31 Ocak 2017 Salı

Transfer döneminin son gün hamlesi işte, Endogan Adili


Galatasaray'a transfer olduğunda 2013-2014 sezonunun Ocak ayı dönemiydi. Bir noktada kimsenin bilmediği adam, football manager oynayanların biraz aşina olduğu ama youtube'de video arattığın zaman dahi pek bir görüntü bulamadığın bir futbolcu. Dolayısıyla soru şu, bu adamı kim, neden aldı?

Pasaport sorunu var bir de, yerli kontenjanında da kullanamıyorsun. O dönem de yabancı sınırın doluydu derken kullanamadın, ertesi sezon düşünmedin, ondan sonraki sezonda da düşünmedin. FC Will 1900 takımına kiralandı bir ara ama orada da bir şey oynamadı. Endogan Adili'yi ancak bu sezonun başında görme şansımız oldu, Riekerink onu yaz kampına dahil etti ve bizlere gösterdi. Hatta bir de golü var, acaba olur mu dedirten. 

2. kamp dönemine alınmadı nihayetinde, sonrasında da kadro dışı. Tek başına çalışıyordu, ne olacak ne bitecek diye düşünülürken kendisinin lisansının nihayetinde çıkarıldığını öğrendik. Galiba pasaport mevzusu da çözüldü ve A takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Galatasaray'a transfer olduğunda yıl 2014, yaş 19'du. Şimdi 22'sinde, yıl 2017 ve arada geçen zamanda resmi maçı yok neredeyse. 

Transfer döneminin son gün hamlesi işte, Endogan Adili. Tabii bir beklentiniz olmasın, pek ayakta kalacak hali de yok. U21'le oynamaya başlamış, yavaştan süre alıyor ve durumu iç açıcı değil. Tanımayanlar için, kendisi sol ayaklı bir sağ kanat. Sinan Gümüş gibi düşünün, forvet özellikli bir içe kat eden kanat oyuncusu. Teknik, pırpır bir adam ama güçsüz, fizik noktasında çok zayıf. Oynadığı pozisyon da belki Galatasaray'ın en güçlü tarafı, rotasyon anlamında.

3 yorum:

  1. İş ola beri gele bir hamle işte. Hiç değilse Drogbayla 6 aylığına anlaşsalardı. Kaç para isteyecekti ki Drogba. Hem futbolu sene sonu burada bırakırdı. Hemde bu arada takımda ve taraftarda bir heyecan oluşurdu. Maçlarda sonradan girerdi ve ben eminim ki çevireceği maçlar olurdu. Taraftarı tekrar stada çekerdi. Bu hamlenin bile yapılamaması gerçekten rezalet.Rakiplerden beşiktaş kadro kalitesinin üstüne üstüne koydu. Başakşehir keza öyle. Fener en zengin hücum hattına sahip ama on numaraları yok. Bizim geleceğimizi kayseri-rize-bjk maçları belirleyecek. Eğer içerde özellikle bjkyi yenemessek, bu sezon ikincilik başarıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de düşündüm, yazdım da. Ama Drogba'nın ego problemini nasıl ayarlardık bilemiyorum.

      Sil
  2. 6 ayda, Drogbanin takima katacaklari kendi egosunun da uzerinde olurdu. Bu adam daha once sanki bu takimda oynamamis geldigi ilk sezon sampiyon yapmamis gibi ego falan... bunlar yonetimin bahaneleri

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir