21 Mart 2017 Salı

Tolgay Arslan & Galatasaray, bitmeyen bir gündem


Beşiktaş'ın Tolgay Arslan'ı transfer ettiği şartlara baktım da, Hamburg'a 450 bin avro, futbolcuya ise yıllık 1.3, 1.4, 1.5 milyon avro şeklinde artan bir ücret verilmiş. 2018-2019 sezonunun sonunda bitiyor sözleşmesi, 26 yaşında bir futbolcu. Demek istediğim şu, böyle futbolcuları ilk etapta bulmak lazım. bugün Tolgay Arslan'ı transfer etmek istediğinde ödeyeceğin bonservisi düşünerek. Beşiktaş'ın doğru kadro planlamasının işaret ettiği isimlerden biri de Tolgay Arslan.

Beşiktaş'a ilk geldiğinde yarattığı etki çok daha büyük olmuştu. Özellikle Bilic'in çok tuttuğu bir isim oldu ki hatırlarsınız, "Tolgay Arslan Xavi, Sosa Iniesta" benzetmesini çok sevmişti. Oğuzhan Özyakup'un yüzüne çok bakmazdı Bilic mesela, aynı durum Cenk Tosun için de geçerli. Şenol Güneş göreve geldikten sonra ise tablo değişti, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun gibi isimler daha ön plana çıktı. Ama Tolgay Arslan'ın geçen sezon yaşadığı uzun bir sakatlık var, toparlaması çok uzun süren.

Bu sezon ancak toparlayabildi kendisini ama oturmuş bir iskelete yerleşmek zor. Rotasyonun önemli isimlerinden biri olmasına rağmen 11 istikrarını bir türlü sağlayamadı. Talisca'nın uzun bir sakatlık dönemi oldu, Oğuzhan Özyakup'un formsuz bir dönemi vardı ama Tolgay Arslan o ara ilk 11'de şans bulmasına rağmen o istikrarı getiremedi ki Bilic döneminde gösterdiği etkinin uzağında diye düşünüyorum. 

Mutluluk durumunu bilemem, gelecekle ilgili ne düşünüyor ya da. Hakkında çıkan haberler var, Tolgay Arslan'ın transfer gündemi bitmiyor. Ocak ayı döneminde Trabzonspor'la adı geçiyordu, şimdi de Galatasaray iddiaları var. Mehmet Ekici'yi istedi mesela Şenol Güneş, o pozisyonda elinde Tolgay Arslan olmasına rağmen. Bu nedenle de transfer gündeminin oluşması doğal, Tolgay Arslan'ın da ayrılmak istediğini düşünüyorum.

Beşiktaş'tan bonservisle futbolcu almak zor tabii, bu iş Cenk Gönen transferine benzemez. 2018-2019 sezonunda biten bir sözleşmesi var ve bu işin oluru nasıl olur bilmem. Tolgay Arslan'ı ikna etmekte sorun olmaz. Biliyorsunuz, Galatasaray'da yerli futbolcu tarifesi 2 milyon avro'dan açılıyor, Tolgay Arslan'a da verilir bu para. Doğrudur demiyorum, gerçekleşmesi durumunda olacağı yazıyorum. Ahmet Bulut kaynaklı bazı gelişmeler var, işin içinde o olunca da imkansız diyemem ama nasıl olur inanın bilmem.

İsterim ama, Galatasaray'ın elinde olmayan bir orta saha profili bu. Hareketli, topla dikine çıkabilen, dripling özelliği olan bir orta sahamız yok. 8 numara noktasında faydası büyük olur, bugün Josue'nin oynadığı pozisyonda da önemli iş yapar. Kilit pas, şut gibi özellikleri iyi, temposunu beğenirim ve istikrarı sağlaması durumunda çok katkılı olur. Hem 8 hem 10 numara için kıymetli bir alternatif, Beşiktaş'ın o pozisyonlarda iddialı isimleri var ve Tolgay Arslan'ın bu noktada önü tıkalı. Şenol Güneş'le de yıldızları pek barışmadı sanki.

Zor ama, yine yazıyorum. Çıkan haberler üzerine bu yorumları yapıyoruz, yoksa bir bilgim yok. Oluru nedir onu da bilemiyorum. Zamanında Ayhan Akman transferimiz vardı Beşiktaş'tan, öyle dönemlerde geri kaldı, bonservis olayını bilemiyorum. Gelsin derim ama, böyle bir profil gerekli, Galatasaray'da da iş görür..

1 yorum:

  1. Kısa bir Tolgay Arslan yorumu yapayım. Tolgay çok şey vaat eden çok az şey gösteren oyuncu.
    Şimdi sıra geldi oyuncularımızı değerlendirmeye.
    Forvet Arkası:
    Wesley Sneijder: Genç yaşında Hollandanın devi Ajaxta forma şansı bulan bu sarışın arkadaşımız bu formunu Hollanda milli takımı ile göstermeyi başardı. 2007 yılında dünya devi Real Madrid in kancasına takılan bu arkadaşımız bir başka vatandaşı ile Real Madrid formasıyla 2 sezonda 1 şampiyonluk gibi büyük başarının mimarlarındandı.
    Daha sonra Real Madrid in yıldız harekatı ile gözden düşen Sneijder İtalyanın formda ekibi ve yıldızı İnter Milan ekibine katılıyor. 3 sezonda 1 şampiyonluk ve şampiyonlar ligi ayrıca bir sürü diğer kupada İnter in en öenmli silahlarından biri olamayı başardı. Dünyanın en iyi oyuncuları ile oynayan hollandalı 2012 yılında devre arasında aramıza katıldı. 4,5 sezonda sayısız kupa ve şampiyonlar ligindeki performansı ile Galatasaraylıların gönlüne taht kurmuş bir oyuncu.

    Zaman zaman kadro plansızlığı yüzünden sol açık oynayan oyuncu daha çok forvet arkası mevkisinde göze çarpıyor. Pasör bir oyun yapısına sahip oyuncu sol kanada yakın oynamayı ve içeri sağ ayağı ile orta yapmayı seviyor. Ceza sahası içinde bulunmayı pek sevmeyen oyuncu ne yazıkki mevkidaşı Deco gibi orta sahaya evrilmeyi başaramadı. Tudor un ilerde belki zorunluluktan belki kişisel düşüncesi neden ile ilerde merkezde 3 oyuncudan birisi olan Sneijder bu yeni mevkisinden hoşlanmamışa benziyor.

    Geleceği: Tudor un kendi mevkisinde daha golcü bir oyuncu istediğini düşünmekteyim. Bu anlamda Gs nin ileri hattında oynamayı başaramamakta. Bunun dışında mevkisi ve ağırlığı yüzünden ortasaha daha dengeli bir rolün üstesinden gelebilecek fiziği yok.
    Göndermek zor olsada Hollandalı oyuncuların futbolunü yetiştiği kulüplerde bitirmek istemesi nedeni bizlere bir avantaj olabilir. Ne yazıkki bir ayrılık iki taraf içinde olabilecek en iyi şey olabilir.

    Josue birşeybirşey:
    Bursaspor un Batalla sonrası denediği bir oyuncu. Mevkidaşının arkasında biraz sönük kalmasını geniş bir mevki havuzunun olması onu çok iyi bir joker oyuncusu yaptı. Bir senelik aranın ardından Galatasaray kiralık olarak kadrosuna bu oyuncuyu katmasını bildi. Bir çok mevkide denenen oyuncudan bir türlü istenen verimi alınamadı. Kanat için hantal kalması ve kritik anlarda gösterdiği kötü gol vuruşu onun formayı Yasine kaptırmasına neden oldu.
    Forvet arkasında ise Sneijder in olması kendisini bu mevkide denemesine engel oldu. Ancak bulduğu formayı ne yazıkki değerlendiremedi. Rakip yarı sahada yüzünü kaleye dönmekte, ilerdeki arkadaşlarına topu aktarmada ürkek davranması kendisi adına olumsuz işaretler.
    Orta sahada oynadığında ise defansif eksikleri, pozisyon bilgisi eksikliği olsada elinden geldiğince top kapmaya çalışmakta. Topu gerideyken ileri taşımakta daha rahat gözükmekte.

    Geleceği: Kiralık olarak oyuncu sezon başında geri dönecek. Bir kiralık sözleşmesi yada bonservisi alınsın mı sorusuna, alınsa niye alındı diyemeyeceğimiz alınmasada niye alınmadı diyemeyeceğimiz durum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir