12 Şubat 2017 Pazar

3'de 3 gelmek zorunda, başka bir alternatif yok


Bu şans dönüyor, dolaşıyor ve bir şekilde elinize geliyor. Ne kadar kaçarsanız kaçın, fırsatları tepin, şans yine döndü dolaştı ve geldi. Belli ki son ana kadar devam edecek bir mücadele, Galatasaray'ın genetiği de bu tip yarışlardan genellikle zaferle ayrılmaya yönelik. Kötü yönetiliyoruz, bu bir gerçek. Riekerink acı fatura, bu da öğrenilen çaresizlik ama Galatasaray genetiği ve kazanan karakteri işte, insan umutlanıyor. 

Konyaspor ve Karabükspor deplasmanları kritik viraj diyordum, Karabükspor deplasmanında virajı alamadık ama şampiyonluk ihtimali yeniden doğdu. Kayserispor, Rizespor deplasmanı ve Beşiktaş maçı, yine bir kritik viraj eşiğindeyiz. 3'de 3 gelmek zorunda, başka bir alternatif yok. Her şeyden öte, içeride oynayacağınız derbileri zaten kazanmak zorundasınız. 

Şu an tam Galatasaray'ın ortamı aslında, şartlar o kadar güzel oluşuyor ki. Beşiktaş ve Fenerbahçe birbirine girmiş, bir kaos ortamı derken Galatasaray'ın kimseyle bir meselesi olmadığını görüyoruz. Yani gündem değil, konuşulmuyor. Aradan sıyrılmak adına mükemmel bir fırsat ve bahsettiğim 3'de 3'ün gelmesi durumunda da şampiyonluğun 1 numaralı favorisi olacağımızı düşünüyorum. Riekerink yerine ortalama bir teknik adam olsaydı bunu bugün de söyleyebilirdim ama acı gerçek işte.

Taktik, teknik konuşacağımız zamanlarda değiliz. İş taraftar ve futbolculara bakıyor. Taraftar inanmalı, o sinerjiyi tribünlerde görmek zorundayız. Futbolcular da oynayacak, önemli karakterler işte bu zamanlarda ortaya çıkacak. Sneijder bunu yapıyor mesela, Galatasaray'ı ayakta tutan en önemli unsurlardan biri. Podolski de devamında gelmeli, Muslera zaten ayakta. O karakterler var, daha önce başardılar, yine başarabiliriz.

Kayserispor maçına dönersek, eksikler var ama bazıları belki de olumlu etki edecek. Carole'nin yokluğu mesela, forma Linnes'e geldi ve o formayı hak eden isim zaten Linnes'di. Selçuk İnan ya da, temposuzluğun en önemli etkenlerinden biri ve Josue bile o pozisyonda hareketli olduğu için daha iyi etki edebiliyordu. Tolga Ciğerci'nin döneceği söyleniyor, bu da tempoyu beraberinde getirecek. Tek sorun Sneijder, yokluğu hücumun aklı noktasında büyük sorun. Beklenen 11 ise;

Muslera
Sabri Semih Balta Linnes
Yasin Jong Ciğerci Bruma
Garry Podolski

Eren Derdiyok'un da bir sakatlığı var, o sakatlık sonrasında da 4-4-2 olmaz diye beklerken Riekerink'in Garry Rodrigues'i tercih ettiği söyleniyor. Yasin Öztekin, Garry Rodrigues ve Bruma bir arada, bunun anlamı büyük bir hız. Hareketli bir Galatasaray göreceğiz, temponun keyif vereceğini düşünüyorum. Orta sahada bir yönlendirici yok ama Podolski'nin o konuda etkisine güvenmek durumundayız, Sneijder'in yokluğu mutlaka zorlayacak.

Kayserispor çıkışta, toparlandılar ve moralliler. Varela gibi bir silah kazandılar mesela, ona karşı sağ bekte Semih Kaya'yı tercih edebilirdim. Nasıl olsa Yasin Öztekin, Bruma ve Garry Rodrigues gibi isimler sahada, buna Linnes'i de ekliyorum. Sağ bekte bir savunmacı düşünmek takımın hücumunu düşürmeyecekti, keşke Riekerink de böyle düşünse..

7 yorum:

  1. saha dışındaki olayları değerlendirirsem masa başında ilk 2 belli .beşiktaş ve başakşehir.ama hangisinin 1 olacağını şu anda kestiremiyorum.fener ve galatasarayın saha dışında bileti kesilmiş görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. yönetim ara transferde yapması gereken hamleyi yapmadı. ortalama beceriye sahip ve adil olacak bir teknik adam getirecekti. Bu olmadı. Riekerink'le maksimum 3. oluruz. O da FB'nin hata yapmasına bağlı olarak. Kayseri maçını kazanmamız aşırı şanslı olmamıza ve Muslera'ya bağlı. Sergen zekası savunma arkamıza bolca top atacak ve pozisyon bulacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Kayseri için de çok önemli bu maç.Düşme potasında ki rakipleri birbirleriyle oynuyor puan yada puanlar çok önemli.Savunmada imkan varsa stoperde Chedju sol bekte ise Hakan ile başlamak yararlı zira Kayseri iyi savunma yapabilen FB ye 4 gol atmış bir ekip ve bunun verdiği özgüvenle maça çıkacaklar bunu asla unutmayalım. BJK,FB,MBFK puan kaybetmişken ikinciliği kurtarabilmemiz için mutlaka yarışın içinde olmalıyız. JOR etkisiz eleman olduğu için sonucu TARAFTAR ın belirleyeceği maçlardan birisi daha.İmkanı olan mutlaka gitmeli.Böyle maçlar futbolcuları panikletebilir beklenen oyunun gelmesi gecikebilir o yüzden taraftar desteği bu semptomları mutlaka ortadan kaldıracaktır.Yeter ki Mr.JOR ve hakem bozucu bir etki de bulunmasın.

    YanıtlaSil
  4. 9 puan alsak ne olacak? hatta bence alacağız.. ama sonra antalya, gençler, trabzon virajından zerre ümidim yok. 2 puan alırız.

    YanıtlaSil
  5. an itibariyle birde sıfır :)

    şu tolga ciğerciye nasıl senede 2 milyon avro kemiksiz verirler çoh enteresan.yaptığı işler çok basit aga.inanın avrupada tolganın yaptığı işi 100 bin avroya yapıyorlar.etrafında dön basit pas ver.koş.bu nedir aga.sadece tolga değil olay.basit oynayan çoğu oyuncu avrupada 100 bin avrolara oynuyor.2 milyon avroya özel oyuncular olması lazım sahada.

    maaş dengesizliği var.zaten yönetimin kötü olduğunu serdar ve tolga nın maaşlarına bakarakta anlayabiliriz.yani düzgün işler yapılmıyor gene.aysal döneminden farklı olarak.cebellezi indiragandi işleri devam ediyor kulüpte maalesef.

    olması gereken tek şey maaşları reel seviyelere çekmekti.o zaman bu yönetim iyi niyetli çalışıyor diyebilirdik.

    YanıtlaSil
  6. bu arada ilk 11 tahmini tutmuş.lakin bu ilk 11 ile olmaz diyememişsin.

    oysa selçuk josue ikilisi tutmuştu geçtiğimiz haftalarda.selçuk yoksa koy josue linnes orta saha ikilisini.ya herro ya merro olsun .de jong tolga ikilisi ile defans yapabildin mi? yok.kaliteyi düşürdü.
    artı bruma gary ikiside aynı anda olmaz.pasör oyuncu eksikliği olur.ki oldu.bide gitti yasini çıkardı.

    YanıtlaSil
  7. Boşuna nefes tüketmeye değmez kim oynarsa oynasın kim hoca olursa olsun bi takım en önce en basit olanı yapacak mücadele edip gol yemeyecek atamazsa yetenek eksik derim fakat bu ruhsuzluga sneider yoksa bu rezilliğe daha fazla dökecek ne param ne enerjim var şimdilik elveda gs başka bir güne ve yonetime görüşmek dileğiyle şampiyonluk bir masaldan dahi uzak!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir