21 Ocak 2017 Cumartesi

Ebenezer Ofori & Galatasaray, bu günlerde doğru tarz scout hamleleri


Transferle alakalı ne düşündüğümüzü artık bilmiyorum. Benim düşüncemi biliyorsunuz, orta saha hamlesi olmazsa olmaz. Son çıkan haberlere baktığımızda da transferin dümeni orta sahaya doğru kırılmış gibi. Stoper gündemi diyorduk, forvet konuştuk ama ilk kez orta sahayla alakalı bir düşünce görüyorum. Olur mu bilmem tabii, maddi anlamda iyi noktada değiliz. Giden de olmuyor ki bir maddi kaynak yaratılsın, haliyle ne yapılacağı konusunda fikrim yok.

Transfer yapmak zorlaştı, hem maddi anlamda yaşanan zorluk, hem de ülkenin mevcut şartlarıyla. Şu dönemde scout hamleleri daha akılcı, yönelmemiz gereken tarz bu. Ebenezer Ofori de bu yönde bir isim, orta saha için atılabilecek adımlardan. 21 yaşında, sözleşmesinde son 1 yıla girmiş (bu yönde makul), yetenekli bir orta saha. Gündem mi bilemiyorum, bu yönde bazı söylentiler var ama transferi gelecek noktasında iyi bir adım.

8 numara için alternatif yaratmak zorundayız, Selçuk İnan o pozisyonda tek başına. Tolga Ciğerci'nin dönüşü bekleniyor ama ne şekilde döner bilemeyiz, ayrıca 8 numara için doğru profil mi? İddialı bir isim almak zor gibi görünüyor, haliyle bu tarz bir adım atmak zorundayız. Selçuk İnan'ı kesemese bile tehdit etmeli, uzun vadede ise formayı alıp uzun süre bırakmamalı. Gençleşmek zorundayız, bu yönde hamlelere hayır demek imkansız. Orta sahada sayısal bir eksiklik var ama bizler ısrarla stoper veya forvet konuşuyoruz.

AIK kariyeri sol bek başladı, sonrasında bir orta sahaya evrildi. İyi bir sol ayak, tekniği ve oyun görüşü iyi noktada. Dripling özelliği de var ki bu bizim orta sahamızda olmayan bir profil. Topla dikine çıkar, son vuruşları da iyi sayılabilir. Fiziksel anlamda sıkıntılı, temposu yüksek ama 1'e 1 mücadelesi iyi sayılmaz, ligin şartlarında da fiziksel noktada ezilebilir. 

Geldiği gibi farkını ortaya koyar demek zor, ilk etapta alternatif olacak ama orta saha rotasyonumuzda olmayan bir tarzı var. Sol bek için de alternatif olur, sol kanatta da kullanılabilir ama etkisi orta sahada. Temposu yüksek, iyi bir sol ayağı olan, yetenekli bir orta saha. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ki maddi noktada zorlu bir transfer olmaz, gelecek adına bir yatırım olur. Değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

4 yorum:

  1. aklıma kevın constant geldi stili onun gibi diyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Constant jokerdi, her pozisyonda oynardı. Ofori daha teknik, daha tempolu, topla çıkan bir isim.

      Sil
  2. Ofari'ye kadar sözleşmesi bitecek olan hem sol bek hem orta saha oynayabilen nispeten atletik sayılabilecek Denis Aogo kısa vadede işimizi görmez mi bonservissiz alabiliriz Schalke'den aldığı net ücret düşük... 1.5 yıllık anlaşma ideal olurdu

    YanıtlaSil
  3. Igor Tudor Cüneyt Çakır birlikteliği ile kaybedilen bir maç

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir