3 Ocak 2017 Salı

Yasin Öztekin'in kadro dışı bırakılması bir süreç / sonuç ilişkisi


Yasin Öztekin kadro dışı bırakıldı, nedeni ise kendisine teklif olması ve satılmak istenmesi. Ben bu sonucu çıkarıyorum, Yasin Öztekin'in yarattığı sorunlardan bağımsız gerçekleşti kadro dışı olayı. Yönetim de hem o teklife, hem de Garry Rodrigues hamlesine güveniyor olmalı, belli ki olumlu gelişmeler var.  İyi de bir teklif varsa satılmalı bu arada, Muslera haricinde herkes için düşüncem bu. 

Yasin Öztekin mevzusu bir süreç aslında. İlk sezonunda verdiği katkı fazlasıyla x faktör tadındaydı. Hamza Hamzaoğlu'nun sürpriz hamlelerinden biri oldu, devre arasında takımdan ayrılmadı ve o şampiyonluğun kilit isimlerindendi. Hikaye ise sonrasında başlıyor, maalesef yaşadığı bir ego zehirlenmesi vardı, bir anda kendini gördüğü nokta, yaşadığı şu günlerin temelini attı diyebiliriz.

Y7 ile başlar bu süreç, sürekli sözleşmesinde zam istemesiyle de devam eder. Hala istiyor, istediği zam da hatrı sayılır bir rakam. Ücretler noktasında takım içerisinde adalet olduğunu söyleyemem ama Yasin Öztekin'in talebini de karşılamak mümkün değil. Devamında da ne kadar haklı olursa olsun, teknik direktörü yok sayması gelir. Sürekli sorun çıktı, çıkan sorunlarda da Yasin Öztekin isimi hep okuduk.

Haksızlıkta yapıldı aslında, Yasin Öztekin'in özellikle hakkı bu sezon yenildi. Taraftar bir türlü sevemedi, maalesef bu sevgisizliği de bu davranışları yarattı ama Galatasaray adına ligin ilk yarısının en iyi isimlerinden biri, en çok gol atanı. Ama ısrarla kenara alındı mesela, bu yanlıştı. Bu sezon için hakkı da yeterince verilmedi, futbolcuyu sevmemekten kaynaklı saha içi bir türlü görülmedi. En az şampiyonluk sezonu kadar katkılı oynuyor Yasin Öztekin, ben bunu görmezden gelmem. Sözleşme mevzu haricinde de teknik heyetle alakalı yaşadığı sıkıntılarda haklı olan taraf o aslında ama yapmaması gerekiyor. O vakit Linnes ne yapsın diyelim, suçu baskın karakter olmamak mı.

Tuzlaspor maçında yediği kırmızı kartın da bir izahı yok, verilebilecek en ağır ceza gelmeliydi ve bu da benim için para cezasıdır. Eğer bu yüzden kadro dışı kaldıysa bu hata ama kadro dışı kalmasını hem Rodrigues transferine hem de kendisi için teklif olmasına bağlıyorum. Nereye gidebilir dersek, Katar olabilir mesela, ilgi var. Almanya'ya da dönebilir, bunun dışında pek bir alternatif olmaz. Eğer 1 hafta sonra yeniden takıma dahil olacaksa zaten bu yazdıklarımızın bir anlamı yok.

1 yorum:

  1. sadece yasin kadro dışı kalmıyor.bence sneijder de saha dışında kalacak.çünkü yasin sneijder birlikteliğini bozuyorsun yasini kadro dışı bırakarak.bunun artçı sonuçları olur aga

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir