7 Mart 2017 Salı

Tudor'un şu ana kadar ki en önemli dokunuşu Yasin Öztekin değil mi


Yasin Öztekin özelinde bu sezon çok fazla yazdım. Bu yazıların odak noktası da "hakkının yendiği" yönündeydi. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ayrı konu da bu hakkını vermenin önüne geçmemeli. Maalesef Yasin Öztekin için yaşanan sorun buydu, hakkı verilmedi, gerek taraftar gerekse teknik ekip tarafından. Yaşanan sorunlarda, kadro dışı kalması noktasında suçu çoktur, o ayrı nokta ama ben saha içi kısmındayım, oyunu konuşuyorum. 

Riekerink dönemine bakalım, takımın gol yükünü taşıyan isimlerin başındaydı. En golcü sezonu, gol noktasında daima var olan isimdi işte. Nasıl attığının önemi yok, gol anında orada, fırsatçı işte. Bu adamın sağ tarafta oynadığını da unutmadan, sol kanatta etkisiyle biliriz, daha iyi olduğunu söyleriz ama sağ kanatta oynayarak bu gol sayısına ulaştı. Bruma'yı elbette es geçemem ama Yasin Öztekin'i de onun arkasına mutlaka yazarım.

Tudor'la birlikte ise başka bir şey oynuyor, daha farklı bir yere evrildi. Bunu da sorunsuz yapıyor, herhangi bir ego koymadı ortaya, bu güzel. 3-4-3'e döndüğümüzden bu yana sağ tarafta iki maçı var ve ikisinde de etkili gördüm. Tudor onun için "iyi anlamda" at gibi koşuyorsun demiş, hakkını verdi gerçekten. Oyunun her iki tarafında var, sürekli koşuyor, mücadele ediyor ve sağ tarafı da tek başına iyi kapattı. Ondan beklediğim bir oyun tarzı değil bu, Tudor öncesi oynar deseler inanmazdım ama oynuyor işte, Tudor'un en önemli dokunuşlarından biri oldu Yasin Öztekin.

Çok konuşulmuyor ama, oysa konuşulması lazım. Oynadığı pozisyon itibariyle tabeladan daha uzak kalacak ama bu değişimi Galatasaray'da kariyerini uzatacak belki de, şu an o değişim evresinde. O pozisyonun asıl ismi Linnes dersiniz veya daha iyisi gereklidir, buna katılıyorum ama Yasin Öztekin'i de rotasyona rahatlıkla yazmak mümkün olacak. Sezon sonuna kadar ise orayı kaldırabileceğini, bu çizgisini devam ettireceğini düşünüyorum.

O pozisyonda oyunun iki yönünü oynamanız gerekiyor, defans ve hücumu aynı oranda götürmeniz lazım. Mücadele etmelisiniz, ayakta kalmalısınız, takımın en çok mesafe kat eden isimlerinden biri olmak durumundasınız. Yasin Öztekin'in bunu yapabildiğini görmek güzel. Paok döneminde Tudor, Garry Rodrigues'i böyle kullanmış ve iyi bir katkı almıştı. Galatasaray'da da bunu Yasin Öztekin'le yapmayı başardı, şu ana kadar takım özelindeki en büyük dokunuşu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir