31 Ocak 2017 Salı

5li #6; İyi / kötü akıllarda yer etmiş son gün transferleri

Transferin son günündeyiz madem, Galatasaray adına transferin son gününde gelmiş ve iyi / kötü akıllarda yer etmiş isimleri konuşalım dedim. Şöyle bir durum var, 1-2 gün sapma olabilir bu isimler üzerinden, o yönde bir hata olursa mazur görmenizi isterim. Yaz veya kış dönemi gibi bir ayrım da yapmadım, transferin genel anlamda son günlerini konuşmak istedim. 


Kevin Grosskreutz

Transferin son günü de diyemeyiz aslında, bir gün sonrasına sarktığı ve transfer dönemine yetişmediği için oynatamadık kendisini. Akıllarda kalması da bu yüzden, bir ömür unutulacak gibi de değil. Galatasaray tarihinin en skandal işlerinden biri. Oynayabilmiş olsaydı eminim ki önemli işler yapacak, formanın hakkını verecek bir isimdi. Zayıf bir karakter, çok dışlandı ve yalnız kaldı ama o stadın önüne bir kere çıkabilmiş olsaydı eminim ki farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Kariyer noktasında da iyi bir işti, kullanamadık.


Zvjezdan Misimović

Transferin son günü için muhteşem bir isim. Misimovic'in ismiyle alakalı yarattığı beklenti ve heyecan büyük olmuştu. Insua'yla birlikte gelmişti hatta, onu da iddialı isimler kapsamında yazmak gerekiyor. Aklında biz yoktuk gerçi, Schalke 04'ü istiyordu ama Wolfsburg onu rakibine satmadı, son gün bize gelmek durumunda kaldı. Galatasaray'da da işler istediği gibi gitmedi, Hagi'yle yıldızları uymadı ve sezon bitmeden ayrılmak durumunda kaldı. Galatasaray sonrası kariyeri de büyük bir düşüş içerisindeydi, geçtiğimiz günlerde futbolu da bıraktı.


Shabani Nonda

Nonda konusunda bir açıklama yapmak lazım. 31 Ağustos 2007 tarihidir Galatasaray'a transferi ve Türkiye için transferin son günü değildi o gün. Avrupa Ligi için isim listesini bildirmek için son gündü ve Nonda'yı bu sebeple son gün transferi olarak hatırlarız. Yine de bu listeye girmeyi hak etti diye düşünüyorum, bir noktadan son günü yakaladık diyelim. Konuşmaya bile gerek yok, sıfır egolu, 11'de oynasa, kenardan da gelse işini yapan, formanın hakkını veren ve kulübü sahiplenmiş en özel isimlerden biri. 


Hakan Balta

Bu ismin unutulduğunu görüyorum, kimse yazmadı. Nonda ile aynı sezonda transfer edilmişti ama onun transfer tarihi 4 Eylül 2007, aslında transferin son günü gelen isim Hakan Balta. Manisaspor'la 2-2 berabere kaldığımız deplasmanın ertesinde açıklanmıştı, Ferhat Öztorun / Anıl Karaer ve 1 milyon avro karşılığında gelmişti. O zamandan bu zamana Galatasaray formasını giymekte, büyük bir istikrar. Sol bek başladığı Galatasaray kariyerini stoper olarak devam ettirmekte ve bu formanın olmazsa olmaz isimlerinden biri.


Junichi Inamoto

O da Mehmet Topal'la birlikte gelmişti, Galatasaray'ın unutulmaz son gün hamlelerinden biri. İyi veya kötü, buna siz karar verin ama hatırlanma nedeni Inamoto'nun profilinden kaynaklı. Saidou'dan müthiş katkı almış bir Galatasaray vardı, o boşluğu doldurmak adına çok uğraştılar ama son gün Inamoto'ya kadar düşmüşlerdi. Dönemin parasızlığı işte, Inamoto'nun maliyeti gerçekten çok azdı ve o maliyete oranla da kötü iş çıkarmadı. Defansif orta saha değildi, orada tek başına oynamak zorunda kaldı. Bugünün Josue'si gibi, onu da defansif orta saha oynattık mesela son maçta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir