13 Mart 2017 Pazartesi

Bir Türk teknik adamın İtalya'da uyandırdığı bu saygı çok büyük olay


Seversiniz / sevmezsiniz, bu başka mesele. Gerçekleri konuşmalıyız, 2. bir örneği olmayan bir olay çünkü. Fatih Terim'in İtalya'da 1.5 sezonu var, Fiorentina ve Milan'da geçirdiği. Fiorentina dönemini zirve olarak kabul edebiliriz ama sezonu tamamlayamadı mesela. Kulüp başkanı ile ters düştüler ve istifa etti. Unutulmuyor ama, Fatih Terim'in Floransa'da uyandırdığı saygınlık hala bitmiş değil. Kulübün 90. yıl kutlamalarına o da davet edildi ve tüm ilgi üzerindeydi. Müthiş bir futbol oynattı çünkü, Fatih Terim'in Fiorentina'sı gerçekten büyük bir keyifti. Dönemin İtalyan futboluna aykırı bir hücum anlayışı ve bıraktığında da kulüp iyi bir noktadaydı. Devamı Milan, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri. Şanssız bir dönemdi, hak etmediğini yaşadı çünkü. Ligin ilk haftalarıydı ve ortada facia bir durum yoktu. Hatta elinde de ezici bir Inter galibiyeti olmasına rağmen. Futbolcu lobisine yenildi orada da, olmadı. Ama sezon başında onun aldırdığı ve oynattığı bazı isimler üzerine Milan inşa edildi işte, iskeleti oluşturdu. Bilgin Gökberk güzel söyler, "Milan'dan kovulmak için önce Milan'a hoca olmak lazım" diye. 2. bir örneği yok çünkü, devamı gelmedi ve bir daha gelebilir mi hiç bilmiyorum. Konuşulması lazım bu olayın, Fatih Terim'in İtalya günleri çok kıymetli..

2 yorum:

  1. Fiorentina ve Milan tamam.Asıl sorum şu: Avrupa da başka kulüp mü yok neden orada mucadeleye devam etmedi? Cevap bence Pirlo nun hakkında söylediklerinde saklı.Kendi kisisel rönesans ve reformunu yapıp oynattığı futbolla cok rahat bir ekol olabilirdi Avrupada.Ama gel gör ki GS ın cok rahat fergusonu olabile cekken burada bile egosunun ruzgarı hic dinmedi.Ve evet işte en tepede Turkiye futbol direktörü veya bilmemnesi olarak.Hangi derde derman oluyor bu unvan? Bilen anlayan varsa anlatsın, bizde ogrenelim.Sene 2017, gelecek vaadeden futbolculara avrupaya git kardesim deniliyor halen.Sayın hocamizin ingilizcesi gibi zor anlaşılır bir durum var ortada.Sayın hocam bence bırakın o kafdaglarını gelin GS basina en iyi bildiginiz işi yapın yeni gencler yetistirin CL kupasını da alıp Pirlo ya gereken cevabı verin.Adanalilar genc ruhlu olur ancak yaşta geciyor hani, gec kalmayin..Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka teklif almıştır ama o noktada kolay olanı tercih etti. Galatasaray'la devam etti, ardından Milli Takım, sonra yine Galatasaray ve yine Milli Takım. Mutlaka teklif aldı ama yorumunuz haklı. İsin bu yönü konuşulmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir