18 Ocak 2017 Çarşamba

Ermin Bicakcic & Galatasaray, stopere alternatif yaratmak mı?


Galatasaray'ın gündemine gelen ama çok fazla üzerinde durulmayan bir transfer oldu diye biliyorum. Şu dönem birçok isim öneriliyor, Bicakcic'in de onlardan biri olduğunu düşünüyorum. 1 hafta önce daha fazla anılıyordu tabii, belki son günlere doğru yine gündeme gelir. Fazla tercih kalmamaya başladı, bazı futbolcuların maliyeti zorluyor ve bu tarzda, daha maliyeti uygun isimlerin tekrar gündem olabileceğini düşünüyorum.

İddialı stoperleri konuşuyor ve istiyoruz. Maicon, Vitor Hugo böyle isimler. 8 milyon avro dolaylarında gezen bonservisler, şu aşamada böyle bir parayı gözden çıkarmak zor. Her şeyin ötesinde ise böyle bir paramız var mı, bunlar tartışılır. Ocak ayında öncelikli ihtiyacın da stoperden ziyade orta saha olduğunu öncesinde yazmıştım, böyle bir atımlık kurşunumuz varsa ben bunu kesinlikle 8 numaradan yana kullanırdım, stoperi de bu tarz isimlerle yama etmek mümkün.

Bicakcic'in bu sezonki Hoffenheim performansı çok iç açıcı değil, şans da bulabildiğini pek söyleyemeyiz. O da ayrılığı düşünüyor, teklifleri beklediğini medya yoluyla açıklamıştı. Kiralanabilir, bonservisi de makul seviyelerde kalır diye düşünüyorum, 2 - 2.5 milyon avro'yu geçecek bir hamle de değil. 

Ahmet Çalık / Serdar Aziz ikilisine göre konuşmak lazım stoperleri. Kısa vadede Ahmet Çalık'ın yeri garanti, orta vadede ise bu ikiliden birinin stoperlerden biri olacağını biliyoruz. İddialı bir stoper mutlaka gerekecek, o lider dediğimiz isim. Yaz dönemi o adımı atmak biraz daha kolay olabilir, şu aşamada uyum sorunu yaşamayacak, geldiği gibi etki yaratacak bir isim gerekiyor. Kısa vadeli düşünülebilir yani, şampiyonluğa odaklı bir alternatif yaratılma çabası olabilir.

Ermin Bicakcic ismi de bu yönde bir isim sanki. Bülent Korkmaz vari bir stoper diyebiliriz, tekmeye kafa sokan, mücadele gücü üst düzeyde olan ve savaşan bir futbolcu. Lider özelliği stoper noktasında değil ama, daha çok takım içerisinde. Sertliği ve mücadelesiyle ön plana çıkıyor, Ahmet Çalık'ın da bu özellikleri ön plana çıkıyor derken çok fazla doğru partnerler olabilirler mi bilinmez. Alternatif yaratmak adına atılabilir bir adım, kısa vadeli düşünmek gerekir. Sezon sonuna kadar kiralamak gibi.

Lakabı da Demir Ermin, Türkiye Ligi açısından uygun, iş yapabilecek bir stoper. Güçlü, sert, mücadeleci, ligin kaos ortamını sevebilecek bir isim. Ona uygun partner bizde pek yok ama, şu aşamada Ahmet Çalık'ı düşünerek bir hamle yapmalıyız ama maliyetleri de düşünmek lazım. Yaz dönemi iddialı bir stoper gerekebilir, şu aşamada alternatif yaratarak ilerlemek düşünülebilir.

1 yorum:

  1. 8 numaraya Nuri yi opsiyonlu kiralasınlar bu şartlar altında. Esasında NBA deki gibi 3-4 takım elinde kullanmadığı oyuncuları takas yöntemiyle birbirine gönderse ne güzel olurdu. chedju trabzona ekici fenere alper yada salih uçan bize gelebilirdi aslında. Böyle opsiyonlar neden düşünülmez anlamıyorum. kendi takımlarında pozisyonları ve formlarıyla faydalı olamayan/olamayacak olan elemanlar bir başka takımda kolaylıkla oynayabilir. Hem anadolu kuluplerinin nazı cazı çekilmez oyuncudan zarar etmezsin hem büyük takımlar 3 aşağı 5 yukarı aynı parayı verirler oyuncu para kaybetmez hem de oyuncu daha faydalı olabileceği ,oynayabileceği takıma gider kulüp olarak zarar etmezsin. 4 büyük takım bunu mutlaka düşünmeli. € olmuş 4tl dışardan en ucuz oyuncu almaya kalksan 4 milyon€' dan başlıyor. Elindeki ıskartaları değerlendir takasta böylece şu ekonomik krizde milyon € ve $ lar yurt dışına gitmesin gereksizce. Yöneticilerin oturup bunları konuşması gerekir. 4 büyükler değil tüm anadolu kulüpleri de kendi arasında yapmalı bunu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir