9 Ocak 2017 Pazartesi

Yeni sezonda da Emrah Başsan'ın sözleşme feshini konuşuruz


Emrah Başsan'ın Fortuna Sittard'a kiralanmasını konuşamadık, transferle alakalı bir şeyler yazmak lazım. Fortuna Sittard şu an Hollanda 2. Ligi'nde oynuyor ve 18. sıradalar. Kulübün sahibi ise eski Galatasaraylı yöneticilerden Özgür Işıtan Gün. Buradan şu sonucu çıkarıyoruz, bu bir rica transferi. Emrah Başsan'ın yarım sezonluk yıllık ücretini ödememek adına, Galatasaray'dan gelen bir ricayla.

Emrah Başsan'ı kiralayacak bir Anadolu takımı bulunurdu yoksa, ya da daha iyi bir takım. Ama bu ücreti karşılamak noktasında sorun yaşanabilirdi, böyle bir formül bulundu. Aslında Rizespor günleri de fena başlamamıştı, iyi girdi sezona ama devamını getiremedi. Sonra bazı sorunlar konuşuldu ve ayrılık yaşandı. Volkan Pala da orada kiralıktı ve hiç şans bulamadı mesela, Emrah Başsan ise kiralık gönderdiğimiz isimler arasında belki de sezona en iyi giren isimdi ama bugün geldiğimiz nokta bu.

Bile bile lades transferiydi, bunların olacağını hemen hemen hepimiz kestirdik. Transferin mantığa sığan bir yanı yoktu çünkü, Emrah Başsan'ın Galatasaray kalitesinin çok gerisinde olduğu ortadaydı. Dönemin potansiyel isimlerindendi ama o dönem 3 sezon önceydi, Antalyaspor'da son sezonunda da rotasyonun dip noktalarını görmüştü, iddialı bir isim olamadı. Ya tutarsa yönünde mi atıldı bu adım bilemem ama tutmayacağı belliydi ve herhangi bir resmi maçta forma giyemeden, 2 ay içerisinde kiralık olarak gönderildi işte.

Galatasaray'da şansı yok yani, geri döndüğünde de bu şansı bulamayacak. Bugün bazı sözleşme fesihlerini konuşuyoruz ya, gelecek sezon da Emrah Başsan için bunu konuşuyor oluruz. Hollanda 2. Ligi'nde mutlaka performans gösterir, kafayı kaldırır, iyi şeyler yapar. Yapılıyor yani, ligin kalitesi o yönde, geçmişte de birçok örneğini gördük. O performans ölçü olamaz ama, gösterdiği performans üzerinden yeni sezonları konuşmak imkansız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir