1 Şubat 2017 Çarşamba

Biten transfer döneminin ardından, en büyük transfer yine Podolski


Bir transfer dönemini daha kapattık. Geriye dönüp baktığımda, başarılı bir transfer dönemi geçirdik diyemem. Düşündüklerimizle yaptıklarımız farklı, Galatasaray'ın öncelikli ihtiyaçlarını kapattığını söylemem güç. Bir plan vardı belki ama beklenen isimlerin takımdan ayrılmaması sonrasında ve Garry Rodrigues / Ahmet Çalık transferleri sonrasında hareket kabiliyeti kısıtlanmış oldu.

Gidenlerle başlayalım. Sigthórsson, Jem Karacan, Umut Gündoğan, Salih Dursun, Hamit Altıntop, Ontivero ve Emrah Başsan gibi isimler ayrıldı. Kimi kiralık gitti, kiminin sözleşmesi fesih edildi. Amaç ise maaş bütçesinde yaratılmak istenen boşluk, bu konuda doğru hareket edildi. Hamit Altıntop şans buluyordu bir tek, kimi kiralıktan geri döndü, kimi hiç oynayamadı, kimi kadro dışıydı. Yollar ayrıldı bir şekilde, üzerinde uzun uzun durmanın gereği yok. 

Plan şuydu aslında. Podolski özelinde bir Çin ilgisinden söz ediliyordu, oradan da beklenen büyük bir bonservis vardı. Yasin Öztekin ve Chedjou'yu da gözden çıkardılar, ilk etapta kadro dışı bıraktılar, oradan da bir gelir beklendi. Bu olmadı tabii, Podolski için Japonya ilgisi doğdu, oradan da beklenen ücret gelmedi. 

O sürede de Podolski'nin muhteşem geri dönüşü derken işin rengi değişti, Podolski takımda kaldı. Yerinin dolması imkansızdı zaten, kalması en hayırlı gelişme, belki de en iyi transfer. Yasin Öztekin ve Chedjou da beklenen teklifler gelmeyince kaldılar, Yasin Öztekin'in dönüşü bence olumlu, Chedjou ise beklenen stoper hamlesinin gelmemesi sonucunda kaldı.

İlk transfer Garry Rodrigues oldu, 3.5 milyon avro bonservis. Yetenekli bir futbolcu, neden transfer edildi noktasında değilim ama öncelikli ihtiyaç değildi. Yasin Öztekin'in gidişi garanti görüldü belki de, bilemiyorum. İlk transfer kanat hamlesi olunca ve böyle bir bonservis verdiğinizde de rahat nefes almak güçleşiyor işte. Neyse ki Garry Rodrigues iyi başladı, kenarda patlayıcı özelliği olan bir futbolcumuz oldu. Her hamleye ilk 11 anlamında odaklanmamak lazım ama Ocak ayında alacağınız isimler de 11 noktasında nokta atışlar olmalı.

Ahmet Çalık transferi de olumlu, o noktada değilim ama aranan stoper profili o değildi. Takımın önceliği lider bir stoperdi. Çok fazla isim yazdım bu noktada, okuyanlar hatırlar. Mümkünse sol stoper oynayan, agresif, lider, hava toplarında iyi olmasını bekliyordum stoper hamlesinin. Ahmet Çalık önce geleceğe dönük bir adımdır, devamında da stoper rotasyonuna yazılacak iyi bir isim. Esas ihtiyaç o değil ama onun için de 2.5 milyon avro'luk bir bonservis ödendi. Toplamda 6 milyon avro oluyor bu.

Benim için olmazsa olmaz hamle 8 numaraydı. Tempolu, oyunun iki yönünü oynayan, topla dripling özelliği olan bir orta saha. Tolga Ciğerci dönüyor, ona yeni transfer gözüyle bakacağız artık. Sol bek diğer ihtiyaç mesela, hiç akıllara gelmedi. Lider stoper aynı şekilde, yukarıda yazdığım profil gibi. Sonrasında gelir 2. stoper, kanat ya da forvet gibi hamleler ama yapılan plan da yanlıştı, öncelikli atılan adımlar da. Yine de Podolski'nin takımda kalmasından ötürü mutluyum, en büyük transfer o oldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir