16 Mart 2017 Perşembe

Bedelsiz ihtimal #7; Maxim Choupo-Moting


Yeni bir kanat oyuncusu şu tabloda büyük bir lüks. Bruma, Yasin Öztekin ve Garry Rodrigues'li bir rotasyon var, Sinan Gümüş'ü dahil etmedim bile. Ayrıca 3-4-2-1'e evrilen bir düzen, kanatlara bakış açısını değiştiren bir tablo. Choupo-Moting dediğimiz isim ise bir kanat forvet ve bu tabloda oynayabileceği tek yer forvetin arkası. 

O da Bruma'nın transferi ile alakalı bir durum. Bruma sözleşme yenileyecek gibi duruyor ama belli de olmaz, piyasası olan bir adam. Portekiz Milli Takım'ına geri döndü ki bu hem daha göz önünde olmasını, hem de değerini arttırması anlamına geliyor. Sözleşme yenilenebilir ama yine satılabilir, her an gidebilir gibi düşünmek gerekiyor. Olası Bruma yokluğuna karşı da sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Choupo-Moting iyi bir seçenek.

27 yaşında, bir atılım daha yapması adına güzel bir yaş. Mainz'den Schalke 04'e de bonservissiz geçmişti, hatırlarsınız o dönemi. Tuchel'in Galatasaray'a gelme durumu vardı ve Moting'in ismi de bizimle anılıyordu ama Schalke 04'e geçti. Beklediğimden uzun da bir Schalke 04 kariyeri var aslında. Rotasyonlarının önemli bir parçası oldu bu sürede, iyi bir hücum kozu. 

İçe kat eden bir kanat oyuncusu, solda oynamayı seviyor ama forvet özelliği de var. Fizikli, hızlı, teknik bir isim. Ayrıca gol özelliği de yüksek, Mainz'de 81 maçta 22 gol 8 asist, Schalke 04'de ise 101 maçta 22 gol 16 asist. Mainz günlerinde daha forvet gibi oynuyordu tabii, belirtmek lazım. Schalke 04'de ise kanatlarda ki iyi bir hücum kozu. Sözleşmesi ise uzatılmayacak gibi duruyor, talipleri olacaktır ama Galatasaray'ın talip olması durumunda şansı yüksek.

Dediğim gibi, Bruma'nın durumuyla orantılı bir hamle olabilir. Forvet düşünüleceğini sanmıyorum, bence en iyi olduğu pozisyon o değil ki Galatasaray'ın aradığı forvet tarzı bence çok daha farklı. Sahte 9 Podolski dahi doğru profil değil derken, Moting'in tarzı uymaz. Ama forvetin arkasında iyi bir koz olur, daha serbest oynadığında yeteneklerinden tam olarak faydalanmak mümkün. Bruma varken de bu lüks, onunla bağlantılı bir hareket olur.

2 yorum:

  1. Transfer ihtiyaçlarını söyleyeyim.
    Bek kılıklı stoper. Kafamdaki plandan sol ayaklı. Sizin plana göre ise sağ ayaklı.
    Ortasaha dan devşirme stoper. Oyun kurma yeteneği olan. Takım stoper kaynıyor bir tane adam gibi stoper yok.
    Defansif orta saha. Adam yiyen top kapan ve ağır olmayan birisi.
    Çift yönlü orta saha ileri pas atacak pres yeteneği olan. Hızlı bir oyuncu. Zor anlarda panik yapmasın yeter.
    Gol yükünü çekecek kanat forvet oyuncusu. Hızlı olması ve topla ilişkisi kötü olmaması.

    Ofansif yönü iyi defansif yönü kötü bir bek. Bana göre sağ ancak size göre sola bir oyuncu. Orta isabeti ve oyun kurma yeteneği olsun.

    Bana göre hareketli orta sahaya destek veren uzun olmayan bir santrafor(gol de atan tabi). Size göre Uzun boylu orta sahaya gelmesine gerek olmayan. İyi kafacı bir santrafor. Kim Hakan Şükür gibi. Koşsun ohhh

    Birde sizin sisteme göre Sneijder gidecekse bir adet Rivaldo. Gol atacak,çalım atacak fena paslar atacak bir adam. Çünkü sizin sistemde 5 linin kanatlarının gol yükünü çekmesi imkansız çünkü kaleye uzaklar. İlerdeki 3 oyuncu çekecek. Tıpkı 2002 Brazil. Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho

    Ben hala sizden bir 3 lü sistem yazısı bekliyorum. Hem sizin daha doğrusu size göre Tudor un oynatacağı sistemi anlamak için. Birde denenebilecek diğer 3 lü varyasyonları anlamak için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazacağım o yazıyı da işlerden fırsat bulamadım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir