17 Aralık 2016 Cumartesi

Vlad Chiriches & Galatasaray, aslında gündemde olması gereken stoper


Medyaya yansıyan isimleri konuşuyordum daha çok, bu sefer kendimden bir isim yazmak istedim. Stoper gündemi malumunuz, Ocak ayında bir isim alınacak ama kimin olacağına yönelik bir fikrim yok. Chedjou'nun ayrılığı garanti, Galatasaray'ın aradığı stoper de liderlik vasfı olan, geriden oyunu kurabilecek, mümkünse de sol bir stoper. Sol stoper bulmak zor ama Chiriches'in diğer iki vasfa uyabileceğini düşünüyorum.

Napoli günleri o kadar parlak geçmiyor, bu sezon da çok fazla şans bulamadı. Ranocchia ismi geçiyor mesela, uzun bir stoper, havadan aktif ama ağır. Pasör özelliği de iyi olmayan. Chiriches'in ise lider özelliğinin olduğunu düşünüyorum, topun ayağına çok yakıştığı stoperlerden biri. Yeni Popescu gibisinden bir yorum yapmam ama Romanyalıların beklentisi en azından bu yöndeydi ki Milli Takım'ının da önemli isimlerinden biri zaten. Tottenham & Napoli dönemleri o kadar parlak olmadı ama, en azından rotasyondan ötesini göremedi. 27 yaşında derken, ayağa kalkmak adına güzel bir tercih olabilirdi Galatasaray.

Kiralamak mümkün olabilirdi, düşünülürse alınır diyeyim. En azından medyaya düşen bazı isimlere göre çok daha iyi stoperdir. Serdar Aziz'in yerini garanti görüyoruz, Hakan Balta ve Semih Kaya gibi isimler de işin rotasyon noktasında. Gelen ismin de Serdar Aziz'e odaklı olması lazım, onu öne atabilecek bir isim olmalı. Ofsayt çizgisini Serdar Aziz belirliyor aslında, şu an liderlik görevini o üstlendi, Hakan Balta değil. Hakan Balta'nın avantajı sol stoper olmasında ve tecrübesini de eklemek lazım. Çok yükleniyoruz, rotasyonda devam etmek gerekiyor.

Ranocchia gibi bir isim gelmiş olsa kesilen isim Serdar Aziz olacak, Hakan Balta'yı oynatmaya yine mecbursunuz. Ama Chiriches gelirse Serdar Aziz'i de yükseltecek bir adım olabilir ve yaşını da düşünerek sezonluk bir hamle olmaz, biraz daha uzun döneme bakmak mümkün. İz bırakan stoperlerden biri olacağına da eminim, son 2-3 sezonu istediği ölçüde gelişmedi ama Galatasaray gibi bir takımda da fark yaratabilecek düzeyde.

Top ayağına çok yakışıyor, pas özelliği gerçekten iyi noktada. Topla çıkışları, geriden oyun kurabilmesi, savunmaya edeceği liderlik gibi önemli unsurlar var. Sol ayaklı değil ama sol stoper bulmanın da hele ki bu dönemde zor olacağını düşünüyorum. Gündeme gelmedi ama gündeme gelmesi gereken stoper kendisidir, umarım düşünülür ve transferi için hamle yapılır. Çünkü mümkün bir adım, çok da isterim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir