16 Ocak 2017 Pazartesi

Elazığspor maç kadrosu, stoper ve orta sahanın sayısal eksikliği


Elazığspor, Erzincanspor ve Tuzlaspor'lu bir grupta şartları fazlasıyla zorladık. Grup liderliğini zora soktuk, Tuzlaspor'un bizimle olan maçlarını tamamladığını düşününce de liderliği bırakacaklarını sanmıyorum. Hedef 2. olacak, oysa şu grubu süpürmek gerekirken. 2.'lik durumunda da karşı gruptan gelecek rakip Başakşehir ve tek maç. Son 3 sezonun Türkiye Kupası kazananı olan Galatasaray'ı çok zor bir viraj bekliyor.

Hal böyle olunca çok fazla rotasyon da yapamıyorsun, oysa rotasyonun dibine vurulması gereken maçlar. Stoper ve orta saha gibi pozisyonlarda sayısal eksiklikler de var, haliyle bazı denemelere şahit olacağımız bir karşılaşma. Carole'nin stoper oynaması gibi mesela, Ahmet Çalık dışında bir stoper maç kadrosuna alınmamış. 

Cenk 
Linnes Çalık Carole Soner
Birhan Selçuk
Yasin Sneijder Garry
Podolski

Benim 11 beklentim bu. Garry Rodrigues ve Ahmet Çalık'ın uyum anlamında eksiklerini gidermeleri adına iyi bir fırsat. Maç kadrosunda Soner Gönül'ü de görüyoruz, kendisiyle geçtiğimiz günlerde profesyonel sözleşme yapılmıştı. Sol bek ve sol açıkta oynayabilen bir isim, eldeki stoper kadrosuna da bakınca Carole'yi stoper izlememiz kesin gibi, Soner Gönül'ün de kadroda bulunması bu yüzden. Sabri Sarıoğlu'nun sağ bek, Linnes'in sol bek oynaması da mümkün ama Konya deplasmanı oldukça eforluydu, Sabri Sarıoğlu'nun kenarda tutulması daha doğru gibi.

Aynı boşluk orta saha için de geçerli, elimizde iki orta saha var ve onlar oynayacak. Hamit Altıntop'la anlamsız zaman kaybettik, Birhan Vatansever'i daha öncesinden kazanmak mümkün olabilirdi. Sneijder ve Bruma'yı ise kulübede bekliyorum, rotasyon yapmak zorundayız, o pozisyonlarda alternatif var. Duruma göre düşünülür bu ikili, öyle olması gerek. Yasin Öztekin'in dönüşünü izleyeceğiz, Podolski'nin de maç eksiğini tamamlaması adına yine önemli bir fırsat. Ben rahat kazanacağımızı düşünüyorum ama şu grupta düştüğümüz bu durum gerçekten üzücü.

2 yorum:

  1. Şu aradigimiz 8 numaraya birhanla ciksak bence fayda saglayabilir.
    Pası iyi. Yakın savunuyor ısırarak savunuyor. Bir denemek lazım. Uzun vadede guvenilmeli anlaminda demiyorum ama nir denenmeli bakarsin tutar. Emre,Sabri nasil cikti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da daha çok 6 numara gibi aslında. Temposu gayet iyi ve en sevdiğim özelliği de topu kaptıktan sonra topu oyuna hızlı sokması, bir anda atak başlatması. Yetenekli bir isim, Hamit Altıntop'a verdiğimiz şansı o alabilirdi bu sezon.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir