13 Nisan 2017 Perşembe

Bedelsiz ihtimal #11; Davide Di Gennaro


Geçtiğimiz günlerde Di Marzio yazmıştı, sonrasında öğrenildi ki Galatasaray'ın böyle bir gündemi var. Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olmasından yola çıkıyorum, diğer türlü çok da mantıklı olmayan bir hamle gibi. Galatasaray'ın defansif bir orta sahaya ihtiyacı var ama daha genç, tempo sahibi bir isim olmasını hayal ediyordum. Di Gennaro 28 yaşında, şu zamana kadar çok daha ön plana çıkabilmiş bir futbolcu değil. Sözleşmesinin bitiyor olması ve maliyetin düşmesi onu ön plana çıkarmış olabilir ya da Tudor'un takip ettiği bir futbolcu mu? Bilemiyorum.

Milan altyapılı bir futbolcu. Yıllarca Milan onu neredeyse bütün İtalya'ya kiralamış ve kariyerinin çoğu da Serie B takımlarında geçmiş. Ayağa kalkması ise Cagliari ile, Zaten Seria A günleri de Cagliari ile başlamış oldu ve 56 maçta 6 gol 10 asisti var. 2 senedir bu takımın formasını giyiyor, bir istikrarı var ama yeterliliği Galatasaray seviyesinde mi derseniz pek sanmıyorum. Aslında futbolcuyu da çok iyi tanımıyorum, takip edebildiğim kadarını yazarım ancak.

Özelliği de farklı aslında. Defansif bir orta saha ama kesici özelliğiyle değil de daha çok pas ve teknik özellikleriyle ön plana çıkıyor. İlk 11 adına da yeterliliği bence düşük, eminim ki bir orta saha hamlesi daha gelecektir. Ya da Tudor tam bir defansif orta sahadan ziyade iki tane oyunun iki yönünü oynayabilen orta sahayla devam etmek istiyordur. Bu daha mantıklı görünüyor ve her hamleyi ilk 11 için düşünmemek lazım. 23 kişilik bir kadro olacak, alternatifleri de doğru ayarlamak gerekiyor.


Ne kadar doğrudur, ne kadar gerçekliği vardır bilmem ama FM profilini de paylaşayım, yine tanımayanlar adına bir fikir olması adına. Dediğim gibi, yaşı 28 ve 2 senelik bir Serie A kariyeri var. Cagliari şu ana kadar gördüğü en büyük seviye, Milan altyapılı olmasına rağmen. Sözleşmesinin bitiyor ve maliyetinin düşük olması onu çok mantıksız bir hamle gibi göstermiyor ama Galatasaray açısından yeterliliği soru işareti. Ayrıca bu hamleyi kim istedi bilmiyorum. Tudor mu, menajer önerisi mi yoksa scout'un bulduğu bir isim ki. Bekleyip göreceğiz..

3 yorum:

  1. Fm de bir dönemin ucuza alınan ama cok is yapan oyuncularındandı. Riskli bir hamledir. Ayrıca orta sahamızın eksik olan yönü sertliği o eksiği kapatmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FM'yi örnek verme nedenim futbolcuyu tanıyan çok kişinin olmamasıydı. Dediğiniz profil çok doğru, defansif orta saha ama 8 numarayı andırıyor sanki tarzı.

      Sil
  2. bizdeki selçuk vari bir adam geriden oyun kurar defanstan ilk topu alır top ayağımızdayken güzel ama bize top rakipteyken karşılayıcı özelliği ön planda olan bir isim lazım melodan sonra gelmedi malesef

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir