13 Şubat 2017 Pazartesi

Emre Çolak şu takımın olmazsa olmazı olurdu, Deportivo'da yaptıklarından bağımsız


Emre Çolak'ı severim, gitmesinin de Galatasaray adına kayıp olduğunu söyleyenlerdendim. Bir türlü Galatasaray'da beklenen gelişimi gösterememişti ama geçen sezon forma giymeye başladığı andan itibaren de ısrar edildiğinde yapabileceğini göstermişti. Deportivo'ya gidişi kendisi açısından şans, bu şansı da nasıl değerlendirdiğini geçen zamanda gösterdi. 

Josue'den aradığımızı bulamadık mesela, Emre Çolak kalmış olsaydı bu transfer gerçekleşmezdi belki de, ihtiyaç olmazdı. Galatasaray orta sahası temposuz, dripling özelliği olan tek isim yok. Orta sahada tempo eksiğimiz var, topla çıkabilen bir orta sahamız da yok. Kayserispor maçı, en kısa örnek mesela, Emre Çolak olsaydı inanın çok şey değişirdi.

Ben anlamıyorum, Bruma, Garry ve Yasin Öztekin'le oynuyorsun ama topu onlara taşıyacak, onları hareketlendirecek Josue'yi 66. dakikaya kadar kenarda tutuyorsun. Beğenin ya da beğenmeyin, başka alternatif yoktu. Hareketlilik için, pas yapmak için Josue gerekliydi ama sen Bruma'dan bir 10 numara yapma peşindesin. 4-4-2 beklerken yine 4-2-3-1 gördük, alakasız bir hücum düzeniyle.

Doğru orta saha profili Tolga Ciğerci / Emre Çolak aslında. İki tempolu, dikine oynayabilecek, hareketli, bir 6.5 / 8, bir de 8 / 10 arası diyeceğimiz oyuncular. İkisi yan yana oynasın noktasında değil, doğru tarz noktasında yazıyorum. De Jong agresif, sert ama klasik bir 6 numara, Selçuk İnan 8 ama temposunu yitirmiş bir isim, Tolga Ciğerci ise doğru profil ama doğru partneri yok. Bu noktada da Josue beğenseniz de beğenmeseniz de orta sahanızda tempo yapacak, dripling yapabilecek tek isim.

Orta saha transferi yapılmadığında sezon kafadan çöpe atıldı aslında. Ara transferde bir numaralı öncelik o olmalıydı ama önce kanat oyuncusu, sonrasında da alternatif bir stoper alındı. Peki ne düzeldi ya da iyiye gitti, hiç bir şey. En basitinden, Emre Çolak şu takımın olmazsa olmazı olurdu, Deportivo'da yaptıklarından bağımsız..

2 yorum:

  1. emre'yi ben de severim, yolu açık olsun.
    gs ona yeterince şans verdi.

    YanıtlaSil
  2. La Liga Deportivo da birkaç maçını izledim.Müthiş bir gelişim göstermiş.Türkiye deki gibi değil.Topla fazla oynamıyor.Çalım yok.Tek top, basit ama bitirici çok klas toplar atıyor.Oyunu kürüyor yönlendiriyor.Özgüveni gelmiş, belli ki huzurlu, rahat.Golde atıyor.Hele son maçta A.Bibao ya attığı gol tam jeneriklik.
    Yapacağı tek şey var.İnce narin temiz yüzüne yakışmayan o sakalları kesip, daha sempatik modern bir görüntü

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir