22 Ocak 2017 Pazar

Her fırsatta yedek kalan Linnes, her fırsatta şans bulan Josue


Josue'nin transferini istediğim doğrudur, yaz döneminde bloga sık sık yazdığım bir konuydu. Mantıklı işti, Porto'nun gözden çıkardığı, maliyeti düşük bir isimdi ki öyle geldi zaten. Bursaspor'da iyi bir sezonu var, Braga'da yeniden çıkışa geçmiş, ülke şartlarını bilen, yetenekli ve 25 yaşında bir adam. Ayağa kalkabilirdi, faydalanmak mümkündü. Sneijder'e maliyetsiz bir alternatif işte, transferi için hata diyemem, beklentim gerçekten fazlaydı.

Galatasaray'da şu ana geçirdiği dönem hayal kırıklığı, iyi bir anını hatırlayamadığım bir futbolcu oldu. Oynayamıyor diyemem, çok ciddi şans buluyor, özellikle de son haftalarda. Forvetin arkasında da oynadı, kanatlarda da, orta sahanın ortasında da. 

Oynayamıyor işte, olmadı. Olacak gibi de durmuyor ama ısrar ediyoruz. Riekerink'e sorulduğunda da "kötü oynadığını düşünmüyorum" diyor. Bir tarafta her fırsatta yedek kalan Linnes, diğer tarafta her fırsatta şans bulan Josue. Adalet kavramını sorgulamak adına bir neden daha.

Sayısal bir eksiklikte var, gözden çıkaramıyor, gönderemiyorsun. Alternatif kalmadı, özellikle orta saha için. İş dönüp dolaşıp Josue'ye geliyor işte, forma bir şekilde ona geliyor ama Karabükspor'da oynama nedenini, 82 dakika sahada kalmasını açıklayamam. 11 başlamaması, hadi başladık desek 45'de çıkmamasını çözemedim. Podolski'yi düşüren isimdi Josue. Enerji, tempo demek istiyorum ama boş bir hareketliliği var, bir anlamı yok.

Vurması gereken yerde vurmuyor mesela, ısrarla topu çekiyor. Ben Josue'nin sol ayağını iyi kullandığını hatırlarım, bu özelliğini göremiyoruz mesela. Tek topta attığı şutlar, ortalar olurdu ve büyük isabeti vardı, kullanamıyor. Top kazansın diye kullandığımız bir 6 numara sanki, Jem Karacan gibi oynuyor. Koşuyor, kazanılan ikili mücadelelerde adı yukarıda ama Josue bir hücumcu, 10 numara. Takımı yönetmesini bekliyoruz biz ama Josue'yi taşımaya çalışıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir