4 Şubat 2017 Cumartesi

Muslera'nın öğrettiği bir çaresizlik, yedeği yok


Cenk Gönen'in Galatasaray formasıyla 13 resmi maçı var, bu maçlarda 18 gol yemiş. 1 maç harici hepsi Türkiye Kupası'nda, zorluk derecesini tartışacağımız maçlar. O 1 maç ise geçen sezon Başakşehir karşısındaydı, 3-3 biten karşılaşma. 

Galatasaray'ın yedek kaleciden yana bir şanssızlığı var. Şanssızlık diyorum, bu süreçte iddialı kabul edebileceğimiz kaleciler geldi. Tecrübeleriyle birlikte iyi iş yapabileceklerini beklediğimiz isimler. Cenk Gönen de o isimlerin belki başında gelir, hem Beşiktaş hem de Milli Takım tecrübesi olan, kimi beğenmez ama benim fena bulmadığım, Muslera'nın arkasında iyi bir alternatif olabilecek bir isimdi.

Şu ana kadar hayal kırıklığı, kabul etmek lazım. Galatasaray yedek kalecilerinin son yıllarda şöyle de bir durumu oldu, jeneriklik gol yeme noktasında fazlasıyla iddialılar. Cenk Gönen'in Tuzlaspor ve Erzincanspor maçlarında yediği goller gibi. Geçen sezonlarda da bunların örneği var, öğrenilmiş çaresizlik bir noktada.

Bunu niye yazıyorum dersek, yine bir Başakşehir maçı ve Muslera'nın hafif bir sakatlığı var, riske edilmeyeceği söyleniyor. Normal şartlarda Türkiye Kupası'nda yedek kalecinizle ilerlersiniz ama şartlar normal değil, Başakşehir önemli bir rakip, zor bir karşılaşma. Cenk Gönen'in geçmiş Galatasaray performansına bakınca da bu maç için düşünceliyim haliyle. Umarım yanılırım, Cenk Gönen iyi bir maç oynar.

Yakın geçmişe ineyim, en azından izlediğim döneme yönelik. Galatasaray'da son yıllarda öyle yedek kaleci performansları gördüm ki, zamanında beğenmediğim Kerem İnan bu isimlerin çok ötesindeydi, en iyisiydi hatta. Aykut Erçetin de eleştirilirdi ama uzun yıllar bu noktada fena işler çıkarmadı, formayı aldığında sırıtmadı en azından. Ama Sinan Bolat, Cenk Gönen, Ufuk Ceylan gibi isimlerin öyle performanslarını izledik ki..

4 yorum:

  1. sence gökhan değirmenci'yi almamak hata mıydı? bence öyleydi de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata değildi. Çünkü Cenk Gönen'den daha iyi bir kaleci değil.

      Sil
  2. ne? şaka mı bu? cenk tarihin en kötü kalecilerinden biri yahu.. 2015 fb-erciyes maçında kalede cenk olsa 9 gol olurdu.
    bu seneki gs-antep maçında da..
    gökhan'ı beğenmemek olabilir ama cenk? şok edici bir yorum yaptın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir maç üzerinden mi Değirmenci'yi değerlendiriyoruz :) Değirmenci kendisini böyle bilmiyordur, emin ol :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir