27 Ocak 2017 Cuma

Şans Josue'ye her şekilde geliyor, yine geldi


Nigel De Jong önemli bir eksik, yerine yazabileceğimiz bir alternatif olmadığı için. Israrla orta saha transferi yapılmadı, haliyle de şimdi düşünüyoruz, acaba ne yapacağız gibisinden. Tolga Ciğerci'nin takımla çalışmalara başladığını belirtelim ama en iyi ihtimalle 18'de olacak. Haliyle de geriye kalan tek isim malumunuz, Josue.

Josue'ye bu şans her şekilde geliyor. Forvet arkasında da geliyor, kanatlarda da, Nigel De Jong'un yokluğunda da. Selçuk İnan'ı biraz daha defansif orta saha gibi kullanmak durumundayız, Josue ise 8 numarayı oynayacak. Erzincanspor maçını kıstas alan var mıdır bilmiyorum ama o maçta orta sahanın ortasında iyi iş çıkardı, belki de bu sezon oynadığı tek iyi futbolu izledik. Kıstas olmayacak ama Akhisar Belediyesi karşısında katkı vermek zorunda. Her maç öncesi "hadi be Josue" diyoruz ama olmuyor, yine "hadi be Josue" diyorum.

Stoper konusunda da bir sıkıntı var aslında. Hakan Balta cezasını kupada çekti ama Ahmet Çalık'ın da sarı kart cezalısı durumuna düştüğünü hatırlatalım. Beklenen stoper transferi de gelmedi ve Chedjou'yu yeni transfer gibisinden önümüze sürdüler. Haliyle de elde üç alternatif var. Chedjou, Semih Kaya ve Hakan Balta. Koray Günter de döndü bu arada ama hazır olması bir zaman olacak ve benim beklentim Chedjou'nun bu maçta 11 oynayabileceği yönünde.

Bir diğer beklentim daha var aslında. Carole formsuz, hatta sezonun geneline baktığımızda da iyi bir sezon geçirdiğini söyleyemeyiz. Linnes ise sağ bekten daha çok sol beki alternatif altına alır oldu ve bence iyi de iş çıkardı. Sürekli bindiriyor, içeri iyi de kat ediyor. Sağ ayaklı ama sol bek pozisyonunu yadırgadı diyemem. Carole'nin de önünde şu aşamada, Linnes'in bu maçta sol bek başlaması benim için sürpriz olmaz. Böylelikle Carole'yi stoper alternatifi olarak yazmakta mümkün olacak.

Muslera
Sabri Chedjou Balta Linnes
Selçuk Josue
Garry Sneijder Bruma
Podolski

Sneijder'i Karabükspor karşısında aradık, yokluğunda aklı yoktu takımın, hücumda bir üretkenlikte yaratamadı. Defansın arkasına kanatları sarkıtmayı denedi, golü de böyle buldu ama gerisi gelmedi. Sneijder'in varlığı akıl demek, sakinlik ve hücum anlamına geliyor. Garry Rodrigues'i de böylelikle sağ tarafa daha rahat yazabiliriz, Sneijder hücumu dengelemeye çalışacaktır. Umarım Bruma biraz daha takım yönünde futbol oynar ve şu hücum kalitesinin tadını alabiliriz. Podolski de gol ayağı, gidecek mi kalacak mı diye bekliyoruz ama formda, golün her türlüsünü atar durumda.

Akhisar Belediye ligin en az gol atan takımı, son haftalarda bir çıkış eğrileri var ama hücumda zorlanan bir ekip. Tolunay Kafkas'ın göreve gelmesinin ardından işin savunma tarafına daha hakim durumdalar, 1-0'ların takımı denen bir görüntüye geldiler. Rodallega'nın da kaybı var, yerine henüz bir transfer gerçekleşmedi. Gol ayakları Vaz Te, o da kupada kendisini yeniden hatırlattı. En iyi zamanda yakaladık aslında, iyi de bir hücum kalitemiz var ve savunma noktasında en az zorlanmamız gereken maçlardan biri olduğunu düşünüyorum. Nigel De Jong'un yokluğuna rağmen üstelik ve bu maçı Galatasaray'a hücum kazandıracak..

1 yorum:

  1. Akhisar maçı Josue'nin sezon sonuna kadar katkı verip veremeyeceğinin belli olacağı,son maç olacaktır.Tabi bunu Selçuk'un, en azından defansif olarak görevini yapacağını umarak söylüyorum. Erzincan maçı dahi olsa 8 numara pozisyonunda bir ümit verdi açıkçası ya da tutunacak dal arıyoruz diyelim. Bir hatırlatma da yapayım, Elazığ deplasmanında Sneijder girdikten sonra Josue 8 Numarada katkı getirebileceğinin sinyallerini az da olsa vermişti. İşin mücadele kısmında var olacağından şüphem yok en iyi yaptığı şeyi pas bağlantısını doğru tercihlerle basit oynayarak yapabilirse Sneijder'i ve sağ kanadı rahatlatacaktır.Burada kilit isim Sneijder tabi ki, o oynadığında çevresindeki herkesin performansı artıyor. Bu maç Josue'yi kazanmayı diliyorum ve umuyorum.Eğer beklenen faydayı verirse, sezon bitimine kadar Tolga/Dejong-Josue-Sneijder orta sahasını bozmamamız ve istikrarı korumamız gerekir. Ancak Riekerink gibi ezberleri olan bir zihniyetle pek ümidim yok. Chedjou ve Garry'i bu maçta ilk 11'e direk koyacağına inanmıyorum. Carole yerine Linnes'i oynatacağından da şüpheliyim açıkçası. Zaten orada mesele Carole'u asıl bu maçta oynatmak ve Linnes'i esas mevkisi sağ beke monte etmek.Galatasaray sahasında Akhisar'la oynarken kaç pozisyon verecekte Carole'un defansif zaafiyeti ayyuka çıkacak ya da Linnes sağ bekteyken... Carole'un moral arttıracağı ve katkı vereceği bir maçta kesilmesini yanlış buluyorum. Osmanlı-Konya-Karabük gibi sert deplasmanlarda bu rotasyonu yapabilirdi hatta sağ beke semih solbeke linnes en uygunu bu tip zor deplasmanlarda, ancak ezberler işte... Riekerink'te ki bu değişim İlk yarıda ki Kayseri maçında Selçuk'u çıkarıp De Jong'u oyuna almasıyla son buldu. Ne olduysa o maçtan sonra oldu. İpin ucunu kaçırdı. Artık sahaya çıkan kadro yüzde yüzüyle ona ait değil maalesef.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir