15 Mart 2017 Çarşamba

Frikik konusunda görüşüm sabit, hala Selçuk İnan


Selçuk İnan'ın futbolundan memnun olduğum söylenemez, özellikle son 2 senedir durum böyle. Bir dönem Selçuk İnan'ın varlığı ve gösterdiği etki "şampiyonluk" yolunda en büyük silahtı ama yıllar onun temposunu aldı götürdü. Galatasaray'da yaptıklarına saygım büyük, her zaman iyi hatırlamaya çalışacağım, iyi yönlerini ön tarafa çıkaracağım ama günümüz futbolu noktasında düşüncem bu.

Geçmiş bir kenara, zaten sıklıkla konuştuğumuz şeyler. Bir güruh oluştu, sevmedikleri ismin nefes aldığını görseler işi "küfür ve hakaret" noktasına taşıyan. Son örneği vereyim, Selçuk İnan'a Gençlerbirliği karşısında attığı frikikten sonra sorulmuş, "Hagi ve Prekazi ile frikik konusunda anılmak nasıl bir duygu" diye. O da bunun onur verici bir olay olduğunu söylemiş, gerektiği gibi. Ama Galatasaray'ın resmi Twitter hesabında bu twit altına gelen yorumlara bakınca ne demek istediğimi anlarsınız.

Futbolu beğenilir / beğenilmez ya da seversiniz / sevmezsiniz. Herkesin kendi fikri veya görüşüdür. Ben sevmediğim bir isme bu tarz bir yaklaşımda bulunan, en sert şekilde eleştirir ve beğenmediğimi / sevmediğimi dile getiririm. Kimi daha ağırını da yapar, o kişinin kendi bileceği iş. Futbol konusunda görüşüm sabit, blogu da takip edenler bunu bilir, bu yüzden konuşmak istediğim konu "frikik" özelinde.

Bazı gerçekler var, inkar edemezsiniz. Frikik olayında da Selçuk İnan, Galatasaray tarihinin gördüğü en iyi isimlerden biri. Ve bu noktada da Hagi ve Prekazi gibi isimlerle birlikte de anılır. Gençlerbirliği maçı, son dakikalar işte. Galibiyeti getiriyor size ya da gol noktasında da bakmayalım. Antalyaspor maçı, son dakika ve frikikten yaptığı asist. Milli Takım'a dönelim, İzlanda maçı ve son dakikalarda getirdiği Euro 2016 anahtarı. Bu işi iyi yapıyor işte, maçın genel seyrinde de, kırılma noktasında da. Sorumluluktur bu, "frikik" noktasında da Selçuk İnan'ı tartışmam.

Hatta Sneijder / Drogba ekseninde frikik olayından çekildiği bir dönem de olmuştu, o süreç olmasa frikikten attığı gol sayısı muhtemelen daha yüksek olabilirdi. Frikik olduğunda Selçuk İnan'ı Sneijder'in de önüne koyuyorum, Selçuk İnan'ın verdiği gol hissiyatı bende daha yüksek. Bir ara Galatasaray'ın tek sorunuydu bu arada, frikikleri kim kullansın. O günleri de özlüyoruz tabii, bugün birbir türlü meseleyi konuştuğumuzda.

İşi özü şu, futbolu ayrı nokta, eleştirir ve beğenmeyiz ama bazı gerçekleri inkar etmemiz gerekiyor. Frikik söz konusu olduğunda hala Selçuk İnan, değişmiyor. Bu gerçeği görmezden gelmek ve meseleyi istediğin gibi görme konusu en büyük hatadır. Sevmesek, beğenmesek bile haklı olduğu noktada hakkını vermemiz gerekir..

2 yorum:

  1. Aslında Selçuk İnan'ın pozisyon ve görev değişiminin etkisi var olumsuz bakışla ilgili. Bize gelirken ve geldiğinde oynadığı ilk iki sezon oyunun farklı yönünü oynayan başka bir Selçuk vardı. Akabinde Sne vr diğer transferler gelince Selçuk başka bir yöne evrildi. İyidir kötüdür tartışılır elbet fakat Ft döneminde şablonlar çizildiğinde formasyon ve görevler yazıldığında Selçuk farklı bir noktadaydı. Mesela görev oku çizmezdiniz Ona o dönem için. Sonrası ise farklı.

    YanıtlaSil
  2. Frikik olayında ise hiç düşmedi. Pas ortalaması isabet şut koşu mesafesi v.b.ne düşerse düşsün frikik yüzdesi hiç düşmedi :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir