değil ama belli başlı eksikler var. Stoper noksan, bence bir orta saha da gerekiyor (özellikle 8 numara). Giden isimlere oranla da başka isimler gündeme girebilir. Şöyle diyeyim, Podolski ayrıldı diyelim, bir bonservis kazandık. Kiralık Vargas ile o yeri doldurmak mümkün. Podolski forvet gibi oynuyor, kanatlarda oynayabileceğini sanmıyorum artık. Sahte 9 Podolski de katkı verdi, özellikle kanatlara açtığı alanlarla. Vargas'la da bu devam ettirilir, önemli bir rakamda cebinizde kalabilir. 

Podolski'siz Galatasaray'ın mümkün olduğunu düşünüyorum, şu an yıldızlar içerisinde hem para kazanmak anlamında, hem de yerini doldurmak anlamında en makul isim. Kalması durumunda da katkı verir, ayrı konu ama Ocak ayında hareket etmenin de en önemli yolu böyle bir satış, biraz da mecburi. FFP el kol bağladı, rahat hareket etmek imkansız ama şampiyonluk hedefi derken transfer de şart..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir