16 Ocak 2017 Pazartesi

Trabzonspor'un Chedjou ilgisi, gerçekleşmesini dilediğim bir transfer


Takımdan gönderilmek istenen isimlerle bir şekilde yollar ayrıldı, kalan tek isim Chedjou. Onunla da yollar ayrılacak, şu ana kadar bu ayrılığın yaşanmama nedeni de "olası talipler". Küçük de olsa bir piyasası var, en azından Galatasaray'ı sözleşme feshi tazminatından kurtarabilecek.

Fransa iddiasını konuşuyorduk ilk etapta, o olmadı görünüyor. Rudi Garcia kaynaklı acaba Marsilya mı diyorduk ama Chedjou'nun oralarda tutunabilme durumu da kalmamış gibi. Katar, MLS gibi yerler de gündemdi, bir gelişme yok. Chedjou'nun Galatasaray'da aldığı parayı alabilmesinin tek yolu Türkiye'de kalmak, Beşiktaş'a önerildiğini biliyorum mesela ama onlar buna yanaşmadı. Trabzonspor ise ilgili, bu işin olma ihtimali de var.

Chedjou'nun bazı özellikleri onu parlatıyor ve iyi gösteriyor. Top tekniği, oyun kurabilme becerisi, geriden topla çıkabilmesi, duran toplarda bulduğu kafa golleri gibi. Savunmaya yani esas olması gereken noktada ise birçok eksiği var, maalesef tedavisi olmayan. Oyundan çok çabuk kopuyor, hızlı değil, konsantrasyon sorunlu, mücadelelerde de ayakta kalamaz oldu. Eskiden bir lider sıkıntısı var derdik ama artık stoper olmanın temel özelliklerini de yitiriyor.

Trabzonspor ise bana sorarsanız yukarıda saydığım pozitif özelliklere tav durumda. Ersun Yanal'ın sevdiği tarz oyuncular bunlar, Chedjou ilgisi de bundandır. 2.2 milyon avro yıllık ücret verebilirler mi bilmem ama bu dolaylarda rakamlara çıkabilirler, bu da Chedjou'nun ilgisini çeker. Son kontratı yüksek ihtimalle, sözleşmesi sezon sonu bitiyor ve Galatasaray'ın kovaladığı bir fesih var. İddialı da bir talibi yok, bu anlamda tercihi para olacaktır. Trabzonspor'a gider yani, bu transferi bekliyorum.

Galatasaray açısından olaya bakarsam, Chedjou'dan kaynaklı bir maddi beklentiniz olmasın. Sözleşme feshinde ödenecek ücretten kurtuluruz, ayrıca sezon sonuna kadar verilecek rakamdan. Bu da ffp kaynaklı bir rahatlama, olası transfer hamlesinde de iyi bir boşluk. 2.2 milyon avro gibi bir yıllık ücreti var Chedjou'nun, 1.1 milyon avro'yu düşeceksiniz maaş bütçesinden. Bu önemli bir şey.

Chedjou & Trabzonspor denildiğinde de Mehmet Ekici kaynaklı sorular geliyor. Chedjou / Mehmet Ekici takası gibisinden, bence olmayacak bir iş. Aradığımız 8 numara tam anlamıyla değil, hücum konusunda tamam ama savunma için bunu diyemem. Dripling özelliği var, iyi bitirici, yaşı uygun ama temposu tartışılır, hareketli olduğu söylenemez, savunmasını zaten konuşmayalım. 

Alternatif olarak tamam desek bile büyük paralar konuşuluyor artık, bu transferde Beşiktaş / Fenerbahçe çarpışmasını izlemek bence daha iyi. Öyle bir duruma geldi ki, alanın elinde kalacak. Bu duruma gelmiş Mehmet Ekici'yi de bu saatten sonra Galatasaray'da görmek istemem.

5 yorum:

  1. çedju yu sezon başında satmak gerekirdi.aldığı yüksek maaş tan dolayı talipleri azalmış olabilir.futbol kulüpleri için bonservisten çok maaşlara dikkat etmek lazım.yüksek maaş satışı imkansız hale getiriyor.misal sneijder.çoğu kulüp snijdere 7,5 milyon bonservis verebilir ama 5 milyon avro kemiksiz vermez aga.falcao bile 3 milyon avro alıyor.monaco da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao nun ücreti 18 milyon avro yıllık. 3 milyon'u söyleyen ağır sallamış.

      Sil
    2. aceto nun blogunda gördüm maaş tablosunu.brüt 600 bin avro aylık.buda kemiksiz 300 bin avro yapar.senelik 3 milyon avroya gelir kemiksiz

      https://2.bp.blogspot.com/-Qc7lL19EXIg/WGGDFdYjeuI/AAAAAAAAafw/pqYSIyJyzN0TSKbDh2BdQH2jbO6KxLr9QCLcB/s1600/monaco.JPG

      Sil
  2. Mehmet Ekici aslında 8.5 numara 8-10 numara arası. Temposu sertliği çalışkanlığı sorun. Ancak Josue yerine düşünülebilir bence. Josue'den fesih bedelsiz kurtulabilirsek Türkiye içi kiralık talibi çıkar bence ücreti makul de. Chedjou-Ekici takası eğer üste para verilmeyecekse ve Jouse gidecekse bence mantıklı.
    Bize gereken aslında 2 yıl önce 500bin euroya Beşiktaş'a giden Tolgay'dı ama biz hiiiiç ilgilenmedik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josue yerine düşünülür ama yıllık ücreti 1.8 - 2 milyon avro arası dolanıyor, bu sorun. Tolgay Arslan olurdu elbette.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir