21 Şubat 2017 Salı

Sneijder'in Tudor yönetiminde vereceği reaksiyonu merakla bekliyorum


Şu dönemde köklü bir değişim imkansız. Bir futbolcuya bağlı olmak benim de istediğim bir durum değil ama bu sezon ki Galatasaray'ın Sneijder etrafında dönmesi gerekiyor. Karabük deplasmanı, yoktu ve giden 3 puan. Kayserispor maçı ve Rize deplasmanı, yoktu ve yine kaybedilen puanlar. Başakşehir kupa maçını da ekleriz buna, maçın başında sakatlandı ve elendik. Bu kayıpları sadece Sneijder'in yokluğuyla açıklamak imkansız ama Sneijder olmadığında da aklını büyük ölçüde yitiren, sahada sakin hareket edemeyen bir Galatasaray var.

Riekerink'in düzeninde üzerine koymuştu Sneijder, en azından son 2 sezonuna kıyasla. Asist rakamı gibi, Galatasaray döneminin en iyi günlerini yaşıyor. Oyun noktasında da durum böyle, takım onun etrafında dönüyor ve Sneijder sahada olduğunda da hücumlar çok daha akıllı. Josue maalesef Sneijder için bir alternatif olamadı veya Riekerink'in bir b planı olmadı. Tudor'u da bu noktada Rizespor maçında değerlendirmek imkansız, Ama ondan beklediğimiz taktik esneklik olacak, böyle durumlarda farklı düzenleri de deneyebiliyor olması.

Riekerink bunu yapamadı, Tudor yapar diye umut ediyorum. Başka bir konu var, acaba Sneijder Tudor dönemine nasıl bir reaksiyon verecek. Riekerink'i kim getirmiştir bilmem ama Sneijder'in eski bildiği ve sevdiği bir teknik direktördü, şu görüntüsünde de mutlaka payı olmuştur. Ama bu demek değil ki Riekerink olmadığında Sneijder küsecek veya geri adım atacak. 

Sneijder'in Galatasaray'ı sahiplenmesinden söz ederiz ya, tam da o dönemlerdeyiz, Sneijder'in bu takımın lideri olduğunu düşünüyorum. Tudor ise saygı duyulan bir isim, futbol kimliğiyle ve mutlaka Sneijder bu duruma iyi bir reaksiyon verecek. 

Tudor'un da Sneijder'den en iyisini almaya devam edeceğini düşünüyorum. Sistem takımı olmak istiyoruz, taktiksel esneklik diyoruz ve bu sistemin de Sneijder üzerine olması kadar doğal bir durum yok. Olay şu, Sneijder olmadığında da bir b, hatta c planının olması, bu durumu telafi edebiliyor olmak. Beşiktaş karşısında dönüyor olması güzel, Sneijder'siz olmayacaktı. Merakla bekliyorum, Sneijder'in Tudor yönetiminde vereceği reaksiyonu. 

3 yorum:

  1. o değilde ingiltere 2. ligi puan tablosuna baktım az önce.huddersfield town en yakın takibindeki reading i yenip galibiyet serisine devam etmiş.sonra teknik adamlarını falan merak ettim.transfermarkt dan baktım.dortmund alt yapısında görev almış david wagner.

    http://www.transfermarkt.com.tr/david-wagner/profil/trainer/6092

    sonra bide yardımcılarına bakayım dedim.bi baktım mike marsh.ulan bu isim tanıdık geliyor dedim.evet yanılmamışım.

    http://www.transfermarkt.com.tr/mike-marsh/profil/trainer/29851

    kısa bir dönem adadan gelen oyuncular vardı galatasaraya.venison ,mike marsh gibi.bunlarıda ulubatlı graeme souness getirmiş :)

    bizim mike marsh ise yakın dönemde brendon rodgers in yardımcılığını yapmış liverpool da.sanırım kimsenin haberi yoktu bundan :)

    biraz nostalji oldu. huddersfield den mike marsh çıktı.enteresan

    YanıtlaSil
  2. tudor ve galatasaraya gelirsek.

    tudor yanlış zamanda ve çok yanlış bir takıma geldi.fenere gitse çok kısa sürede bir fark yaratırdı ama galatasarayda o kadro yapısı yok.çok koştuğu söylenen bir maçta bile aşırı baskı yiyor.galatasarayda ikinci bölge presi düşük ve hatlar arası mesafe oldukça fazla.

    muhtemelen tudor kağıt üzerinde başarısız olacak ve sezon sonu yollar ayrılacak.tudor un sadece galatasaray macerası değil türkiye macerasıda sezon sonu bitecek.malum yerli lobici bir takım var.anadoluda bile etkili oluyor.dikkat edersen genelde teknik adamlar atanıyor.hepsi olmasada çoğunluk böyle.süper ligin ve 2. ligin teknik adam kadrosu yıllar yılı fazla değişmiyor genelde.

    haliyle tudor un bu kadroya gireceğini hiç sanmıyorum.daha gelir gelmez altını oymaya başladı medya.

    tudor için kısa dönemde olsa büyük bir tecrübe yaşayacak kariyerinde.bütün olumsuzlukları görecek.kulüp içi özellikle.karabükte böyle bir tecrübe yaşamadı.herşey kontrolü altındaydı.oysa galatasarayda kontrol yönetim ve medyada .

    sistem kurmak isteyen teknik adamlar genelde arkalarında güçlü bir yönetim ve proje olmasını isterler.nice favre monaco jardim projeleri gibi.bunlar yönetimler sayesinde olan işler birazda.oysa bu yönetimin tudora bir proje sunduğunu söylemek safdillik olur.acaba günü kurtarırız mı denilen bir hamle yaptılar.hem taraftarın ve medyanın tepkisini başka yöne (tudora) çekmek hemde istifa istifa seslerini azaltmak hemde zaman kazanmak için yapılan hamleler.

    bu mantıkla tudor dur sneijder dir oynayacak mı falan biraz ikinci planda kalıyor.başka hesaplar dönüyor daha çok.olası başarısızlıkta suçlu tudor olacak.ve yönetim bu işten sıyrılacak.

    tudor zamansız ve yanlış takıma geldi dedim.zamansız çünkü önünde sistemini oturtacak bir zaman yok.yanlış takıma geldi çünkü elindeki
    oyuncu kadrosu buna müsait değil.elinde de sihirli değnek yok.ayrıca şunu söylemek lazım.bir teknik adamın sistemini oturtması öyle uzun dönemler olmuyor artık.3 aylık sezon başı hazırlık kampında herşeyi kurabiliyorlar.belki önünde hazırlık yapacağı 1 ay olsaydı bile fark yaratabilirdi.ama o zamanda yok.kötü kurgulanmış bir takıma geldi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir