22 Şubat 2017 Çarşamba

Sc nostalji #72; Adrian Ilie


Hagi'den başlar, Popescu'yla devam eder, Filipescu'yu da hatırlatır ve Adrian Ilie ile sonlanır. 99 - 2000 arası dönem, o yıllar içinde Galatasaray'ın böyle kaliteli yabancıları vardı işte. Hagi ve Popescu ile büyük başarılara yürüdük, Filipescu ve Ilie ile ise maddi anlamda iyi bir geri dönüş sağladık.
97 - 98 sezonunun Ocak ayıydı diye hatırlıyorum, Ilie'nin o dönem şartlarında iyi bir bonservise Valencia'ya satıldığı zaman.

Fatih Terim'in Galatasaray'da ilk sezonunda gelen Rumen futbolculardan biriydi. Adrian Ilie ismi o dönem için iddialı noktada değildi ama yetenekli bir futbolcuydu, Galatasaray'ın da gördüğü en iyi forvetlerden biri oldu. Steaua Bükreş'ten transfer edilmişti ve geldiği rakamın çok daha üzeri bir rakama Valencia'ya satıldı. Adrian Ilie'nin iddia sağladığı, tanındığı dönemler de o vakitlere denk gelir, uzun bir Valencia kariyeri oldu.

Hakan Şüküt & Arif Erdem ikilisinin bir istikrarı olsa da 96 - 2000 dönemi arası bazı yabancı forvetler sürekli denendi. Knup vardı, tutmamıştı mesela. Adrian Ilie ise başarılı oldu, Knup'un hayal kırıklığı bu sayede pek konuşulmadı. Hakan Şükür'le de iyi bir ikili oldular ve 1.5 sezon boyunca Galatasaray formasını giydi. Kalması durumunda Galatasaray'la da uzun ve kupalarla dolu bir kariyeri olabilirdi ama o dönem bu tarz transfer tekliflerine hayır demek imkansız, Filipescu belki daha değerli bir adamdı ama o da satılmak zorunda kalmıştı.

Adrian Ilie'yi nasıl anlatalım, komple bir forvet işte. Golün her türlüsünü atan adamlardan. Bitiricilik özelliği yüksek, hızlı, teknik özelliği olan, havadan da iyi bitirebilen bir forvet. Büyük bir yetenekti, iyi de bir kariyeri geride bıraktı. Sadece Galatasaray'la da değil, Valencia'yla da kazandığı lig şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi finali gibi başarıları var.

Valencia'dan yolu Deportivo'ya düştü, düşüşe geçtiği zamanlardı ki Beşiktaş'a da çok maliyetsiz bir şekilde gelmişti mesela. Lucescu'nun transferlerinden biriydi ama yarım sezonda kalan bir Beşiktaş kariyeri oldu. Düşüşte olduğu dönemdi, İlhan Mansız'ın gidişi, Beşiktaş'ın girdiği kaos derken o 6 ayda kayboldu gitti aslında. Galatasaray forması dışında bir Türk takımı formasıyla da izlemek üzmüştü bizleri.

3 yorum:

  1. gole fazla sevinmeyen cool golcülerin ilklerindedi herhalde. :)

    bizde tv den bu adam mutsuz herhalde diyorduk

    YanıtlaSil
  2. Kendisini klüpten büyük gördüğünden gönderilmiştir. Gördüğüm toplu ve topsuz oyunu iyi oynayan forvetlerden biriydi.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray da iz bırakan forvetlerden biri olmuştur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir