20 Ocak 2017 Cuma

Sinematik dünya #3; Logan ve yeni Wolverine "X-23"


Wolverine'nin vedası (en azından Hugh Jackman'ın Wolverine rolüne) fazlasıyla ezber bozar nitelikte olacak. Daha önce de yazmıştım, bir çekirdek kırılıyor ve filmde yaratılacak tarzın sonrasında da yeni süper kahraman filmlerinin yeni yolu bu olabilir. Yanisi şu, odağı süper kahramandan kaldırmak ve daha çok hikayeye yönlendirmek. 

Logan'da anlatılacak olan biraz bu, hikaye daha çok ön planda olacak gibi. Hugh Jackman'ın 17 yıllık bir Wolverine geçmişi var, 2000 yılında çekilmişti ilk X-Men filmi ve bu film üzerinde öncelikli olay bu ama X-23'ün doğuşu sanki ön plana geçecek gibi. İlk fragman beni fazlasıyla heyecanlandırmıştı, final fragmanında ise iyice emin oldum.

X-23'e daha çok odaklı bir fragman, onu biraz daha bizlere gösteriyor. Wolverine'nin klonu zaten ve en az onun kadar vahşi, sert, acımasız.  Mutant neslinin azaldığı bir dönem, 2024 yılında geçiyor bu film, yani gelecek. Murant nesli azalıyor, X-23'ü ise almak isteyenler var, Logan bir noktada onu korumak için canını ortaya koyacak.

X-23 odaklı bir fragman, filmin de Wolverine'nin vedasından çok X-23'ün doğuşu üzerine olacağını düşünüyorum, Wolverine sonrasına iyi bir temel atılıyor. X-Men dünyası şu sıralar daha çok geçmişe odaklı, o yolda da devam edecekler gibi görünüyor ama geleceğin temelini X-23 oluşturacak, onun üzerine kurgulanan bir hikaye izleyebiliriz.

Çok tartışılıyor aslında, 2000 yılında ilk X-Men filmi çekildi ve bugüne kadar getirdiler, hikaye hiç sıfırlanmadı. Geçmişe gittiler, şimdi geleceğe dönüyorlar ama geçmiş filmlerin geneline baktığımızda da ortaya bir hayal kırıklığı çıkıyor aslında, en azından izleyenlerin gözünde. Marvel'le iş birliği söz konusuydu, konuşuluyor ama bu da gerçekleşecek gibi değil, Marvel'in de uzun bir süre buna yaşanacağını sanmıyorum. Orada da bir sinematik evren var ve X-Men başlı başına çok büyük bir evren.

Olur mu gibisinden ön yargılar, düşünceler vardı, bunu da ancak filmde görebiliriz ama fragmanlardan gördüğüm kadarıyla kusursuz bir iş geliyor. Geçmiş Wolverine filmleri benim adıma hayal kırıklığı, First Class ve biraz Days Of Future Past' dışında X-Men filmleri de öyle. Logan'ın ise beklentisi çok büyük, hayal kırıklığı yaşayacağımızı da sanmıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir