7 Ocak 2017 Cumartesi

Operasyon doğru ama geçmişin faturası acı


Transfer yapmamız için bütçe yaratmalıyız, maalesef şu ana kadar futbolcu satamadık. Ffp'nin kuralları açık, çok büyük bir boşluğumuz yok. Futbolcu satamadığımız için de seri sözleşme fesihleri gelmeye başladı, böylelikle bir boşluk yaratma içine girdiler. Salih Dursun, Sigthorsson, Hamit Altıntop, Ontivero ve Jem Karacan ile başladık. Umut Gündoğan'ı da Manisaspor'un istediği söyleniyordu, Chedjou'nun da eli kulağında.

Hamit Altıntop ve Sightorsson'u bir kenara bırakıyorum, onların durumu farklıydı. Hamit Altıntop transfer edildiğinde doğru transferdi, onun için yanlış olan şey sezon başında yapılan sözleşme yenilemesiydi. Geçen yıl ücreti zamanında ödenemediği için böyle bir yola girildi, karşılıklı bir anlaşma vardı ama burada kazançlı Galatasaray çıkmadı. 825 bin avro tazminatı var, büyük bir rakam. 

Sigthorsson da kötü bir transfer değildi, tarzı itibariyle de olabilir bir hamleydi ve oldu. Sakatlığı ise tamamen şanssızlık, maalesef kullanamadık. Ama faturası acı oldu, Nantes'e verilen kiralama ücreti yandı mesela. Kendisine de 400 bin avro tazminat verildi ve 1 milyon avro'nun üzerinde zarar var. Hiç kullanamadığımız bir futbolcu için.

Diğer isimler ise kötü transfer politikasının ürünleri. Salih Dursun ve Ontivero aynı dönemde transfer edilmişlerdi. Galatasaray'ın o sezon elinde Eboue ve Sabri Sarıoğlu vardı sağ bek olarak ama Salih Dursun 3 milyon avro gibi bir bonservise alındı, üzerine bir de Veysel Sarı'yı getirmiştik. Transfer politikasına bakar mısınız. Peki o sezonu kim sağ bek olarak tamamladı, Semih Kaya. Böyle böyle bu kulüp ekonomik dar boğazın kıyısında geziyor işte.

Ontivero'ya dönelim, asıl bomba o. Genç bir yetenek adı altında alındı, 2-3 ay denenmişti diye biliyorum. Mancini'nin transferi ama kimsenin bilmediği adam. Çünkü resmi herhangi bir maçı yoktu ve biz bu adam için 2 milyon avro bonservis ödedik. Futbolcu için de kimsenin bilgisi yoktu, aklımızda kalan tek şey Tokatspor deplasmanı olabilir. Sonrasında kiralık gezdi, Türkiye, Macaristan, Slovenya, Kanada hattı, kariyere bakın. En sonunda da sözleşmesi 550 bin avro'ya fesih edildi. Transferi hata ayrı da bu fesih de hata, yine kiralamak mümkündü çünkü. Verilen paralara bakar mısınız.

Ve Jem Paul Karacan. Hamza Hamzaoğlu'nun tempo silahı, idmanların kalitesini yükseltecek adam. Jem Karacan'ın Reading'de yükseldiği dönemi biliyorum, kötü bir futbolcu asla değildi, hatta Premier Lig'in kalibresinde bir adamdı. Sonra sakatlık süreci, 2 yıl içerisinde top oynamadı neredeyse ve Galatasaray'a transfer oldu. Mantıksızlık burada yatıyor, yabancı kontenjanının da serbest kaldığı bir dönemde Jem Karacan alınmaz, ya tutarsa yerlisi transfer edilmez. Olmadı işte, yapamadı. Bursaspor'da yarım sezon kiralık oynadı, onlar da opsiyonu kullanmadı. Şimdi ise 240 bin avro'ya sözleşmesini fesih ettin, peki ne katkısı oldu sana?

5 yorum:

  1. Aysal'ın ocak kazıkları arasında Ontivero BJK'ın Joao Alves kazığına benziyor. O eleman A.Madrid ile sözleşme imzaladığının ertesi günü yıldız adayı olarak 3 milyon avro bedel 500.000 avro maaşla gelmişti. Abdurrahim Albayrak'ın ifadesiyle Ontivero gece idmana çıkıyor ertesi gün sözleşme imzalıyor. Mancini'ye sorduğunda menajeri arkadaşım yanıtını alıyor. Geleceğin yıldızı! OLjubljana, Ferencvaros takımlarında maaşının tamamı tarafımızdan ödenmesine karşın forma giyemeden gönderildi.Bedava bile istenmedi. MLS de oynadı ama orada bile 500.000 avro çok bulunup yollandı. Geçmişin faturasını ödemeye devam ediyoruz ama değişen ne var? 2 sene sonra Serdar Aziz'in 2.5 milyon avrosunu, Tolga Ciğerci'nin 2 milyon avrosunu, ikisine ödenen 7.5 milyon avro bonservisi Özbek-Nazifoğlu kazığı olarak konuşmak çok mu uzak ihtimal!

    YanıtlaSil
  2. Hamit in Galatasaraya gelmesine hiç sevinmedim ve hiç bir zamanda sevmedim. Benim için o ilk senesinde Shalke maçında sağ köşe gönderine gidip arkasını rakibe verip topu saklamaya çalışması ile bitmişti.(iyi bir hücum pozisyonuydu başı ancak dönüşünde gol yedik,tabi topu kaptırması sayesinde)
    Sightorsson bana oyun yapısı konusunda Erenden pek bir farkı yok gibi gözüktü. Yani biri yedek kalıcaktı ve bu oyuncu Eren en formda zamanında alındı. İlk başta kötü bir hamle çünkü Eren sakatlanacak diye bir oyuncu almamak gerekiyordu bunun yerine daha değişik bir santrafor tipi alınabilirdi.
    Salih Dursunun alınması ise Ebouenin can sıkması yüzünden di. Yakın zamanlarda da kadro dışı bırakılmıştı(yanlış karar). BU boşluğuda iki tane sağ bek transferi ile gidermeye çalıştılar(bir bakıma hangisi tutarsa) Salih ilk geldiği maçlarda Sağ açık gibi oynuyordu. Garip zamanlar Drogba sağdan orta kesiyordu ve içerde Salih topla buluşuyordu. Yani şaşırtıcı bir şekilde pozisyonu çok iyi kokluyordu ancak son vuruşu kötü olduğu için ya ağaının altından kaçırıyordu yada kaleciye nişanlıyordu. Sağ bekte çok oynama şansı bulamadı e yazıkki kolay vazgeçirdi.
    Ontivero ise fena transfer sayılmaz ki hala bana çabuk vazgeçtiler gibi geliyor. Adamı kariyerinde Real Madrid altyapısı var. Peki kaç kez forma giymiş 3. Yasine de 3 maç ile karar verseydik. 2014-2015 şampiyonluğumuz hiç gelmeyecekti.
    Hep savunurum Premier ligin küme düşme hattındaki takımlar Türkiye ye gelse Şampiyon olurlar. Ancak Championship in bir oyuncusu da Türkiyede şampiyonluğa oynayacak bir takımın oyuncusu olamaz.
    Peki yönetim hatası mı bütün bunlar. Her yönetim hata yapar. Ünal Aysar takımın başarısı için kesenin ağzını açtı ve başarı geldi. Dursun Özbek kısıtlı bütçe ile şampiyonluk amacında. Transfer hatası yapabilirler mi? Tabi ki yapabilirler. Faruk Süren bile saçma sapan transferler yaptı bunlar mı yapmayacak.
    Ancak bu zaman kadar gelmiş sadece bir yönetimin doğruları yok o da Özhan Canaydın yönetimi.

    YanıtlaSil
  3. ontivero da halen umutluyum.onun sorunu kafada sanırım.

    bence operasyon falan yok hocam.bu işlerde cebellezi dönüyor gene.nasıl oyuncu alırken insanların burnuna pis kokular geliyorsa oyuncu gönderirkende benzer pis kokular geliyor.kimse cebe para indirmeden birine para vermez bu devirde aga.oraya para verdim buraya para verdim diyorlar.para çıkışı yapılıyor.ama o paranın sonra nerelere gittiği belli değil.

    kulüplerin sahibi olmadan bu işlerin düzeleceği yok aga.sahipsiz kulüpler soyulur.bu çok açık.sıfır sorumluluk çünkü.harcama yapıyorsun hemde milyon avrolar.ama bu işi yapanın sorumluluğu yok.bu çok saçma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekli ama aşırı tembel. Çalışmadığı için maalesef bir noktaya erişmesi güç.

      Sil
  4. yukarda arkadaş yazmış.kulübü düşünen bir yönetim olsa serdar azize tolgaya o paraları verir mi aga.burdan uyanman lazım senin gibi bir yazar :)

    demekki kulübü falan düşünen yok.kulüpleri düşünen niye yok?çünkü sahibi değil.ve gelip geçici.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir