9 Şubat 2017 Perşembe

Raşit Çetiner & Galatasaray, taktik boyuttan ziyade simgesel bir adım


Riekerink'le alakalı bir gündem var. Sezon sonunda görevde olmayacağı kesin ama bugünlerde de konuşulan bir konu. Kayserispor maçının ardından görevden alınması sürpriz olmaz mesela, yönetime yakın muhabirler de bunu dillendirmeye başladılar. Bunda da sebep şu, Galatasaray'ın kendi sahasında oynayacağı derbileri Riekerink'le kazanamama ihtimali. Bu da haklı bir sebeptir, bir iddia olacaksa Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi kendi sahanda, Başakşehir'i de deplasmanda yenmek zorundasın.

Düşündüren sebep ise Sneijder, burası kesin. Sneijder'in bu sezon en iyi Galatasaray dönemlerinden birini geçirdiğini ve takımı sırtladığını söylüyoruz. Riekerink'in bunda etkisi ne ölçüdedir bilmem ama Riekerink'in varlığı mutlaka Sneijder için pozitif bir etmen. Bu durumda soru şu, Riekerink'le sezon sonuna kadar devam etmek ve Sneijder'i mutlu kılmak mı yoksa geçici bir teknik direktör değişikliğiyle şampiyonluk yolunda son bir hamle yapmak mı? Her iki durumda da başarı garantisi yok, bunu en iyi geçen sezon anladık.

Düşünülen isim Raşit Çetiner ama yanındaki isim değişiyor. Hasan Şaş veya Tugay Kerimoğlu tarafında yoğunlaşılıyor daha çok. Geçenlerde de yazdım bunu ama bugün biraz daha detay vermek istiyorum, nedir, ne değildir gibisinden.

Raşit Çetiner'le başlayalım, kendisi Galatasaray'ın evladı diyeceğimiz kategoriden bir isim. Galatasaray'ın uzun yıllar formasını giymesinin yanında teknik direktörlük kariyerine de Galatasaray'da Mustafa Denizli'nin yardımcılığını yaparak başladı. Futbolculuk dönemine yetişemedim ve teknik direktörlük kariyerinin ilk yıllarını da hatırlayamıyorum. Ben kendisini Türkiye Ümit Milli Takım'ından hatırlıyorum, çok uzun yıllar bu takımın başında kaldı. Elinden de çok önemli jenerasyonlar geçti, başarısız bir hocayı da uzun yıllar böyle bir takımın başında tutmazlardı. Bir ara misyonu bu gibiydi, başarılı işler de yaptı.

Türk Ümit Milli Takım'ı sonrasında ise başarılı bir teknik direktörlük kariyeri oldu diyemeyiz. Bursaspor, Antalyaspor, Konyaspor, Rizespor, tekrar Türk Ümit Milli Takım'ı ve Şanlıurfaspor gibi maceralar var. Burada iş biraz daha simgesel boyutta, çünkü taktik / teknik gibi konuları konuşmayı 2. plana bıraktığımız haftalardayız. Raşit Çetiner'i getirip, yanına da potansiyel, genç bir yerli teknik adamla sezonu tamamlamaya çalışmak. Tugay Kerimoğlu yarım sezonluk bir olaya evet demez ama Hasan Şaş'ın hayır diyeceğini sanmıyorum.

Hasan Şaş'la alakalı sorun da şu olabilir, görevden ayrıldıktan sonra yaptığı bazı açıklamalar. Sneijder 4. tercihti gibisinden, iş yine Sneijder noktasına geliyor. Bir futbolcunun kulüp üzerinde böyle bir etkisi olmasına karşıyım ama maalesef var işte ve bu sezonu tamamlamak durumundayız, iddia sahibiyiz. Ama kulübeye bir deli de lazım, hırslı, kıvılcımı yakacak bir isim. Bunu en iyi Hasan Şaş yapardı, ben soğuk değilim. Emre Aşık gibi isimler de gündeme gelebilir, düşünülecektir mutlaka.

İşin taktik boyutunu çok fazla konuşmayız, dediğim gibi simgesel bir adım bu. İşin daha çok öğretme noktasındayız, adam yönetimi, saygınlık gibi noktalarda iyi bir isimdir Raşit Çetiner. Bu kadar uzun yıl Ümit Milli Takım'ın başında kalabilmesiyle de genç oyuncular üzerindeki etkisini konuşmaya dahi gerek yok. Ama eskide kalmıştır, 90'lar tadındadır biraz daha, teknik direktörlük performansı Ümit Milli Takım harici iyi değil.

Yeni sezonda teknik adamın Igor Tudor olacağını düşünüyorum ve yeni sezon adına atılan birçok adımda da onun parmağı olduğuna inanıyorum, görüşünü alıyorlar. O yüzden her düşünce kısa vadeli, sezonu tamamlamak adına. Yönetimin de Tudor'dan daha iyi bir hoca bulabileceğine inanmıyorum, genç, hırslı ve potansiyel bir teknik direktör. Kendisini Galatasaray'ın başında görmek istiyorum.

5 yorum:

  1. igor tudor u bende görmek isterim takımın başında ama bu yönetimle çalışmak bu maddi olarak doymuş oyuncularla çalışmak oldukça zor.tudor selçuk inanı mı koşturacak? yasini mi? karabük ikinci bölge etkin presinde ligin en iyilerinden.ligin en fazla koşan takımı.hemde bunu yaşlı oyuncularla yapıyor.ama galatasarayda durum farklı.hem yaşlı bir kadro hemde çoğu general .haliyle ben deli danalar gibi pres yapamam aga diyecek tudora oyuncular.sonra ne mi olacak.tudorun altını oymaya başlayacaklar.

    ben teknik adam olsam direk fenerbahçede çalışmak isterim.neden?çünkü son bilmem kaç yılda fenerbahçede sezon içinde teknik adam değişmiyor.haliyle 1 yıl garanti süren var. buda az bi zaman değil.

    ama galatasarayda bu yok.hele yabancı ise teknik adam 2 mağlubiyette altını oymaya çalışırlar.medyada falan.arkasında duramaz bu yönetim.ha rikerink in arkasında sneijder var.bişey yapamıyorlar.

    galatasarayda haziranda kongre olmalı.net

    YanıtlaSil
  2. Riekering'i derbileri kazanamama ihtimali nedeni ile gönderip yerine birisini getirirsen o derbileri kazanmak zorunda olursun. Olurda kazanamzsan verecek cevap bulamazsın.

    O zaman sizde bu blog'u kapatmak durumunda kalırsınız. Kıvırmak yok. Derbileri kazanamama ihtimaline karşılık Riekering'in gönderilmesi doğru diyen adam Riekering'siz derbilerin kazanılacağını garanti etmeli.

    YanıtlaSil
  3. Rikerink i beyenmeyip Igor Tudor u istemek. Bence oldukça mantıksız. Tugay Kerimoğlu takımın başına geçsin desek daha mantıklı. En azından genç ve geleceği açık yada Ayhan Akman da olabilir.
    Tudor başımıza geçse olacağı söyleyeyim. Sezon sonu 3 üncü bitiririz, Bir sonraki sezonun ortasında tazminatını verip takımdan göndeririz.
    Eğer önümüzdeki sezon başında geçerse takımın başına en fazla Nisan ayını görebilir.

    YanıtlaSil
  4. R.Çetiner futbolculuğunu, teknik adamlığını iyi bilirim. Hatta Florya da antremanı izleyen Bulgar göçmeni genci gözümün önünde tekme, tokat ağzından kan gelene kadar nasıl dövdüğüne de iyi bilirim.Teknik adamlık kariyerinde hiç bir başarısı yok. Milli takımlarda kimin adamıysan bir şekilde görevi kapıyorsun..Eğer tercih buysa beğenilmeyen Rijkerink i tercih ederim.H.Şaş ı zaten yazmaya gerek yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir