2 Şubat 2017 Perşembe

Sc nostalji #71; Christian Corrêa Dionisio


2002 - 2003 sezonunda kalmaya devam ediyor, transfer sirkülasyonu noktasında en zirve dönemlerden biri. Hatta şu zamanların ekonomik sıkıntılarının da temeli, 2002 - 2003 sezonu Galatasaray adına hiç yaşanmamalıydı. 

Christian Correa da o sezonun forveti işte. 1999 Copa America şampiyonu olan ve yine aynı yıl Konfederasyon Kupası'nda Brezilya Milli Takım'ı ile boy gösteren bir forvet. Kulüp bazında iddialı bir Avrupa kariyeri var diyemem ama Paris Saint-Germain ve Bordeaux formalarıyla hatırlıyoruz. 

1999 yılı çıkış sezonu, o dönem Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Galatasaray'a karşı da Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermiş bir futbolcu. Beklentiyi karşılayamadı ama, devamında Bordeaux yolunu tuttu, sonrasında da kiralık dönemleri başladı ve 2002 - 2003 sezonunun transferin son günlerinde Galatasaray yolunu tuttu.

Galatasaray'ın elinde Ümit Karan ve Arif Erdem gibi isimler olmasına rağmen hep bir yabancı arayışı oldu. Lucescu döneminde de böyle, Radu Niculescu geldi mesela ve Lucescu kalmaya devam etse eminim ki yeni bir x yabancı olurdu. Fatih Terim de o yoldan devam etti, Christian Correa'yı transfer ettirdi. İddialı bir forvetti, kim ne derse desin, beklenti de yüksekti ama karşılığını tam anlamıyla alamadık. Yine de gitmeyi hak etti diyemem, kalabilirdi, facia bir görüntü yoktu.

Aslında sevdiğim santrafor tiplerinden, uzun boylu, teknik özelliği olan, sırtı dönük oynayan, servis yapabilen bir forvet. Altay deplasmanında izlemiştim, o maçta 2 golü vardı ki muhteşem bir futbol oynamıştı. Ama o sezon hiç yaşanmamalıydı diyorum işte, futbolcular o kadar kolay alınıp, öyle paralar harcandı ki. Çok kolay gönderiyorduk ve yerine farklı bir isim alabiliyorduk, böyle böyle de bugünlere geldik işte. Christian gitti, 2.5 milyon avro bonservisle Ali Lukunku geldi. Ne değişti derseniz, değişen bir şey yok. Ertesi sezon da Ali Lukunku'yu göndermek için 40 takla attık..

1 yorum:

  1. Rahmetli Ö.Canaydın ın başkanlık döneminde yaptığı en büyük hata dar bütçeli takımı şampiyon yapan Lucescu yi gönderip F.Terim i takımın başına getirmesidir. Oysa Canaydın ın yapması gereken sezon başı herkesin ilk 5 e zor girer dediği takımı şampiyon yapan Lucescu ile 5 yıllık kontrat yapmasıydı. Ama o medyanın ve taraftarın imparator gazına gelip Terim i tercih etti. Terim in elinde bu kez saat gibi işleyen 2000 lerin muhteşem jenarasyonu ve Hagi yoktu.Yönetim göreve getirdiği Terim e çok büyük yetkiler verdi ve işte o sezon F.Terim olağan üstü harcamalarla akıl almaz transfer yanlışları yaptı. Gerekli gereksiz bir sürü futbolcu aldı. Aldığı futbolcuların hiç birini verimli kullanamadı.İşte onlardan biri bana göre belki de en doğru transfer Chiristian dı. Ancak Terim o dönem o kadar çok hata yapıyordu ki.Bundan Chiristian da nasibini aldı. Doğru dürüst doksan dakika tamamladığı maç sayısı hatırladığım kadarıyla çok azdı. Terim çoğu maç da onu yedek soyundurup, oyunun son dakikalarında oyuna alıyordu. Hatta hiç unutmam ö dönem Beşiktaş da oynayan Pascal Nouma bir röportajında ‘ Chiristian ın G.Saray da yedek kalmasına inanamıyorum, o Fransa nın çok üst düzey golcülerinden biridir ‘ demiş di.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir