27 Mart 2017 Pazartesi

Seyreyle maziyi #26; Tarihin en kötü Galatasaray kadrosu?


Geçtiğimiz günlerde goal.com paylaşmıştı bu kadroyu, haliyle yakın geçmişi hatırlama gereği duyduk. Tarihin en kötü sezonlarından biri, 2010-2011. En azından benim izlediğim en kötü Galatasaray sezonuydu diyebilirim. Ligi 8. bitirdik ama uzun bir süre ilk 10'un dahi dışındaydık. Galatasaray için galibiyet almanın dahi olay olduğu bir sezon, daha nasıl tarif edeyim.

Zaten yukarıdaki kadroya baktığımızda tablo netleşiyor. Galatasaray arması her zaman şampiyonluğa oynar denir ya, şu kadrodan Galatasaray armasını çıkarsak küme düşmemek için oynardı belki de. Sınırları zorlamıştık, sezon başından yaşanacaklar az çok belli gibiydi ama bu kadarını inanıyorum ki kimse tahmin edemezdi.

Rijkaard'la başladık, Hagi'yle devam ettik, Bülent Ünder'le bitirdik. Yetersizim diye bağıran bir kadro ama göre göre başarısızlığa itildi Galatasaray. Yıldızları vardı elbette, yok diyemem. Elano vardı, devre arası gitti. Misimovic alındı, sezonun ortasını dahi göremedi. Insua yedek, Cana kayıp, Arda Turan / Kewell ve Baros sürekli sakat, elde kalan tek isim Lucas Neill.

Lucas Neill için üzülmüştüm, daha iyi bir Galatasaray kariyeri olabilirdi ama bulduğu ortam o. Yine de kaybetmedi istikrarı, son güne kadar oynadı, kenarda beklediğini hiç hatırlamam. O da bir noktadan sonra takıma uydu, performans noktasında yerlerdeydi ama sert, agresif, lider özellikli bir stoperdi. 

Yukarıdaki 11'de Stancu da yedek ayrıca, not edelim. Bülent Ünder'in kadrosu gibi zaten bu, Kazım'ı forvet yazan o oluyordu, Insua / Stancu gibi isimler yedek. Culio'yu sola atmış, Pino'yu da forvetten kesmiş ve kanada almış. Orta saha ise o sezonu markalayan Barış Özbek / Ayhan Akman / Mustafa Sarp, nam-ı değer "Bam". Kalede Zapata, sol bek Çağlar Birinci derken bu takımın ligi 8. bitirmesi gerçekten büyük iş. Culio'ya falan teşekkür edelim, insan üstü bir çaba gösterdi.

2 yorum:

  1. Yine futbol aklının olmadığı acaba tutar mı?Günü kurtarır mıyız mantığı ile ekonomik sıkıntılar içinde Stancu gibi isimlere yüksek bonservis ödenerek kurulmuş kadroydu.Bu kadroda ki kaleci Zapatayı bilhassa Bülent Tulunun bir toplantıda mutlaka alalım boşdaymış önerisi bir çok yerde çıkmıştı ve yalanlanmamıştı.Asıl benim halen merak ettiğim ve anlayamamış olduğum konu ise F.Rijkaard'ın 4-3-3 diziliminde barış mustafa sarp ayhan denemesi ve ısrar etmesiydi bu 3lünün 4-3-3 felsefesinde başarılı olması imkansızdı ve bunu bir önceki sezon Jo ve Elanolu kadrodada denemesiydi bu konuyu halen anlamış değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frank Rijkaard ın Barcelona macerasından da gözümüze çarpan bir durum var ortada. İyi bir taktisyen ancak transfer konusunda çok kötü. Bu anlamda 2007 ye kadar yardımcısı olan Henk ten Cate nin parmağı var gibi transfer konusunda. Çünkü 2006 daki başarının ardından ayrılan oyuncular yerine çok farklı oyuncular seçip kendi oyun planını bozmuştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir