8 Ocak 2017 Pazar

Garry Rodrigues Galatasaray'da


Hayırlısı olsun diyelim, ara transferin ilk ayağı sonuçlandı. Galatasaray'ın en büyük ihtiyacı kanat mıydı sorusuna "hayır" derim, öncelik stoperler yönündeydi ama kanat oyuncusuyla sezonu açıyoruz. Yasin Öztekin'in kadro dışı kalması da alternatif sayısını düşürmüştü, Bruma konusunda da her an her dakika bir sürprizle karşılaşabiliriz. Bu noktada kanat transferi gerekliydi ama ilk hamle bu mu olmalıydı, esas öncelik gibi sorulara "hayır" derim, sizi bilemiyorum tabii.

Elimizdeki kanat rotasyonuna bakıyorum, Yasin Öztekin'in de kaldığını düşünerek. Hepsi içe kat eden isimler, Josue'nin sağ kanat halini de ekliyorum hatta buna. Bruma ve Yasin Öztekin de sol kanat, soldan içe kat eden isimler. Yasin Öztekin'in sağda oynaması zorunluluktu, Galatasaray'ın da bir kanat alması gerekiyorsa bu aslında "sağ taraf" için olmalıydı. 

Garry Rodrigues bir sol kanat, kreatif bir oyuncu. Futbol anlamında vereceği keyif anlamında Keita'nın tarzına yakın, hızlı ve kreatif bir oyuncu. Sağ kanatta verim verebileceğini düşünmüyorum, Bruma'yı sağ tarafa çekmek durumunda kalacağız. Takım oyununa ne ölçüde cevap vereceği de önemli, Paok'un yıldızıydı ama neredeyse sınırsız özgürlüğü vardı. Bu noktada bencilliğe yatkın aslında, Bruma ve Yasin Öztekin'i de bu noktada çok eleştiriyorduk. Neler yapacak merak ediyorum, izleyip göreceğiz. İlk etapta algım olumsuz, umarım bunu kırar.

3.5 milyon avro bonservis, 1 milyon 350 bin avro gibi de bir yıllık ücreti olacak, yaşı 26. Daha önce yazdığımda Bruma yerine diye düşünmüştüm, orta vadede düşüncem hala bu yönde. Keyifli bir futbolcu, orası kesin. Maddi anlamda ise özellikle bonservis konusunda iyi bir rakam ödeniyor, ederi tartışılır ama umarım bu paraları hiç konuşmayız ve iyi futbol anlamında yorumlar yapabiliriz.

Garry Rodrigues için daha detaylı konuşmuştuk tabii, dileyen okuyabilir;

10 yorum:

  1. Yeni bir pinto

    YanıtlaSil
  2. Peki sino satilip forvet takviyesiyle rodrigues-forvet-bruma gibi bir 433 gorur muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder'in satılacağına hiç ihtimal vermiyorum.

      Sil
    2. Bence de poldi değil Sneijder satılmali ve bu durumda forvet yerine 1_2 tane orta saha alınmalı.Defansif yönde açıklarımiz , bence ancak bu şekilde belki kapatılabilir.

      Sil
  3. Burak abi Nicolas Lombaerst tarzında bir yazı yazarmısın? Hani Twitterdan o ligi takip eden kisilerle iletisime geciyorsun ya. Onun tarzinda nasil bir adam ogrenmek istiyorum. Ayrica 2.yari bizim formamizi giyebilir.

    YanıtlaSil
  4. Paok'taki Sınırsız özgürlüğü GS'da biraz törpülemesi gerekecek. Ancak 2. yarıdaki performansı her ne olursa olsun seneye de şans tanınmalı. Bu sene bir teknik adamla çalışmayacağı için ne olduğunu "şayet becerebilirlerse" yeni sezonun teknik adamı ve sistemi içinde karar veririz. Bonservise fazla verildiğini düşünmekle beraber maaşı tabela yapan/yaptıran oyuncu için makul.

    YanıtlaSil
  5. Bu arada PAOK'tan eski hocası senin de GS'ın başında görmek istediğin Igor Tudor Rodrigues'i çalışkan, iyi futbolcu ve iyi karakterli olarak anlatmış. Kim bilir seneye belki de yeniden hoca-öğrenci olurlar (Her ne kadar Terim adı dillenmeye başlasa da imparatorun Özbek gibi bir vasıfsızla çalışmayacağını düşünüyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor Reyis'in açıklamaları okudum, hatta güzel bir fotoğrafta buldum. Gün içinde paylaşayım :)

      Sil
  6. bu yönetimle hiçbir teknik adam çalışmak istemez aga.igor tudor benimde beğendiğim bir teknik adam.ama bu yönetimle olmaz.galatasarayda an itibariyle yönetim yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir