2 Şubat 2017 Perşembe

İki numaralı gündemin ne olurdu diye sorsalar "sol bek" derdim


Ara transfer döneminin benim için bir numaralı gündemi "orta saha" hamlesiydi. Gerçekleşmedi tabii, Tolga Ciğerci'nin iyi dönmesini bekleyeceğiz artık. Sorulmadı ama, iki numaralı gündemin ne olurdu diye sorsalar "sol bek" derdim. Galatasaray'ın sol bek sorunu olduğunu düşünüyorum, Carole'nin tek başına olmasından kaynaklı bir sorun var.

Bu konuda şansımız Linnes. Norveç Milli Takım'ında sol bek kullanıldığı olmuştu ama uzun vadeli bir durum değildi, Linnes'in çok fazla sol bek performansı yok. Hatırlarsınız, Linnes'le sezona başlandı ama ligin ilk maçı olan Karabükspor maçının 39. dakikasında forma yine Sabri Sarıoğlu'nun oldu. Bir ara Cavanda'ya döner gibi oldu ama Sabri Sarıoğlu'da kaldı.

O sürede konuşulan ise Linnes'in gözden çıktığı ve sezon ortasında kiralık olarak gönderileceği üzerineydi. Cavanda beklentiyi karşılayamadı, bana sorarsanız Galatasaray'ın sağ beki de Sabri Sarıoğlu değil, herkes gibi Linnes'i bekliyorum, ısrar edilmesini istiyordum. Sağ bek için o dönem gözden çıkmıştı ama, Bursaspor maçında Carole'nin yokluğu Linnes'in kurtuluşu oldu.

Bursaspor maçında öyle bir hücum performansı gösterdi ki, o maça gelene kadar Carole'nin tüm maçlarının toplamından daha etkin bir hücum görüntüsüydü. Sonrasında takımda tutulmaya karar verildi, 11 olmasa bile en azından ilk 18'e döndü, yeri geldiğinde hatırlanmaya başladı. Yetersiz bu görülmeler tabii, sağ bekte de forma onun olmalı ama sol bekteki görüntüsü de Carole'nin önünde diye düşünüyorum.

Geçen sezonun iyi ve istikrarlı isimlerindendi Carole. Bu sezon düştü, yüksek ihtimalle tek başına kalmasından. Hücum performansı zaten düşüktü ama savunma performansıyla fark yaratıyordu, şu an onu da kaybetti. Hava savunması diyoruz ya, Carole'nin eksikliğinin de bunda katkısı var. Carole bana göre iyi bir alternatif ama şu anda sol bekte formanın hakkı Linnes'in.

Linnes'in forma bulmasını bekliyorum, sezon başından bu yana olduğu gibi. Konyaspor maçında da Sabri Sarıoğlu'yla birlikte sağ tarafta iyi bir ikili olmuşlardı mesela, Karabükspor deplasmanında ise kesilen isim yine Linnes oldu. Hakkı yeniyor, orası kesin. Önemli de bir joker, onu orta sahada da kullanabilirsiniz ama biz bunu hala değerlendirebilmiş değiliz..

2 yorum:

  1. hocam hücumcu sol bek arıyorsan carole dan daha iyisini bulmak şimdilik zor.ve maliyetli olur.ben carole ün tekniğini ve ofansif oyununu beğeniyorum.ama defansif bir bek istiyorsan sistemde de değişiklikler yapmak gerekiyor.carole ü yolayıp hücumcu bek alacaksan gene aynı şeyleri konuşuyor oluruz.hatırla.son şampiyonluğu telles yasin sneijder üçgeni getirdi.sol kanattan.benzer şey gene var.carole bruma sneijder ile.telles de de aynı yorumlar yapılıyordu.defansı iyi değil.

    linnes in solda oynaması ile carole ün solda oynaması arasında fazla bir fark göremiyorum.ikiside olumlu işler yapıyor.

    özeti şu. hücumcu bek alacaksan alma.elde zaten iki tane hatta sabriyi de sayarsak 3 tane ofansif bek var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Carole'de bir hücum etkisi göremiyorum ama. Yaptığı orta ortalamasına bakmak lazım, maç başına 1'i geçeceğini pek sanmıyorum. 1.5 sezonda asist rakamı zaten ortada, aklına tak diye gelecek 1 asist çıkar sadece.

      Sol kanat üçgeni noktasında haklısın ama Telles / Carole kıyasında da Telles'in hücum etkisi genel manada yetersiz durmasına rağmen Carole'den iyiydi. Telles teknik noktada da Carole'nin çok üzerinde.

      Linnes hücumda etkili, bek oynuyor, ters ayaklı belki ama topla dikine çıkışı daha etkin, tekniği daha yüksek, rakibi arkasına iyi alıyor ve çizgiye kadar inebiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir