10 Mart 2017 Cuma

Umarım 3'lü bozulmaz


İdman temposu yükseldi, bu açık. Bu idmanlara da ihtiyacımız var, tempo ve mücadeleyi yükseltmek anlamında. Risk şu, Galatasaray'ın kadrosu çok genç değil ve bir süredir iyi çalışmamaya alışmış. Bu yüklemeler ve ağır idman temposundan kaynaklı da kas sakatlıkları çok konuşulur. Galatasaray'da da korku buydu ki Sneijder ve Nigel De Jong gibi isimler ilk dökülenler oldu. Az çok tahmin ettiğimiz isimler, günler geçtikçe o isimleri görmeye devam edeceğiz.

Chedjou ve Semih Kaya'da durum farklı tabii, Tudor'a vurmak isteyenler buradan vuramaz. Böyle bir ön yargı var. İkisinin de sakatlığı darbeyle alakalı, bunu baştan yazayım. Chedjou'nun oynama durumu yüksek, Semih Kaya'nın durumuna ise Tudor karar verecektir. Yazmak istediğim şu, bu sakatlıklardan kaynaklı 3-4-3'den vazgeçmememiz gerekiyor, hazır bu formasyonun temellerini atmaya başlamışken.

Chedjou ne kadar hata yapsa da oynayacak, mevcut stoperler arasında en farklısı ve gereklisi. Yanında oynayan partnerler ise duruma göre değişebilir. Tudor geldiğinden bu yana Semih Kaya'nın yükseldiğini düşünüyorum, sağ stoper işini müthiş götürüyor. Ahmet Çalık'ı da Antalyaspor karşısında iyi gördüm ki onun da gelişeceğini düşünüyorum. Olası kayıplar noktasında ise stoper oynamasını beklediğim Carole var aslında, hiç konuşulmuyor.

Tudor'dan beklediğim hamlelerden biri, Carole'yi stoper oynatması. Atletizmi artı bu noktada ama 3-4-3'ün sol kanadında izliyoruz, bence alternatifsizlikten kaynaklı. Yasin Öztekin sağ tarafta çok iyi iş çıkarınca, bunu dengelemek anlamında Carole'yi sol tarafa yazmak doğal. Garry Rodrigues soruluyor, sol tarafta oynayamaz mı diye. Oynar ama sağ tarafta Yasin Öztekin oynadığında tablo çok hücumcu kalıyor, oynatmaması bu yüzden. Paok dönemi oynadığı pozisyon aslında, Tudor bu pozisyonda Garry Rodrigues'den büyük katkı aldı.

Linnes'i solda görmek gerekiyor, bu formasyonun oynayabilecek en ideal kanatlarından. Sakatların durumundan kaynaklı da Carole'yi sol stopere yazabiliriz. Hakan Balta'nın da tempoyu kaldıramadığını Beşiktaş karşısında gördük, hiç denemeye bile gerek yok. Gençlerbirliği karşısında da şöyle bir 11 görmek mümkün;

Muslera
Çalık Chedjou Carole (Semih)
Yasin Ciğerci Selçuk Linnes (Carole)
Josue Derdiyok Garry

Bruma'nın cezası var, formayı çok yüksek ihtimalle Garry Rodrigues alacak. Podolski'yi 11'de görmeyi beklemiyorum, hatta sezonun kalan bölümünde de kendisinden yana bir beklentim yok. Sneijder belki 18'de olur ama onu da 11'de beklemiyorum. Antalyaspor karşısında iyi iş çıkaran hücum hattı vardı ki bu bozulmaz, özellikle Eren Derdiyok noktasında. Bruma'nın yokluğunda da Garry Rodrigues oynayacaktır. Umarım stoper eksikliğinden kaynaklı 3'lüden vazgeçmeyiz..

8 yorum:

  1. çelsi nin 3-4-3 ünün en önemli alameti farikası top rakipte iken 5-4-1 düzenine geçebilmeleri.bu defansif açıdan oldukça avantaj getiriyor.yani olay birazda yasinin ve bruma nın ne kadar geriye gelip alan daraltmaları .

    yasine formayı ve güveni verirsen koşturabilirsin.hamza nın yasin üzerinde en kötü yaptığı şey sürekli oyundan alıp güvenini sarsmak oldu.bence tudor un tuttuğu oyunculardan biri olacak yasin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru yorum, futbolcuya güven mühim. Tudor'un sağlamaya çalıştığı da bu diyebiliriz, Yasin Öztekin'in bu değişimi de bundan kaynaklı. Çok doğru nokta.

      Sil
  2. En önemli gol silahının pabucu dama atıldı.
    Çok savunuyorsun Carole ün stoperde oynamasını bakalım nasıl olcak.
    Tudor un herhangi bir maçı başladığı sistemde bitirdiğini görmedik henüz.
    Hep savunuyorum savunacağım. 3 lü savunmanın bek tabanlı stoperinin önünde açık oyuncusu, ters kanadında ise bek oyuncusu olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok önemli bir gol silahı nasıl papuca atıldı?

      Sil
    2. Podoski den bahsediyorum. Sen bile hemen vazgeçtin

      Sil
    3. Çünkü bir beklentim kalmadı ve Tudor'un düzeni de sahte 9'a uymuyor :(

      Sil
  3. Bu arada sizden genel bir 3lü savunma yazısı bekliyorum. Bir eskinin 3 lüsü ile fark. 3 lü savunma varyasyonları(barcanınki dahil)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir