16 Aralık 2016 Cuma

Telles yükseliyor, büyüyor ve gelişiyor


Telles yükseliyor, büyüyor ve gelişiyor. Galatasaray'a geldiğinde büyük potansiyeldi, yıllar sonra "Allah'ım sol bek" dedirten hamleydi de diyebiliriz. İyi başladı, süper bir hücum bekine sahip olduk derken aynı istikrarı koruyamadı. 

Hatta Hamza Hamzaoğlu döneminde sanki bir defansif bek ruh haline de büründü, savunma yönü güçleniyordu ama hücumu unuttu. Sonrasında Carole hamlesi derken Inter'e kiralandı, iyi bir bonservis umuduyla ama hatalı bir karardı. Galatasaray açısından tabii, Telles için iyi oldu belki de. İstemeyerek gittiğini biliyorum ama döndüğünde de Galatasaray'da kalmak istemedi. Inter günleri de hayal kırıklığı aslında, beklentiyi karşılayamadı, o defansif ruh hali devam ediyordu, Mancini'nin düzeninde. 

Ama Inter'de forma giymesi Porto'ya transferine yol açtı belki de, Galatasaray'a döndüğünde Porto teklifi cebindeydi ve ayrıldı. Bu teklif olmasa belki de Bruma misali ikna edebilirdik, tutamadık, zaman yoktu. Galatasaray öyle ya da böyle bir bonservis kazandı, kâr edemedik ama zarar da olmadı, doğru futbolcuyu aldığınızda en kötü durumda dahi zarar etmiyorsunuz işte. Yarın Linnes de giderken zarar olmayacak, Jose Rodriguez dahi olmadı. Transferin de mantığı bu olmalı ama maalesef yöntemimiz genellikle yanlış. 

İşte o Telles de Porto'da potansiyelini tam olarak yansıtmaya başladı, daha da önemlisi hücum yönünü hatırladı. Galatasaray'da 2 sezonda 57 maç gibi bir rakamı var ama bu formayla ulaşamadığı rakamlara Porto formasıyla 20 maçta ulaştı mesela. Şampiyonlar Ligi oynuyor, takımının vazgeçilmezlerinden biri. Telles'i severim, formanın hakkını veren futbolculardan biriydi. Yükselmesini, daha iyi noktalara gelmesini de isterim..

1 yorum:

  1. kardeşim kusura bakma ama sana katılmıyorum,telles i 2014-15 sezonunda 12 maçta canlı olarak izledim bu kadar düz bir adam olmasına rağmen bu kadar büyük seviyeli takımlarda olması gerçekten şaşırtıcı,bir kere ne hızı ne şut ne çalım ne de orta yeteneği ona 6m euro verilmesini sağlayacak kadardı.defansif yönü de kuvvetli değildi.eğer brezilyalı olmasaydı şu an anadolu takımlarında kariyerine devam ediyordu.büyük bir yeteneği kaçırdığımızı düşünmüyorum.menajeri bence çok güzel pazarlıyor bu adamı iyi bir menajer balonu.porto da eski porto değil evet as oynuyor ama yine de buradan ingiltere veya ispanya da büyük bir takıma gideceğini sanmıyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir