11 Şubat 2017 Cumartesi

Moussa Dembele'nin her hafta yeni bir gol rekorunu konuşuyoruz


Daha önce de yazmış olabilirim, yine yazmak gerekiyor. Sezon başına dönüyorum, konuşulan isimlere bakarak doğru bir planlama olduğunu görüyoruz. Genç, size maddi anlamda dönüşü olabilecek, iyi isimleri konuşuyorduk. Delaney, Stefan Johensen, Cornelius, Andone, Willian Jose ve Andone gibi futbolcular. Moussa Dembele de o isimlerin arasındaydı, hatta transferi için en çok yaklaştığımız isimlerden biri. Sözleşmesi elinde olan, 20 yaşında, size geri dönüşü büyük olabilecek bir potansiyel. Ama ne oldu bitti bilmiyoruz, bu isimlerden hiç birini almadık. Scout vizyonundan sıyrıldık, yine menajer kaynaklı, fazlasıyla da Türkiye Ligi süslü bir transfer politikasına daldık. Tek örnek vereyim, Delaney değil de Nigel De Jong'u aldık mesela. Nigel De Jong'a lafım yok ama bugün satamazsın, yaş ortalaman zaten yüksekti, daha da yüksekte tuttun. Moussa Dembele de o hesap, Eren Derdiyok'a verilen yıllık ücret ve bonservisi hatırlayın, Dembele için imza parası vermekten çekindiler. 2.5 - 3 milyon avro aralığı bir imza ücreti vardı, yıllık ücrette anlaşma sağlanmıştı. Ama onlar 2 milyon avro yıllık, 4 milyon avro bonservisle 28 yaşında bir futbolcuyu aldılar. Dembele'nin bu sezonuna bakıyoruz, her hafta ayrı bir gol rekorunu konuşur olduk. Geçen haftada 25 dakikada hattrick yapmıştı, bu haftada 15 dakikaya çekti gibi şeyler konuşuyoruz. Gençleşme diyoruz, scout olayının öneminden bahsediyoruz ama doğru yolu bilip, doğru yoldan sapıyoruz. Moussa Dembele'yi bir de Celtic satarken konuşuruz, ne kadar bonservis kazanacaklarını. Abartmıyorum, çok çılgın rakamlar söz konusu. Bu adam Galatasaray'a gelmek için de bekledi bir süre..

1 yorum:

  1. 1- yöneticilerin oyuncu satmak gibi birşey düşündüklerini sanmıyorum.çünkü kulübe bağlılıkları tartışılır.dernekler yasası ile yönetildiğinden kulüpler kimsenin umurunda değil.çoğu cebini düşünüyor.nasıl daha fazla medyaya çıkıp reklamımı yaparımın planında.kulüplerin sahipleri olmalı.yada tabana inip taraftarın kongre üyesi olmasını sağlayıp taraftarın seçtiği ve değerlendirdiği bir sistem gelmeli.misal 5 sezon kombine bilet alanlar kongre üyesi olmalı.bu biraz barca modeli.

    bizde ikisi de yok.yani ne kulüplerin gerçek sahipleri var ne de taraftar kulübün sahibi.kulüpler çok dar kongre üyelerinin seçtikleri ile yönetiliyor.misal kongre üyelerinin kaçı kombine alıp maça geliyor.belli değil.kongre üyeleri profilide soru işareti oluyor haliyle.zaten dar küçük bir kesim kongre üyesi onlarında profilleri belli değil.

    özetle türkiyede her alanda olduğu gibi futbolda da kötü bir sistem var.

    2- dembele olayına gelirsek.iskoç ligi hollanda liginden bile vasat.kalite olarak.dembeleyi değerlendirmek için biraz zorlu liglerde temaslı oynanan liglerde sıkı alan daraltan liglerde görmek lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir