7 Şubat 2017 Salı

Blogun son dönem gözdelerinden biri Linnes, ısrarla yazacağım


Blogun son dönem gözdelerinden biri Linnes, her fırsatta yazmaya çalışıyorum. Kısa bir özet geçmek gerekirse, Galatasaray'da hakkı yenen bir numaralı futbolcu. Sesi çıkmıyor, isyan etmiyor, işine bakıyor ama her fırsat bulduğunda da bunun hakkını veriyor. Son dönemde işin sol bek noktasına odaklıyız, Carole'nin formsuzluğundan ötürü. Linnes orayı kurtardı, iyi bir alternatif oldu. 

Oynaması gereken isim de o ama her fırsatta ilk kenara alınan futbolcu olmaya devam ediyor. Sakatlık konusu üzücü, pozitif bir çıkarım yapmak istemem ama Carole'nin sakatlığından kaynaklı şans yine Linnes'e gelecek. Umarım devam eder, forma ilk fırsatta yine onun elinden alınmaz. Küçük bir istatistik var, Sabri Sarıoğlu, Linnes ve Carole'yi kıyaslayan. Galatasaray'ın en fazla süre alan üç bek oyuncusu, Cavanda'yı konuşmuyoruz bile. Kupa maçları da dahil olmak üzere gol ve asist sayıları, aldıkları süre üzerinden;

Carole: 2069 dakika / 1 gol - 2 asist
Sabri Sarıoğlu: 1896 dakika / 2 gol
Linnes: 986 dakika / 1 gol - 2 asist

Linnes'in attığı gol sağ bek oynadığı Tuzlaspor maçında, asistleri ise sol bekte yaptı. Son Başakşehir maçında Eren Derdiyok'a asisti mesela, pasın kalitesi ortada. İyi bir futbolcu, ısrar edilmesi gereken, üzerine gidilesi. En azından şu bek rotasyonunda ilk ismi yazılması gereken futbolcu ama Riekerink'in bek noktasında başka planları var, onu da gün içerisinde yazayım.. 

2 yorum:

  1. muslera
    cavanda ahmet hakan linnes
    bruma tolga dejong rodriges
    podolski eren

    sneijder yokluğunda maceraya gerek yok
    selçuk,yasin,sinan,semih,sabri yedek

    linnes e yapılan haksızlık büyük ancak buna karşı duruşu da büyük, genç futbolcular hatta bazı as oyuncular örnek almalı...

    YanıtlaSil
  2. başka bir avrupa takımı olsaydı muhtemelen bol bol süre verip 5-6 milyon avrolara satmaya bakardı.biz neredeyse bruma yı bile çürütecektik.elinde genç ve yetenekli oyuncu varsa süre vermek en önemli şeydir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir