19 Ocak 2017 Perşembe

Sc nostalji #70; Murat Erdoğan


Meşhur 2002 - 2003 sezon yaşanan kadro değişimi. Düşünce neydi bu transferde bilmiyorum, Fatih Terim'in geri dönüşünde ilk icraatlardan biri olmuştu ama gönderilen bazı isimlerin kalitesi ile Murat Erdoğan'ı kıyasladığımda bana anlamsız bir hareket gibi gelmişti.

Galatasaray'a geldiğinde de 26 yaşındaydı, genç bir yetenek diyemezdik yani. İstanbulspor'dan transferdi, bonservisi yok diye hatırlıyorum. İlginç bir detay var yalnız, yaz kamplarında yer aldı ama sezon başlamadan Gaziantepspor'a gitmişti. Transferin son günlerinde Mehmet Polat'ı kiralamıştık, karşılığında Murat Erdoğan'ın bonservisini verdik diye hatırlıyorum. Galatasaray formasıyla resmi bir maça çıkmadı o sezon.

Bir ilginç detay daha ekleyeyim, ertesi sezon ise Galatasaray'a geri döndü. Arada geçen maddi durumları bilmiyorum, bilen varsa yorum kısmında yazar. Gaziantepspor'da iyi bir dönem geçirmişti ve Galatasaray'a 2003 - 2004 sezonu için geri döndü, kiralıkta gitmemişti diye hatırlıyorum Gaziantepspor'a.

2003 - 2004 sezonunda ise bir dönem forma giymeye başladığı zaman var, o dönemin Ocak ayı kamp döneminde iyi bir form yakalamıştı ve bazı kadro dışılar sonrasında da forma giymeye başlamıştı. Fatih Terim'in ayrılığı ve Hagi'nin gelişi sonrasında ise formayı unuttu, sezon sonunda da yine bedelsiz olarak Malatyaspor'un yolunu tuttu.

Sol ayaklı bir orta sahaydı, teknik kapasitesi yüksek bir isimdi. 10 numara ya da sol kanat özelliği de vardı. Bu teknik özellikleri de onu ligde tuttu, bayağı uzun bir dönem ligin aranan orta sahalarından biri oldu. Birçok takım gezdi ama Süper Lig seviyesinin altına da pek düşmedi, 36 yaşına kadar da bu böyle devam etti. 

1 yorum:

  1. 2000-2001 sezonu ve 2001-2002 sezonlarında giden oyunculardam kazanamadığımız bonservisler ve 2002-2003, 2003-2004 sezonu aldığımız oyuncuların bonservislerini, maaşlarını ve fesih bedellerini yanyana getirdiğimizde şimdiki maddi durumları açıklamış oluyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir