9 Ocak 2017 Pazartesi

Saha dışını konuşalım, içine bakarsak bir açıklaması yok


Çok az saha dışına bakalım, son yıllarda yapılan en iyi iş belki de. Arap dünyasına açılmak önemli, bizim adımıza işlenmemiş bir pazar orası. Çok uzaklara gitmeye gerek yok, kültürel ve diğer yakın boyutlarla birlikte asıl uzanmamız gereken yerler olduğunu düşünüyorum. Türk Cumhuriyetleri, Arap dünyası gibi yerlere uzanalım önce, Uzak Doğu'ya açılacağımız sıra da gelir. 

Saha içine dönersek, bıraktığımız yerdeyiz. Eksik noktalar, eleştirdiğimiz yerler duruyor, bir düzelme yok. Düzelmenin sağlanması biraz da transferden geçiyor ama transfere de doğru noktalardan mı bakıyoruz, işte orası tartışılır. Stoper diyoruz mesela, en az 2 stoper hamlesi gerekiyor. Podolski'nin durumuna göre forvet diyoruz ama ilk transferimiz kanat oyuncusu oluyor. Oysa hepsinin ötesinde bir şey var, Galatasaray'ın temposuz ve hareketsiz orta sahası. Bu olmadığı sürece de savunma veya hücum için atılan adımların pek bir önemi kalmayacak.

Oynanan kötü futbolun, şu rezil sonucun açıklaması yok ve bu hazırlık maçı olsa bile. Maça hızlı başlayan bir Galatasaray vardı, ilk 15 dakikada skoru 3-0'a da getirebilirdik ama 20. dakikada klasik gollerden birini yedik. Kaleci hiç olmaması gereken bir yerde ve rakibine yetişemeyen Hakan Balta. Sonra da düğüm çözüldü zaten, Galatasaray'ın bu rakibe cevap veremediğini gördük. Klasik savunma hatalarıyla da 3-0'a kadar geldik, yine klasikleşen Bruma & deplasman ilişkisi de maçı 3-1'e taşıdı. Kolay bir mağlubiyet daha, futbol adına sahaya yansıtılan bir şey yok.

Bu maçta dahi Bruma'nın ayağına bakıyoruz, 90 dakika oyunda tutmak zorunda kaldık şu maçta. Tek başına oynamaya çalıştı, yapabildiğini yaptı. İlk yarıda biraz da Sneijder'i kayırırım ama onun dışında iyi bir şeyler konuşabileceğim kimse yok. Orta sahamız temposuz, 2-0 geriye düşüyoruz ama reaksiyon adına çaba gösteren yok. Savunmanın görüntüsü aynı, bu savunma hattıyla bu noktalara gelebilmemiz büyük iş. Plan, taktik aynı, bir b planı yok. Bruma'nın üzerinden devam yani, bakalım Garry Rodrigues neler yapacak. Bu arada, Yasin Öztekin'i de affederler yakın zamanda, bu da Galatasaray'ın disiplini işte.

7 yorum:

  1. abi bu riekerinkin bişey bilmediği çok açık hala devam ediliyor çıldırmamak elde değil takım koskoca arada bir arpa boyu iyiye gitmemiş hepimiz takımın stoper ihtiyacından bahsediyoruz ama orta sahadakilerin takıma ne kadar zarar verdiğini kimse görmüyor stoperde ramos pique bile olsa bu ortasaha ile durum aynı olur tolganın sakatlığından sonra önlenemeyen bir çöküş dönemi yaşadık oyun olarak acilen tempolu bir enaz bir ortasahaya ihtiyaç var stoperde ahmet çalık ve boşta olan douhlaoya bile razıyım

    YanıtlaSil
  2. Linnes artik oynamali fiziken biraz daha guclenmis.Kerem diye bir genc var üzerinde durmak gerek.Bu mactan pozitif iki sonuc bu.GS futbol subesi takımın icinde bulundugu kisirdonguyu kirmak adina hamle yapmali.Bunu aciklamak uzun surer ama mesela denildigi gibi yine Brumaya kalmak bir kısırdöngüdür.Bu bizi sampiyon yapmaz.Rakipler belli sistemleri de belli.Defans yapmayı bilen iki stoper alip, caliskan uretken orta saha takviyesi yapip ,dagıtan bitiren bir forvet bulup uygun bir sisteme gecis yapacaksin.Zor gol yiyeceksin buldun mu affetmeyeceksin ve agresif olacaksin üc bolgede de.Bizim lige bu kadar yeter kasmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
  3. de jong ve selçuk ikilisi ile olmaz ve çok kontra yersin aga.biri yaşını almış.hatta ikisi de yaşını almış.selçuk ise zaten yıllardan beri orta saha agresifliğinde değil.stoperler vasat.

    fenere bakın.kayer ve skertel önlerinde topal ve souza. oldukça sağlam bir dörtlü.

    bizde ne var. semih ve balta.önlerinde selçuk ve de jong. rakipler kolay kontra atağa çıkıyor aga.melo ve selçuk ikilisi bile selçuk tan dolayı yumuşaktı.20-25 yaşlarında koşan dinamik 2 oyuncu koy bakalım orta sahaya nasıl değişiyor bazı şeyler

    YanıtlaSil
  4. Araplardan medet ummak yersiz. Onlardan hiçbir zaman fayda gelmez. En net örnekleri Manchester City ve PSG. Milyar dolar akıtılıyor ama Avrupa da yarı final bile göremeyen takımlar anca yaratılabiliyor. Arapların dolarını alacağız diye saçmasapan yakınlaşmalara girmeye gerek yok. Türki Cumhuriyetler olabilir ama. Araplardan mümkün olduğunca uzak durup Turki Cumhuriyetlere yönelmek mantıklı olandır.

    YanıtlaSil
  5. O değil de Tolga ciğerci yasiyormu .... Niye kimse adam akıllı bir açıklama yapmıyor. M.denizli de denemişti bence çok da mantıksız değil 433 de için m kan ağlayarak söylüyorum orta 3 lude linnes oynayabilir. Tabi şayet ciğerci yasamiyorsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşıyor, takımla çalışmaya yeni başlayacak ama bu sürpriz değil ki. Ciğerci'nin geçmişinde boyle cok sakatlık var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir