30 Aralık 2016 Cuma

Üçüncü halka, Aurélien Chedjou


Popescu sonrası kayıp, Ujfalusi sonrası da aynı şekilde. Hala diyoruz, bir Ujfalusi bulamadık diye. Chedjou da o halkanın en güçlü ismi. Galatasaray'da 4. sezonunun içinde, geriye dönüp baktığımda maalesef bir hayal kırıklığı var. İstediğimizi aldık diyemem, 4 sezon Galatasaray'da kalmış olması da onun adına büyük iş. 

Akılda kalan işleri elbette oldu, Hamza Hamzaoğlu'yla gelen şampiyonluğun mimar isimlerinden biridir. Belki de istikrarlı tek Galatasaray performansı o oldu, fark yaratmıştı. Galatasaray'da 12 gol 6 asisti var mesela, bu adam bir stoper. Farklı işler noktasında zaten sorun yoktu, top tekniği mükemmel, topla dikine çıkışları, hücumda yarattığı gol etkisi gibi. Ama bir stoperden öncelikli beklentiniz bu mu, bence hayır.

Chedjou güvensiz bir isim maalesef, güvenmek çok zor. Odak noktasında sorun var, maç içerisinde kopmaları gibi. Yedirdiği hatalı goller çok, Ujfalusi sonrası o boşluğu dolduramadı. En iyi performanslarına baktım da hepsinde partner Hakan Balta, bu yaşa gelmiş bir stoperin lider stoper araması da enteresan nokta. Belki başka bir partnerle farkını daha fazla gösterebilirdi, bilinmez.

Lille günlerine dönmek lazım, bir Marko Basa etkisi mesela. Kjaer'i de pullayan ve yollayan Basa oldu, Chedjou da ondan öncesi işte. Lider stoper oydu, yanında oynayan isimler aldı yürüdü. Chedjou, Galatasaray'a geldiği dönemde Fransa'nın en iyisiydi. Transferi de bu noktada ses yarattı ve beklenti vardı ama karşılayamadı işte. İlk sezonu sakatlık problemi de oldu, ikinci sezonunda katkısı büyüktü, üçüncü sezonunda düştü, bu sezonu ise zaten konuşmayalım.

Stoper noktası bu sezon adına en büyük karın ağrısı. Chedjou da ligin ilk yarısı için Galatasaray adına en büyük hayal kırıklıkları listemde ilk 3'e girer. Kupa maçlarında da izledik, tamamen bitmiş. Son Tuzlaspor maçında iyi gördüm dedim, aşırı gam patlaması yaşadı belki de. Şimdi Afrika Kupası'na gitti, 3-4 maçı zaten kaçırıyor derken sezon sonuna kadar kalmasının bir espirisi olmayacak. Sözleşme feshi doğrudur, yerinde harekettir.

Yine de bir teşekkür ederim, hakkı var. Anderlecht maçında attırdığı gol gibi, o gol olmasa Şampiyonlar Ligi'nde 0 çekiyorduk belki de. Kazanılan şampiyonluk ya da, önemli bir katkısı vardı. Ekstra goller attı, bence elinden geleni de yaptı ama bu sezonun bir tarifi yok. Kontrat bekledi belki ama o kontratı almak adına da bir artısı olmadı. doğru bir hareketti bu. Bundan sonraki kariyerinde başarılar dileyelim..

2 yorum:

  1. Geldiği günden beri hiç bir zaman beğenmedim. Duran toplarda attığı goller ile herkezi susturdu. bizim chedjou`yu aldıımız sene lille kjaer`i sudan ucuza almıştı.4 yıldır savunmada neler cektıgımız ortada.

    YanıtlaSil
  2. Bence bu adamı zamanında yanlış mevkide oynatmışlar. Bu adam Santrafor a benziyor. En azından Lukunku, Jo, Umut Buluttan daha teknik ve daha santrafor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir